kochana

(11 wyników)
  • mam problem z moim maleństwem. oprócz alergii ma bidoczek anemie (hemoglobina- 9 tys)i ostatnio wydaje mi się,że za dużo śpi (tzn. nie cały czas ale dużo)ma dopiero 2,5 mies. Wcześniej mało spał, więcej płakał -był głodny , w piersi mleczka zabrakło. tłumaczę sobie w ten sposób, że odsypia tamten okres- wreszcie jest najedzony, przybiera super na wadze. śmieje się, prawie nie płacze. mam się cieszyć? czy winowajcom jest anemia? czy dzidziuś w tym wieku dużo śpi? jak było z Waszy...
  • Potrzebuję porady-zmartwiłam sie dzis jak moja niespełna trzyletnia córcia ugryzła kinder jajko i chwyciła sie za buzie"mamo ząbek mnie boli"!Wyszorowałyśmy ząbki ,zaglądam a piąteczka z dziureczką i to nie małą.Co robić?Przecież takie dziecko nie da sobie wyleczyć ząbka.Co robić?Jak to wygląda?To moje pierwsze dziecko i niewiem jak teraz leczy sie "małe ząbki".Przyznam ze jestem przerażona:(Staram sie sie zeby myła codziennie ząbki-słodyczy tez nie je dużo ale za to pije dużo ...
  • Od około tygodnia córka koleżanki ma to na ramieniu. Na początku maleńki burchelek z płynem surowiczym. Powiększał się. Pękł, teraz wygląda tak: www.aukcjoner.pl/gallery/001138583-marta-ukaszenie.html#I1 Obiera się, łuszczy. Dziś była u lekarki rodzinnej - ona mówi, że to prawdopodobnie od ugryzienia... Może ktoś z was spotkał się z czymś podobnym?? Proszę o pomoc.
  • Mój młodszy synek wcześniak (29tc 1050 gr) w Święta trafił do szpitala z okropnymi dusznościami...podejrzewano zapalenie płuc ale rentgen większych zmian nie wykazał i wyniki też miał dobre alergia podobno...po 10 dniach męki (Jaś ma bardzo kruche żyłki) do tego jelitówka z oddziału 5 dni mega biegunki wyszliśmy do domu. Zapisano nam flixotide przez 2 tyg. 2 razy po jednym wdechu, a potem przez 2 miesiące raz na dobę. Minęły już te dwa tyg. od 3 dni jest na jednym wdechu a ja cał...
  • Jak to widzicie? Czy według Was rodzice tak samo zajmują się dziećmi sprawnymi i niesprawnymi? Czy rządzi nami biologia? www.pion.pl/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=947
  • Piszę pracę magisterską na temat oddziaływań zdrowotnych rodziców na dzieci w wieku niemowlęcym.Jeśli znacie jakieś dobre źródła wiedzy na ten temat- np.książki proszę o podanie tytułów.Bardzo cenne będą dla mnie Wasze wskazówki i rady dotyczące tematu.Przygotowuję również ankietę dotyczącą sposobów, rodzajów takich oddziaływań.Ankieta będzie zupełnie anonimowa- wyłącznie na potrzeby mojej pracy-do analizy jakościowej zagadnienia.Jeśli któraś z Was miałaby ochotę wypełnić ją lub moż...
  • Ostatnio myślę o założeniu wkładki. Jasne słyszałam o tym sporo, ale... czuję chęć dowiedzieć się jeszcze więcej. Opinie na ten temat (jak zresztą na prawie każdy) są bardzo różne, lekarz też do końca wszystkiego nie wytłumaczy... My z mężem musimy mieć pewną metodę, bo raz się tylko nie zabezpieczyliśmy i mamy dzidzię. Proszę podzielcie się ze mną swoją opinią na ten temat. Szczególnie chodzi mi o zdanie najbardziej zainteresowanych, czyli stosujących już tą metodę. Czy macie z tego powod...
  • Kochane - jak u Waszych pociech przebiegała świnka??? Synek (5l.) właśnie dostał taka diagnozę... Pozdrawiam!!!!
  • Kochane mamy strasznie się martwię. Mój starszy chłopczyk ma silne przeziębienie, kicha kaszle i jest ogólnie chory. Pediatra kazała go izolować od maleństwa. Co to znaczy izolować? Śpimy razem w tym samym pokoju. Bardzo się boję żeby małutki nie zachorował. Nie mam co zrobić ze starszym, nie mam babci, cioci a warunki nie za bardzo sprzyjają izolacji...
  • Kochane mamy i tatusiowie pomóżcie mi chociażby dobrą rada lub opiszcie o swoim doświadczeniu w tejże kwestii : Moja córeczka miała robione badanie na posiew moczu i wykryto u niej jakieś bakterie (nie pamiętam nazwy), była leczona bactrimem. Po tej kuracji ,powolutku wraca jej apetyt,ale to jeszcze nie było dla mnie zadowalające, więc poszłam do lekarza po skierowanie na posiew. W posiewie moczu wyszło że bakterie na które była leczona zniknęły ale pojawiły się inne E.coli(co wywołało u mnie...
  • Hej emamy.Mój Jaś po trzydniowej gorączce dostał wysypkę-diagnoza:szkarlatyna.Czy któreś z Waszych pociech lub znajomych pociech przechodziło tą chorobę?Co o niej wiecie?Na co uważać?Jaś przechodzi ją ciężko ,od dwóch dni nic nie je,tylko pije.Ma biegunkę ,jak nie będzie poprawy grozi nam szpital zakażny co wiąże się z zakazem obecności mamy.Proszę piszcie co wiecie. Załamana Maja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się