Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      kochana

kochana

(96 wyników)
    • No właśnie jak było u was??? U mnie syn był planowany i udało nam się za pierwszym razem, córeczka też była planowana ale dopiero za trzecim razem się udało. Teraz bocianom mówimy dziękuje, a kapusty uprawiać nie zamierzamy - jednym słowem warsztat został zamknięty;-) Jak sie trafi trzecie to tylko z tzw wpadki:-)
    • Jako matka pracująca miałam 4 całe dni dla mojej rodziny, 24 godziny na dobę. Jestem zadowolona, ale jednocześnie naszły mnie refleksje... Jak być kochaną przez dziecko na równi z tatą - pierwszym i najważniejszym człowiekiem w życiu malucha Z rozrzewnieniem słucham, jak moje dyiecko codyiennie, czasem kilka razy dziennie, zupełnie ni z gruszki ni z pietruszki wypowiada słowa "kocham Cie tato, wiesz?", podczas gdy ja słysze najczęściej zwykle "nie lubię cię!" W to, że mnie nie lubi o...
    • Wątek dotyczy dzieci do jakiego wielku są kochane? Wiem,że każdy wiel ma swój urok ale w pewnym okresie (mój synek ma 2 latka) są takie mądre,kochane,słodkie,mama jest dla nich taka ważna :-). Nie mam porównania mam tylko jedno dziecko więc proszę napiszcie do kiedy trwa ten cudny okres.
    • Nie pytam, czy mężowie was kochają, pewnie i dla nich i dla was to jest oczywiste, przynajmniej w dużym stopniu. Zastanawiam się tylko skąd czerpiemy tak naprawdę to poczucie "zaopiekowania", że jesteśmy kochane itp. Od wielu miesięcy tego nie czuję, teraz szczególnie marudzę (8 miesiąc:)), i tak naprawdę to już nie wiem skąd miałabym to poczucie czerpać. Pozdrawiam
    • Moja 'kochana" mamusia jest babcią i co gorsza tymczasowo mieszkamy razem tzn. my na górze , mamusia na dole. Siłą przyciągania wnuczka(moja córka 18 miesięcy) bywa u babci i szlag mnie trafia . Proszę babcie by małej nie dawała słodyczy i ograniczała telewizję niestety jak grochem o ścianę. Już nie wiem co mam jej mówić i czy prosić czy raczej krzyczeć by zareagowała. Wszelkie moje zasady są lekceważone jakbym ich w ogóle nie przedstawiła, gdy ograniczam małej kontakt z babcią to babcia s...
    • Życzę Wam by rok który zacznie się już za kilkanaście godzin był dla Was jak najlepszy i by to co ze sobą przyniesie przyćmiło dotychczasowe najlepsze wspomnienia. Byśmy wspólnie uczyniły to miejsce spotkań jak najlepszym pełnym wartościowych rozmów. Krejzi
    • Witam serdecznie Odważyłam sie do państwa napisac bo szukamy pomocy dla małego Ksawiego , mianowicie czy jest mozliość porozmawiania z państwem o prośbie pomocy w zbieraniu nakrętek takich plastikowych dla małego :) bardzo prosze o gest nadziei dla niego o lepsze życie to jest małe dziecko pewnie chcialoby chodzić i mówić oto mała jego historia prosze o przeczytanie : ksawierkociecki.hpu.pl/news.php bardzo prosze wy mozecie być swiatełkiem nadziei w malego zyciu moze kupujac bilet ka...
    • Odebrałam dziś Młodego z przedszkola, ubieram go i widzę taką oto scenkę. Z tej samej grupy do której chodzi mój Młody babcia odbiera dziewczynkę. Mała jak zobaczyła babcię to się rozpłakała i chlipie " myślałam ,że tata przyjdzie po mnie". Babcia usiadła z Małą na ławce o odezwała się w te słowa: - " no wiesz co, jak możesz tak mówić do babci. Tata nie przyszedł bo jest w pracy. babcia Ci wszystko kupuje a Ty się tak odzywasz? Jak będziesz tak mówić to babcia pójdzie do domu a Ty tu zostani...
    • Witam, W poniedziałek 19 grudnia w Expressie Ilustrowanym (największej Łódzkiej gazecie) pojawił się artykuł na temat 7 letniego Michałka. Michałek uległ w sierpniu bardzo poważnemu wypadkowi w wyniku którego miał poparzone 80 % powierzchni ciała,chłopczyk bardzo cierpi do dziś, zresztą sami przeczytajcie na stronie: lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/548747.html to straszne, ciągle myślę jak mu pomóc, dlatego bardzo proszę porozsyłajcie tą informację do wszystkich znajomych ...
    • Korzystamy z synem z Lata w Mieście i chodzimy na basen, który w okreslonych godz. jest dla dzieci darmowy, więc młodzieży od groma.. Dzisiaj moją uwagę zwróciło dziewczę w wieku ok. 12-13 lat, które jesli chciało czegoś od kolegi to wołało "Ej , ciulu!", jesli ktos wszedł/wpłynął jej w drogę, mógł on zaliczyć błogosławieństwo w stylu :"S@##$laj stąd" delikatnie wysyczane w ucho lub mniej delikatnie wykrzyczane w przestrzeń...ogólnie rzecz biorąc- repertuar tej młodej damy bynajmniej ubogi ...
