kochana

(25 wyników)
  • Witam serdecznie Was wszystkie!!! Tak w skrócie na początek:).Staramy się z mężem o dziecko już od 1,5 roku.Ja wiem,że to może nie jest strasznie długo,ale dla nas już niestety tak:(. Ja mam już córeczkę z pierwszego małżeństwa,4 letnią,wtedy również starałam sie o ciążę prawie rok,ale w końcu się udało:). Teraz to wygląda tak.Mój mąż robił sobie już 2 razy badania spermy i wszystko jest w normie.Ja jestem po kontraście w jajnikach,ale były drożne,więc to trzeba wykluczyć...
  • podejzewam ze jestem w ciazy. Otorz moje objawy to: * spozniajacy sie okres <6dni> * zawroty glowy * niechec do alkoholu, i papierosow * ciagle zmeczenie i sennosc * nadmierny apetyt <oj bardzo duzy> * zmany humorow * twardy brzuch * bole w tzw podbrzuszu * skorcze miesni Dodam jeszcze ze wyszly mi na 5 robionych testow 3 pozytywne wiec nie wiem... Bylam u ginekolog ale odeslala mnie z kwitkiem na badanie ktore bede miala dopiero 20 marca. nie wiem jednak d...
  • Od jakiegoś czasu czytam wasze forum lecz dopiero się zalogowałam. więc tak...test domowy robiłam 35dc no i negatywny, zrobilam bete i wynik <1 no i poszlam do lekarza i zrobila mi usg dopochwowe i na nim widziałyśmy owalny kształt,jeszcze nic w środku itd ale lakarka mowi ze to moze być ciąża.No ale ta beta taka prawie ze znikoma wyszla ale lekarka mowila zeby sie tym nie sugerowac bo moze byc jeszcze bardzo wczenie nawet na bete i ze tak sie zdarza.okres mialam 2 marca wiec dzisia...
  • jak się zna datę poczęcia? będę wdzięczna za info. wiem, że taki wzór jest tylko za chiny nie umiem go znaleźć.
  • Chodzi mi o śluz.Jak to jest tak naprawdę.W okresie dni płodnych czuje bardzo lekka wilgotność pochwy,nic mi rzaden śluz rozciągliwy nie wypływa.Natomiast podczas stosunku jestem w środku wilgotna i wtedy ten śluz się pojawia.Czy może tak miałyście a mimo to zaszłyście w ciąże? Pozdrawiam :)
  • Wyprowadzamy sie w niedziele, a dzis lub jutro odetna nam internet.Bede pisac,dopoki bede miala mozliwosc, a potem znikam. Prosze mnie nie wykreslac z listy, bo na pewno sie jeszcze tu pojawie :) Jak wroce wszystkie maja byc zaciazone, zrozumiano? :)))
  • a więc mam 24-26 dniowe cykle, częściej jednak 24 , okres powinnam dostać 26.11, nie dostałam więc zrobiłam pre test , okazał sie negatywny, następnie 28.11 ( czyli 26 dc następny -), poszłam zatem na betę wynik poniżej 1, aha, betę robiłam właściwie po spodziewanym terminie okresu i 16 dni po ostatnim stosunku( od tamtej pory zero sexu bo chłopa nie ma w domu, więc tylko wtedy mogło zaskoczyc), okresu nadal nie ma, jak myślicie czy teraz to już tylko czekać na niego ? Por la ...
  • Otóż mam w rodzinie dwie ciężarne bratowe;)chcialabym kupić im cos fajnego, ale nie związanego ani z ciążą ani z macierzyństwem...a że tez byłam w ciazy i to 3 razy sosunkowo niedawno to zdaję sobie sprawę, że wymagania kobitek w ciąży są trudne do rozszyfrowania...jakie są Wasze idealne prezenty, takie które sprawiłyby wam duzo przyjemności...Pozdrawiam Baśka
  • Wszystko bym oddała by móc cieszyć się ciążą i macierzyństwem. Po prosty kocham dzieciaczki - macierzyństwo to moje największe marzenie. Mam 27 lat, a od prawie 3 lat jestem mężatką. Przed ślubem obiecaliśmy sobie, że ok. rok po ślubie będziemy starali się o dziecko, niestety mija prawie 3ci rok a tu nic ... nie chodzi o to że nie mogę, ale o to że nawet nie próbowaliśmy. Odczuwam, że mój mąż broni się przed tym. Ciągle słyszę jakieś powody przeciw. W 2006 roku powiedział, że w 2007 r...
