kochana

(62 wyniki)
  • Od dłuższego juz czasu śledze to forum i jestem pod wrażeniem waszej wiedzy ale przede wszystkim niesłychanej waszej życzliwości i chęci niesienia pomocy w trudnych chwilach......ja też sie staram i pragne sie po krótce przedstawić: mam 29 lat, 5 cykl starań poszedł namarne na razie sienie lecze bo chce jeszcze odczekać...a nóz sie uda bez zadnej ingerencji...jesli pozwolicie bede tu cześciej bywać w chwilach słabości no i zeby sie z wami zaprzyjaźnić...pozdrawaim was wszystkie go...
  • Najpierw link do zdjęcia z testem: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cf651b5faa6209c6.html test zrobiony dziś, czyli w 32 dc (normalnie 31) 4 dni temu ginekolog sam stwierdził u mnie ciążę podczas badania ginekologicznego. W 22 dc wyszła mi blada kreska na bobo teście, tym o czułości 10 mIU/ml (niebieski) w 23 dc test z krwi mi nie wyszedł - pokazał wynik <1 Odczuwam, od 15 dc bóle w podbrzuszu i miewam zawroty głowy. Ale to wszystko i tak jest cudowne! Przesyłam fluidki!!...
  • co to ja widzę! nie możesz sie podawać z drugiej strony pomyśl to dopiero 3 cykl jesczcze za wczesnie zeby sie martwic jestes piekna, młoda i na serio pamietaj na wszystko jest czas...popatrz tyle tu nas jest kazda z nas ma jakieś przezycia , nadzieję, ja wierze że nam sie uda i zobaczysz ta wiosna usmiechnie sie do nas...bedzie dobrze główka do góry bedzie dobrze... ja wrociłam z pogrzebu od babci , teraz papież bardzo smutny to czas i niestety w tych dniach przeszła nam nadzieja...
  • Ściskam Was wakacyjnie. Na chwilę dorwałam się do kompa i nie mogłam tu nie wejść. Tęsknię za Wami i jestem ponadto wykończona, na szczęście sąsiadka z dziećmi wyjeżdża już jutro. Niestety jej dzieci sprawiły że zaczęłam się poważnie zastanawiać nad drugim dzieckiem, ale może mi przejdzie, w każdym razie i tak sie staramy. Tofam Was i całuję mocno, do zobaczenia nad morzem z niektórymi. :***************************************************************
  • Mam nadzieje, że Agabilinska się nie obrazi...? Pozdrawiam,Ola 36 cykl = 3 lata starań:) "wierze, że się uda i (nigdy) nie jest za późno"
  • Co robic w nastepującej sytuacji??? Jestem obecnie w 16 tyg ciąży, przyplatła mi sie niestety grzybica i lekarz zalecił zakładanie globulek dopochwowych Clotrimazol...ja temu lekarzowi bardzo ufam, prowadzi mi ciąże od poczatku i jest super, zastanowiło mnie jednak to,że na ulotce tych globulek napisano, iz mozna je stosowac począwszy od drugiego trymestru ciąży jeżeli lekarz uzna to za konieczne a na początku ciązy nie wolno...ja w prawdzie jestem juz w II trym. ale jakos tak mni...
  • W tamtym cyklu 30 dni, w 19 i 21 dniu miałam plamienie, w tym w 17 i 18 dniu. Co to moze byc. Nie wiem kiedy mialam owu, bo nie mierze ani temp ani nie uzywam testow owu. Takie cos zaobserwowalam pierwszy raz w tamtym miesiacu. W tym sie powtorzylo. Tylko co to jest, moze wiecie?
  • Dzis jest moj 25dc. Cykle mam nieregularne od 32-38dni. Owu mysle ze mialam od ok 13.07 (obserwując śluz). Kochaliśmy się z mężęm we wtorek, piatek,sobote i poniedzialek. A wczoraj mialam niewielkie brunatne plamienie. Potem do teraz spokój, zadnego plamienia, tylko śluz bialy ale tez bardzo go malutko. Żadnych objawów typowych dla ciąży nie mam, czasami tylko trochę zaboli mnie brzuch. Zastanawia mnie to plamienie,czy to moglo byc plamienie implantacyjne? kiedy powinnam zrobic test? a...
  • Witajcie! Mam problem ... Ale moze najpierw kilka slow o mnie. Jestesmy po slubie rok i 4 miesiace, zaraz po slubie poszlam do gina zeby sprawdzic czy wszysko ze mna ok. Nigdy nie stosowalam antykoncepcji bo chcialam bardzo dzidzi, choc na poczatku nie az tak bardzo wiec w okresie owu uwazalismy, pozniej przestalismy uwazac a od ok 5 miesiecy sie staramy, a efektow nie ma. Poszlam wiec dzis znowu do gina bo martwi mnie ze II faza cyklu trwa 8 dni i przed @ mam brazowe uplawy (cyk...
  • Piję ziółka...ostatnio okreś był po 34 dniach. W tym cyklu 24,25,26 dzień delikatne plamienie, potem dwa dni przerwy, teraz znów od dwóch dni po plamce i do tego bardzo bolą mnie plecy, rano nie mogłam się schylić. Wcześniej miałam nadzieję, że może zdarzył się dla mnie cud:-), ale teraz myślę, że to przez zioła i @ się rozkręci. Dziś jest 32 dzień cyklu. Miała tak któraś z Was? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
  • Pamiętacie jakie miałam przeboje? Pierwszy test dwa dni po terminie @ - blada kreseczka, dwa następne - negatywne. Wczoraj w 40 dc lekarz mnie przebadał i stwierdził, że mam wszystkie objawy: rozpulchniona i zasiniona macica. Dzisiaj zrobiłam test i wyszła piękan krecha:))) Nie mogę uwierzyć, bo nawet po wizycie u gina nie miałam nadziei. Na podtrzymanie dostałam luteine i chyba pójdę na zwolnienie. Powiedział mi, że to wskazane po grudniowej ciązy obumarłej, żeby teraz bardzo na ...
