katar

(16 wyników)
  • Powiedzcie mi jak wasze dzieci poradziły sobie z pójściem do przedszkola???Dominik ładnie zaakceptował przedszkole,ale zaczeło się wiecznie katar,kaszel,zapalenie oskrzeli,antybiotyk.I tak od listopada,dwa dni w przedszkolu i znowu to samo. Wizyta u laryngologa i płyn w uzku w drugim zapalenie trąbki słuchowej.Dostaliśmy eurespal,mucifluid,sinupret,flixsonase,aerius.za 8 tyg.kontrola,badanie słuchu,jak bez poprawy to kolejny,drugi już drenaz.Leczę małego u doktora Gawrona we Wrocławiu. I ko...
  • Witajcie Dziewczyny! Ja już nie mam siły do wiecznego!! kataru mojej córki. Oliwka ma 6 lat. W marcu przeszła na Koziej przeszczep kości do wyrostka. Ale odkąd pamiętam ona ma ciągle katar. Piszę na forum, bo może macie na niego jakieś sposoby. Tak się zastanawiam czy ten katar to nie wina krzywej przegrody nosowej? Różne krople, sól fizjologiczna nie pomagają. Obecnie Oliwka ma katar od września br. do teraz. Jest zielonkawy, brzydko cuchnący. Używam aspiratora do nosa, tyl...
  • jakie macie doswiadczeniew zakresie ciaglych katarow z nosa u dzieci z rozszczepem? robiliscie wymazy?moj 2 letni syn ma zabieg niestety dopiero w marcu na pod.miękkie i ciagle ma katar.juz przełożylam zabieg na przepuchline bo ciagle infekcja.jak "dotrzymac" zdrowe dziecko do zabiegu?Czy polecacie laryngologow z IMIDz?
  • Witam Was wszystkie! Oj, bardzo dawno nie byłam tu, na forum, które tak bardzo mi pomogło. Mój synek ma prawie 4 latka, chodzi do przedszkola. Rozszczep podniebienia miał operowany przez wspaniałego dr Piwowara, jak miał 8 miesięcy. Mam problem z Kamilkiem. Walczymy od dwóch lat z katarem, gęstym, ropnym. Katar atakuje najczęsciej krtań. Już odwiedziliśmy miliony lekarzy. Czy ktoś ma/ miał taki problem? Jak sobie z tym radzić? Pozdrawiam Arleta
  • Witam! Mam pytanko: jak radzicie sobie z katarkiem u Waszych pociech?
  • Byliśmy już w IMIDz i niestety moje dziecko tam dostało katarzysko, a na 100% wyjechała z domu zdrowa, w domu normalnie przespała nockę przed wyjazdem, wieczorem zaczął się katarek, anestezjolog jeszcze powiedziała, że z takim malutkim katarkiem będzie oki, ale już w nocy Anielka kiepsko spała, musiałam ją nosić całą noc, no i już wiedziałam, że wrócimy na drugi dzień. Ogólnie szczerze jestem zawiedziona IMIDz, przede wszystkim warunkami i organizacją, tym, że przyjeżdża się dzień wcześ...
  • moja coreczka ma od tygodnia katar a wielkimi krokami /bo w przyszlym tygodniu/ zbliza sie planowany termin operacji w IMiD. Sonia bedzia miala operacje podniebienia miekkiego na ulotce informujacej o przygotowaniach do operacji jest miedzy innymi 'brak infekcji w okresie 6 tyg przed operacja', czy jakos tak czy zatem katar, bez temperatury jest rowniez takim przeciwskazaniem? jakie sa wasze doswiadczenia w tym temacie? bede wdzieczna za szybka odpowiedz pozdrawiam
  • Witajcie! Mój siostrzeniec Hubert ma obustronny rozszczep wargi oraz podniebienia. Ostatnio "przyplątał" mu się katar. Niestety zbiera się po obu stronach w szczelinach rozszczepowych podniebienia. Nie wiem jak mam odsączyć ten okropny katar. Nie wiem czy gruszka w tym przypadku będzie odpowiednia. Boję się wkładać mu gruszkę do buzi, żeby dziecku czegoś nie uszkodzić. Bardzo proszę o radę.