  • hagowiec, xyz113, paniwaz i inne kobitki, mam nadzieję, że "ciężko" pracujecie i szybko będzie widać rezultaty Waszych starań :) Życzę Wam tego z całego serca i czekam na informacje! Ps.U mnie na razie ok. to 5 tydzień- czuję się dobrze, u lekarza jeszcze nie byłam, idę w przyszłym tyg. Dam znać jak będzie po wizycie. Pozdrowionka
  • dziewczyny kochane, długo staraliśmy się o drugiego dzidziusia, w końcu się udało, ale nasze szczęście nie trwało długo - w piątek podczas pierwszej wizyty u gina (4/5 tydzień) dostałam prawdziwego krwotoku... lekarka powiedziała, że nie będzie ukrywac, że nie jest dobrze, ale mam nie tracic nadziei, bo szyjka jest zamknięta, poza tym nie było skrzepów i nie bolał mnie brzuch. Dostalam od razu duphaston i polecenie bezwzględnego oszczędzania się, więc mąż od razu wywiózł naszą dwule...
  • własnie mija kolejny dzień tego tygodnia a ja jestem taka zniecierpliwiona porodem i ujrzeniem malucha ze juz mam dosyc... a wogole to ledwo zyje przytyło mi sie 23 kg i jest mi cięzko... kiedy to bedzie... a jak Wy sie czujecie???
  • U mnie + prawie 7 kg... a jak u Was ?
  • pytanie(5)

czesc dziewczynki kochane. Zaglądam tu po raz pierwszy i aktywnie zaczne uczestniczyc w Waszych pogawędkach, bo moża się wiele dowiedzieć:-) mogę powiedzieć, że należę do starajacych się, choć z drugiej strony nie mamy aktualnie warunków - mieszakmy za granicą, nie mamy wciąż ubezpieczenia. Ale wychodzę z założenia, że co ma być, to będzie i dzidzia zawsze jest wyczekiwana! Wiec teraz w skrócie historia, która skalnia mnie do pytan. W grudniu odstawialm pigulki, cykle zrobily sie ...
  • nie mam pojecia czemu sie tak stalo,ale "skasowala sie" moja wiadomosc dotyczaca poszukiwan mieszkanka:(jak wiecie kochane jest to dla mnie powazny problem,dlatego jeszcze raz ja umieszczam..poszukuje taniego (tak max. do 800 zl miesiecznie,juz ze wszystkimi oplatami) i malego mieszkanka najlepiej kawalerki w warszawie lub jej okolicach. czas nagli,bo brzuszek widac a w domku z rodzicami kiepsciutko sie zrobilo:( mam do Was kochane ogromna prosbe, jesli uslyszycie,ze ktos wsrod Wa...
  • kto jeszcze, tak jak ja, nie może tak bardzo doczekać się konca ciąży? Zawsze jak którąś ze znajomych pytałam, czy ten stan się wydłuza, to przeczyły, a mi niestety się dłuży. Jak sobie pomyslę, że do wrzesnia jeszcze bite 4 miesiące, to mam szał. Nie chce mi się latem smigać z brzuchem, pozatym fajnie byłoby kupić już wózek i pojeździć z maluchem na spacery. I jeszcze ta ciekawość ile kg mi przybędzie. Jestem w 21 tc i mam na plusie 6 kg, a jak to wygląda u was? aha a obwód mojeg...
  • Kochane, Jak macie jakieś pomysły na przekazanie mężowi wspaniałej informacji, że zostanie tatusiem to wpisujcie... Zbliżają się Walentynki to może warto ten dzień wykorzystać?:)) Jak macie pomysły to czekam na wasze wypowiedzi:) Pozdrawiam M.
  • Witajcie....Nie zapraszliśmy jej @ a ona jak zwykle wtargnęła jak najbardziej przykry gość..to nasz 8 cyckl starań o dzidziusia i nadal bez rezultatu....nie mam już siły, wiary, nadziei...wszytsko jest z nami oki...a jednak nie ma tego kogoś najważniejszego..
  • Witam wszystkie kobitki,chciałam wam napisać .... w sumie to chyba tak lepiej bo musiałabym napisać kilka postów,bo jednak trochę się rozbiegłyście po różnych forach,więc tak chyba lepiej.... Wczorajsza wizyta u lekarza nie wypadła najlepiej....tracimy nasze maleństwo:(...ciąży już nie ma:( Lekarz ma nadzieję,że oczyszczę się sama,to chyba byłoby mnie bolesne dla mnie....jeśli nie to we wtorek mam zabieg....cały czas krwawie:( Smutno kiedy wiesz już,że nic nie możesz zrobić...po 2...
  • Wskoczyło mi już pięć dodatkowych kilogramów. Brzuszek niewielki, pod luźniejszymi ciuszkami ci co nie wiedzą, to nie widzą :) Czy to znaczy, że te kilogramy to tłuszczyk głównie? P.S. Kalkulator na babyonline twierdzi, że mogę przytyć nawet 16 kilogramów, ale prawdę mówiąc lekko mnie to przeraża i wolałabym nie osiągać wartości rekordowych. Pocieszcie mnie, dobra?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się