  • Boże nie wiem co o tym myśleć. Wczoraj 26 dc, nie wiedziałam czy brać dalej duphaston i popołudniu zrobiłam test. I pierwszy raz od 10 miesięcy zobaczyłam różową kreseczkę!!!!!!!!! Ale ona jest słabsza od testowej i strasznie się boję, ze to jakiś wybryk natury. Mam naprawdę złe przeczucia. A może powinnam być szczęśliwa??????????? Dziewczynki co o tym myśleć??????
  • w 31dc pojawiła sie wredota...a juz było tak pieknie nabrzmiałe piersi bolące... ale nic wiecej no i tak długo niepojawiający sie okres nawet tempka dzisiaj jescze podwyższona /36,9/ została co sugeowaloby raczej ciążę, ale pomimo tego przyszła i poraziła jak błyskawica... drugi cykl starań uważam za zamknięty i otwieram trzeci az trudno mi to przechodzi przez gardło... strarania 3 czas zacząć... trzymajcie z mnie kciuki pozdrawiam aga...
  • witajcie otóz tak @ miałam 1 stycznia miedzy 13a 15 czułam ból owulacyjny .obecnie mam 23 dzien cyklu i od jakis 2-3 dni dziwny ból brzuszka tak jakby na @ ale wiem ze to jeszcze za wczesnie.dodam ze w pazdzierniku miałam laparo.jeszcze nigdy dotąd nie czułam sie tak dziwnie no i od 2 dni zaobserwowałam podwyzszoną temp-nie spada ponizej 37 poradzcie kiedy moge zrobic test a moze lepiej zamiast testu pójsc na bete ale kiedy ? dodam ze o dzidzie staramy sie juz 3 lata.co o tym wszy...
  • Nim podzielę się z Wami moim szczęściem najpierw winna jestem Wam wytłumaczenie. Zniknęłam z forum pod koniec stycznia bo zdarzyło mi się to okropieństwo czyli ciąża biochemiczna.Test pozytywny,beta jedna druga - euforia :) a tydzień później plamienie, krwawienie i łzy. Czułam,że z takimi wieściami nie mogę wrócić na forum - wiecie jak to jest. Każda zła informacja sprawia,że zaczynamy doszukiwać się tego u siebie. A nie mogłam wrócić nie pisząc nic o tym co się stało bo to byłoby...
  • Niestety moja dzisiejsza nadzieja właśnie się skończyła. Kolejny cykl zaczynam. Proszę poradźcie czy mogę jeszcze czekać i starać się na luzie, czy 6 cykl nieudany to już powód do zmartwień i jakichś badań? Jeśli tak to jakie badania zrobić? Sobie? Mężowi? Eh...smutno mi:-(
  • Mam cykle ok 28 dniowe i wlasnie pierwszy cykl z mierzeniem temperatury to sa moje pomiary...napiszcie o ile kresek musi podskoczyc temperatura zebymozna bylo stwierdzic ze byla owulacja....i kiedy najlepiej sie przytulac... 6- 36,45 7- 36,45 8- 36,45 9- 36,45 10- 36,45 11- 36,2 12- 36,25 13- 36,25 14- 36,55 (dziś)
  • Nie spodziewałam się, że będę mogła to w końcu napisać. W zeszłym tygodniu testowałam z marnym skutkiem, w sobotę i w niedzielę powtórzyłam testy i zobaczyłam drugą kreskę - wcale nie tłustą ale jednak :-). Po dwóch latach starań o drugie dziecko, z nieokreśloną przyczyną niepowodzeń (oprócz hasła lekarza: niepłodność wtórna - które do dziś nie wiem co znaczyło)w końcu się udało!!!W tym cyklu gin z mojego miasta - taki normalny, nie od niepłodności zrobił mi na kasę chorych HSG z ...
  • Troszke się rozpiszę, bo nie będe ukrywała,że jestem psychicznie rozwalona:( coś czuje,że nie długo wyląduje u psychologa. Mam 25 lat, w listopadzie zaczynamy z męzusiem staranko o fasolkę,ciesze sie i obawiam. Zawsze gardziłam kobietami które wybieraja kariere od bycia mamą.Teraz sama tak czuję i nie mogę sobie z tym poradzić. Od 2 lat mam świetną pracę,może nie rozwijam sie zawodowo,ale pracuje w świetnej i zgranej grupie a do tego wszystkiego mam dobre zarobki...Jednak od roku ...
  • Stukam tak szybciutko- bo mój maluszek śpi na tarasie- i już za moment moze mnie wezwac:) Mam 41 lat- w listopadzie przez cc urodziłam slicznego, zdrowego synka..to moje trzecie dziecko- a o poczęcie jego staraliśmy się prawie rok... Mój wiek... moja dziesięcioletnia wyniszczajaca choroba... i 30 %centowe kłopoty partnera:) Wg medycyny- nie miałam szans by ciązę począć- więc hematolog zaopiniowal- że teoretycznie to jest możliwe- bym ją donosiła- po prostu do głowy mu nie przysz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się