  • Za niedługo mam operację moja niunia ma 6 mies. proszę poradzcie mi jak go SZYBKO I SKUTECZNIE zlikwidować. może ktoś zna domowe sposoby llub jaKIEŚ SKUTECZNE LEKI bo napewno nie jena się z takim problemem borykała:(ITP. TO PILNE!!!!! dzięki z góry za odpowiedzi.
  • CÓRKA URODZIŁA SIĘ Z JEDNOSTRONNYM ROZSZCZEPEM CAŁKOWITYM WARGI I WYROSTKA. JESTEŚMY PO 1-SZEJ OPERACJI, PODNIEBIENIE CAŁE JEDNAK OD WRZEŚNIA NON STOP KATAR 3 ANTYBIOTYKI NAWET POSTAWILIŚMY BAŃKI, JEDNAK CIĄGLE SIĘ SĄCZY KATAR SZCZEGÓLNIE Z DZIURKI ROZSZCZEPOWEJ, KIEDY JEST RZADKI IDZIE GO JESZCZE ODCIĄGNĄĆ ALE GDY GĘSTNIEJE TRUDNO NOS UDROŻNIĆ I ODCIAGNĄĆ, WODY MORSKIE, MUKOFLUID, TERAZ ANTYBIOTYK DO NOSA ALE I TAK JAKBY MIAŁA KORKI, DODAM , ŻE ZAPCHANY NOS POWODUJE KASZEL KOŃCZĄCY SIĘ WYMI...
  • Od trzeciego dnia po zabiegu podczas snu slychac ze nosek jest zapchany. Jak go czyscic?
  • Czy u Was też tak było ???? Pomóżcie Mieliśmy pierwsze badanie bera kiedy mała miała 5 mies przed zabiegiem i miała tylko 40 decybeli czy jak to tam nazywają czyli prawie norma i teraz po zabiegu wyszło 50 czyli więcej i że ma płyn w uszach....może jest to spowodowane katarem??który ma niestety od tyg i co chwila wraca.Czy leczyliście też swoje dzieci??czy to coś pomaga??
  • Witam! Moja córka ma skończone 5 lat. Urodziła się z obustronnym rozszczepem wargi i podniebienia. Od paru lat prawie non stop ma katar: zielony, bakteryjny. Pediatra dawała nam na niego różne krople, ale nie pomagały - katar wracał wcześniej czy później. Tydzień temu zrobiłam Oliwce wymaz z noska i wyszła bakteria: "Hemofilus influenzae". Czy któreś z Waszych dzieci forumowych miało tą bakterię? dzwoniłam do pediatry dzisiaj i powiedziała, że trzeba to leczyć antybiotykami i ...
  • katarek(8)

Witajcie!Ale tu dawno nie zagladalam..;)Jestesmy juz dwa miesiace po zbiegu..zlecialo bardzo szybko!Moj Aniolek dostal kataru i boje sie czy moge podac jej jakies kropelki na katar,bo w nocy strasznie sie meczy??a kontrole jedziemy dopiero 30, wiec nie wiem czy moge cos podac!Prosze o rade!Pozdrawiam!
  • Hej, Jestem taka szczesliwa! Wrocilismy w piatek po nocym ABR w IFiPS. Po pierwsze: udalo sie w koncu zrobic badania i z mala pomoca hydoxyziny Michas spal i dal sie pooblepiac elektrodami (w lutym badanie nie wyszlo, bo nie dal sie dotknac). Po drugie: sluch wrocil do normy (30 dB) w lewym uszku, a dren dziala i jest drozny. W prawym, tym zarosnietym, jest nawet lepiej, niz bylo (teraz 60 dB, a bylo 90 dB). Tak wiec nie bedziemy aparatowani! Zdziwilam sie tylko rozmawiajac z dr...
  • CZesc jak wczesniej pisalam mam synka po roszczepiepie zostala mu jeszcze korekta noska i mala dziurka w podniebieniu do zrobienia ma 9 lat.MAM PYTANIE CZY WSZE DZIECI CZESTO CHORUJA BO MUJ MATEUSZ TO 2 RAZ W MIESIACY I NIEKTURZY PEDIATRZY TWIERDZA ZE TO PRZEZ ROSZCZEP SZYBCIEJ LAPIE INFEKCJE.A JAK Z WSZYMI DZIECIMI BO JA TO JUSZ CZASAMI WYSIADAM JAK CIAGLE SLYSZE ZE GARDLO I CIAGLE CHORY .JESLI KTOS MORZE NIECH NAPISZE COS monika pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się