    • ... czy Wasi mężowie/ faceci też tak chętnie niepomagają kobiecie z wózkiem? Po raz kolejny zastanawiam się, czy mężczyźni są tak beznadziejni w tej swojej prostocie, czy po prostu są ostatnimi chamami (żadne inne określenie nie przychodzi mi do głowy). Być może jestem niesprawiedliwa, bo nie wszyscy są tacy (m. in. mój mąż), ale dziś to już po prostu szczyt szczytów. Wracałam z Anią ze spaceru i najpierw musiałam zanieść dzecko do domu (wąskie schody, ten kto widział, wie) i wróciłam po wóze...
    • kwestia wesele!!!! tak sie sklada ze mam swoja ukochana coronie a niemam nadal meza ... mimo ze chcial nim byc minely 4mies od porodu i mysle ze nadeszla pora tylko ze.... przerazaja mnie te wszystkie do zalatwiania sprawy niewiem juz od czego zaczac ... mysle ze moze od sali ? i tu pytanko do was moze macie jakies sprawdzone niedrogie fajne miejsce w wraszwie ? jesli mozecie napiszcie jak wygladaly wasze przygotowania do slubu i poradzcie jak sie do tego zabrac dlugo wybieralysci...
    • i pozdrawiam bardzo cieplutko Renae
    • Wiem, wiem, było milion razy. Ale po kolejnym poczytaniu forum GW (emamy, życia rodzinnego i paru innych for) po prostu mnie trafia, gdy czytam, jak to "Nam było wspaniale, nasze Kochane Maleństwo rosło, drugi Synek odnosił sukcesy w szkole, a Jego Mama oraz Siostra i Brat tworzyli z Nami cudowną Rodzinę. Oprócz ocywiście jego Ojca, który pił i którego Kolega prowadzi na zł a drogę". No po prostu nóż mi się w kieszeni otwiera. Dorosłe kobiety i nie znają podstawowych zasad ortografii (co ...
    • No ogródek mam do obrobienia. Pomóżcie, proszę. W ten łykęd mam zamiar go sprzątnąć, a w przyszłym tygodniu posiać coś. Ale co? Poradźcie, proszę, co się nadaje i co się uda?
    • no właśnie zastanawiam się jak to jest.Do urodzenia dzieci było super ( między mną a mężem)Wspólne wyjazdy, seks spotkania ze znajomymi A teraz że chyba jest coś nie tak.Od ponad 8 lat jesteśmy małżeństwem w tym mamy 5 letnią córeczkę oraz 2 letniego chłopczyka I co dalej.... Przychodze z pracy do domu Mąż wraca później siada przed komputerem i zero aby zająć się dziećmi Całą lukę jeśli chodzi o czas spędzany z dziećmi wypełniam ja -Matka Polka.Kochana mama:)A też potrzebuję cza...
    • no po prostu musiałam Wam powiedzieć P.S Miałam mieć na imię Rozalia... Brenda
    • Czy Wy też macie takie kochane teściowe, które wierzą w zabobony i zawsze wszystko wiedzą najlepiej?Jak byłam w ciąży, to moja teściowa od razu jak kupuliśmy wózek powiedziała, że wózka nie trzyma się w domu aż do porodu, bo to przynosi pecha.Podobnie z łóżeczkiem.Już urodziłam, ale te jej zabobony mnie nie opuszczają!"Nie patrz na dziecko do góry nogami, bo będzie miało zeza!", "Nie zalej jej uszków!"-bo,co-będzie głuche?!"Czy ona przypadkiem nie ma kolki?", a Mała ma miękki brzu...
    • Moja córeczka ma teraz 7 mieiecy, jest pierwszą wnuczką moich teściów i podobno oszaleli na jej punkcie...Jak przyjezdzaliśmy do nich w odwiedziny to teściowa zachowywała sie jak niespełna rozumu, mało Małej z fotelika razem z szelkami nie wyrwała....tylko ona miała ja nosic itp....koszmar....dobrze za Mała nie boi sie obcych:))i nie plakała u niej, jak ta ja podrzucała i gadała (krzyczała) do niej jak najęta.Od zawsze deklarowali jak to oni chca pomoc, my z tego nie korzystalismy,...
    • ..skad w nich tyle milosci do swoich wnuczkow?? Widza je raz na jakis czas i nie moga sie od nich oderwac. Rozpieszczaja, rozpieszczaja, zacalowuja, w glowkach malenstw przewracaja.. Pytam tak troche przewrotnie, no bo: Niemowlak lubi byc przeciez noszony 24h na dobe (no przeciez chce sie poprzytulac!) i wynoszony na sloneczko najlepiej miedzy 12 a 15 (jaka dziura ozonowa??). A starszy wnusio musi miec przeciez kanapeczke pokrojona w drobna kosteczke (bo po co gryzc?) i musi zjes...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się