kochana

(13 wyniki)
  • przypomnij, proszę, przepis na krokieciki z kaszy gryczanej z fetą , plizzzz. pozdrawiam
  • Mam pytanie. Czy rocznemu dziecku można na oliwie usmażyć paluszki rybne?? (te specjalnie co można kupić). Z góry dziękuje za Wasze opinie.....pewnie ile mam dyle zdań hihih. Pozdrawiam.
  • Bardzo proszę o przepisy dla roczniaka... co przygotowywać? Mieszkam zagranicą idlatego bieduję w przepisy, pomóżcie!!! mymcia@gazeta.pl dziękuję z góry, pozdrowionka cieplutkie
  • robie zupe pomidorową.Nie mam smietany i nie mam mozliwosci dzis kupic, zostaje mi tylko mleko.Czy zatem mozna zamiast smietany dac mleko? pomozcie!
  • zaczne od tego ze moj Kubus jada cyca co 1,5-2 godz. bez wzgledu na to czy to dzien czy noc.chcialam mu dawac na noc nan hypoalergiczny ( ma skaze bialkowa), ale nie chcial jesc. Troszke ma gorzkawy smak ten nan i nie wiem czy tak ma byc. A jezeli jest wlasciwy, to co zrobic zeby dziecko chcialo go jesc. Mialam nadzieje ze przespimy chociaz jedną noc, chociaz te 5 godzin, ale chyba nadal to bedzie tylko marzenie . Pozdrawiam i czekam na jakas pomoc. Alicja
  • [b][/b]Proszę o poradę, opinię.. cokolwiek, nie wiem już co robić z dwulatkiem, który odkąd skończył pół roku, nie chce jesć, najpierw odmawiał konsekwentnie, najczęściej obiadków, teraz cokolwiek niepłynnego bierze do ust, nie chce połknąć. Potrafi godzinami przetrzymywać jedzenie po prawej stronie w buzi, aż w końcu wypluje, lub samo wypadnie, np przy kichnięciu. Wraz z mężem próbowaliśmy przeróżnych pokarmów, jedzonko jest dobre, wygląda zachęcająco, pozwalamy jeść samemu, dziecko naprawdę...
  • Dziewczyny ja robicie placuszki/racuszki drozdzowe? Mam na nie taką ochotę ale nie wiem jak się je robi:cry: Proszę, heśli nie sprawi to wam kłopotu o kilka przepisów, mogą być tez takie z owocami. Juz nie mogę się doczekać..... JmK:)
  • Kochane Mamusie, Co dajecie jeść swoim dzieciom (oczywiście oprócz mleka, kaszek i zupek. Chciałabym urozmaicić menu mojego Kubusia o coś ciekawszego i innego. Z góry dzięki za pomysły i przepisy, Pozdrawiam Asik, mama Kuby
  • Kochane Mamy, Czy ktoś może mi doradzić, gdzie w Krakowie można zjeść coś z polskiej kuchni i się nie zrujnować? Właśnie wybieram się na zwiedzanko z Boliwijczykiem i wolałabym jednak nie wylądować w Chimerze Dzięki!
  • Co mam robić, mój synek ( 7 m-cy) nie chce pić mleka (podaję mu bebilon 2),pije go po prostu za mało - rano po obudzeniu ok 100 ml, ok.09 zjada kleik na mleku ok 150 ml. i czasem po południu ok. 16. wypija ok. 60 - 70 ml. i na noc ok. 70 ml. Widzę, żę nie ma po prostu ochoty. Wogóle to mam wrażenie, że je mało, ale lubi "eksperymenty" typu zupa - krem z brokułów, rybka, kasza jaglana itp. Waży 6.5500 ! Może są jakieś potrawy w których można "przemycić" mleko, jednakże kisiel mlecz...
  • Kochane dziewczynki czy któraś z Was zna przepis na sajgonki. Mam wielką ochotę zrobić coś takiego ale nie wiem jak. Pozdrowienia lionka
  • Witam wszystkich serdecznie Wiem ze odnosnie zywienia jest inny dział, ale jak tam zajrzalam, to wiekszosc postow to byly zapytania o przepisy ale nie dla dzieci. Moj synek ma 18 tygodni (4m-ce). od jakiegos tygodnia zaczal jesc z dwuch piersi, bo jedna byla mu malo. Zreszta wydaje mi sie ze te dwie to tez za malo. Kubus wazy ponad 7 kg. Ostatnio dalam mu jabluszka ze sloiczka (gerber) Przez pierwsze 4 dni zjadal po pol sloiczka, ale dzisiaj dalam mu caly i zjadl bez problemu, chociaz chwilke...
  • Wczoraj byłam z wizytą...Ech...Żebyście kochane wiedziały co ja jadłam, a najważniejsze - przez kogo przygotowane!!!! No to do rzeczy. Byłam u Wiesi. Na moją egoistyczną prośbę upiekła mi cudo ciasto (przepis stąd...) - sernik z jabłkami. Dlaczego egoistyczną? A bo Wiesia nie może jeść takich rzeczy, bo Malutki ma chyba skazę białkową. A więc ciasto było upieczone specjalnie DLA MNIE!!!!! Potem wrócił mąż Wiesi. I kochane - poszedł do kuchni i zaczął...pichcić!!! Ale co to za facet, mówię...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się