kochana

(64 wyniki)
  • witam a jednoczesnie chyba czas sie pożegnac z tym forum i przejsc dalej na niemowlaczki:) urodziłam ślicznego synka jeszcze w starym roku, mimo, że byłam przygotowana na poród naturalny, ze względu na negłe nadciśnienie lekarze zdecydowali sie na cesarke i jestem imm za to bardzo wdzieczna. Opieka w szpitalu fantastyczna, nie spodziewałam sie ze w państwowym szpitalu, nie dając w łapę, można być tak extra traktowanym. Pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie. Ciąża była d...
  • Czy zdażały sie wam zawroty gowy w ciąży. Jestem w 38 tyg. idzis strasznie mi wirowało wszystko? czy to bardzo źle??
  • Pytanie kieruje i do mam w podobnym okresie ciazy do mojej ale i do mam doswiadczonych, tych bardziej zaawansowanych badz juz dzieciatych ... Jestem w polowie 19 tygodnia ciazy. Wg USG robionego tydzien temu (29 listopada) to bedzie juz polowa 20 tygodnia. Wszystko na USG bylo OK. Dzidzia sie ruszala, wiezgala nogami, drapala sie po glowie, serduszko bilo. Ruchy dziecka, ktore ja odczuwalam byly takie dla mnie nie wprawnej mamy trudne do odroznienia. Tak jakby sie cos w brzuchu pr...
  • witajcie ponownie:) mam nadzieje,ze u was wszystko w porzadku:)i malenstwa maja sie dobrze:) ja sie troszke martwie:( przeziebilam sie o kiepsko sie czuje..czy znaczie jakies domowe sposoby na wyleczenie,ktore malenstwu nie zaszkodza? mam katarek, troszke gardlo mnie pobolewa i chyba dopadlo mnie jakies oslabienie..za wszelkie porady bylabym wam kochnae ogromnie wdziczna:) pozdrawiam mocniusio:)
  • Kochane marudy krytykantki! To forum jest dla kobiet w ciazy, nie wiem czy zauwazylyscie.I jak najbardziej na miejscu jets pisanie o problemach, watpliwosciach, obawach i radosciach plynacych z ciazy.Was tu nikt nie trzyma sila!Przychodzicie tu obrazac innych.Niezbyt dobrze to o was swiadczy.Wole juz czytac te "glupie watki" niz wasze, pelne nienawisci, jadu i inwektyw.Pozdrawiam
  • Witam Dziś odebrałam wyniki na krzywą cukrową i przyznam się, że nic z nich nie wiem NA czczo przy glukozie 50 mam wynik: 4,48 nmol/l po 60 minutach mam wynik: 9,44 nmol/l W innych wątkach widziałam, że posługujecie się innymi parametrami?! O co chodzi? Czy ktoś może podać mi prawidłowe normy?:) Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam
  • [b]Drogie Panie![/b] Jestem studentką V roku psychologii i w tym roku piszę pracę magisterską dotyczącą samopoczucia kobiet w ciąży. W związku z tym serdecznie proszę wszystkie chętne przyszłe mamy [b]powyżej 18 tc [/b]o pomoc, w postaci wypełnienia krótkiej i myślę,że dość przyjemnej ankiety. Oto link do niej: www.ankietka.pl/ankieta/21094/samopoczucie-kobiet-w- ciazy.html [b]Dziekuję bardzo [/b]wszystkim Paniom, które juz wcześniej ją wypełniły, a także tym, które to zrobią...
  • Kochane kobitki, Pomózcie. Moze któras miała taka sytuację( choc nie życze nikomu )- 3 lata temu straci łam Dziecko tj cąże w 6 m , więc dla mnie to było0 juz dzieciatko.Okazało sie,że miało wielowadzie- wciaz to boli, niebędę się rozpisywała co dokladnie. Ale moje pytanie- czy któras zWas miała podobną sytuację i jak poradziła sobie potem- tzn jak przemóc paraliżujacy strach przed Następnym ???? Czy tego typu sprawy się powtarzają - wiem, nie ma reguły, stąd moje pytanie- jak był...
  • Niech Wam będzie Wiosennie, słonecznie, świątecznie Niech cieszą Wasze oczy Kolorowe pisanki i Wielkanocne Baranki Niech się w Dyngusa woda na Was leje A Zmartwychwstały da pokój, radość i nadzieję!
  • Drogie Panie powyżej 18 tygodnia ciąży! W tym roku piszę pracę magisterską i w związku z tym poszukuję Pań, które będą miały ochotę wypełnić krótki i myślę, że dość przyjemny kwestionariusz dotyczący Pań samopoczucia podczas ciąży. Bardzo proszę o pomoc, jeżeli któraś z Pań będzie mogła, to proszę wypełnić ankietę, do której link znajduje się obok: www.ankietka.pl/survey/show/id/21094/samopoczucie-kobiet-w-ciazy.html Każdy wypełniony kwestionariusz jest dla mnie bardzo ważny! Dl...
  • Wczoraj zrobilam test i ... no i jestem znowu 1 z Was:) Tak sie cieszymy z mezulkiem:)
  • Straszna teraz moda na cc. Ja rodziłam sn, wszystkie moje koleżanki (naprawdę wszystkie)cc, czasem czuję się jak jakaś normalna inaczej - bo cc to taki komfort?, przyjemność? - znieczulenie działa i od razu siódme niebo?, niepocięte w wiadomym miejscu - po prostu lux!!!!
  • Witam! Do terminu porodu zostało mi 5 dni! Wczoraj na wizycie u gin podłączyli mnie do KTG - żadnych skurczy. Najwyżej dochodziło do 20%, dzidziuś się nie ruszał. Wydaje mi się, że ginekolog była zaniepokojona, choć nie powiedziała mi,że coś jest nie tak - ale kazała znów przyjść w poniedziałek. Z tymi ruchami dzidziusia jest tak, że albo dość długo wcale się nie rusza, albo zaczyna fikać na wszystkie strony przez kilka godzin. Gin kazała mi liczyć ruchy i mówiła, że ma być 4/h.....
  • Otóż wyobraźcie sobie że przed 19 dzwoniła do mniwe mama i mówi mi nagle że mój ojciec nie wyobraża sobie żeby kto inny miał być chrzesnym mojego chyba synka tylko mój kuzyn Mateusz syn brata mojej mamy..zatkało mnie w tym momencie..poczułam się okropnie głupio..Zwłaszcza że moja teściowa powiedziaŁA TO SAMO A PROPOS któregoś brata mojego męża lub siostry(odpada bo ma paskudny charakterek)...i co tu zrobić oczywiście cała sytuacja jest postawiona tak "zrobisz jak zechcesz ale..."M...
  • Czy to prawda, że jak kobieta jest w ciąży aktywna to ma lżejszy poród? Nie chodzi mi o uprawianie sportów ekstramalnych ale o spacery i ruch w miarę na ile pozwala brzuszek, no same wiecie o co mi chodzi.
  • nie bójcie sie porodu...wcale nie jest tak strasznie, wystarczy słuchac i wykonywac polecenia polożnej..ja sie przygotowałam na jakąs katorgę, kolezanki porównywały poród do dzgania siekierą w plecy hihi, a tu ból jak ból, da sie przezyc.. To był moj pierwszy poród, wiadomo, ze sie bałam, chcialam nawet zaplacic za znieczulenie, ale mąż mnie bardzo uspakajał i przekonał do naturalnego( nie zeby mu kasy bylo szkoda, tylko jest ratownikiem medycznym i widzial wiecej niz ja). Także...
  • wiem że to nie jest "to" forum - ale tak ze względu na naszą znajomość... Może znacie sprawdzony przpis na ciasto/babkę drożdżową? Tylko naprawdę sprawdzony, bo nie jestem mistrzynią, a marzy mi się niespodziewanka dla dziadka, który uwielbia domowe ciasto drożdżowe. Plizzzz;))))) Dana
  • Witajcie:) Jestem prawie w 10tyg ciąży, pogryzły mnie komary, posmarowałam się kilka razy, w necie znalazłam dwie ulotki, jedna, że można stosować, a druga, że w I trymestrze nie:( bardzo się tym zmartwiłam. Prosze, jak coś wiedzieć pomóżcie. Z góry bardzo dziękuje. Pozdrawiam,Ola
  • Jestem w 22tyg ciąży,mam założony pessar,ostatnio byłam w szpitalu,bo miałam mocne skurcze,w tej chwili nie pojawiają się już,problem tkwi w tym ,że przez godz byłam już 3 razy wypróżnić pęcherz,a pomimo tego cały czas sączy mi się wodnista wydzielina,lekarz pr. nie odbiera tel,w szpit w którym ostatnio leżałam wszyscy lekarze są zajęci ,co robić?czy kupić najpierw specjalne wkładki w aptece,żeby sprawdzić co to może być i nie panikować?dziękuję za wszystkie odp.
  • czyzbysmy jutro mialy jakies pierwsze mamine swieto! wszystkim brzuchatkom zycze w imieniu swoim i malenstw naszych samych milych wrazen ciazowych, malo zmartwien i mega duzo radochy.... ps. musialam napisac cos optymistycznego nie mozemy sie wciaz tylko martwic Patrycja i Synus 22tc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się