Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      komorniki

komorniki

(18 wyników)
    • Tak, wiem, zaraz przyleci krejzi albo inne coś i napisze, że to stara sprawa. Wiem, że prokuratura się zajęła bezprawnym odebraniem traktora, ale to nie jest jedyna sprawa. Kobieta, której również bezprawnie odebrano auta straciła dziecko przez działania tej kancelarii. Musi dojść do tragedii, żeby wszcząć działania przeciw bezprawnemu działaniu? Naprawdę tak musi być? fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/prokuratura-zajmie-sie-komornikiem-ktory-zajal-ciagnik-rolnika-na-poczet-dlugu-jego-sasiad...
    • Rozumiem,że długi trza spłacać ale to już przegięc metromsn.gazeta.pl/Lifestyle/1,126513,13278189,Pies_zaplaci_za_dlugi_swojej_pani.html#Cukie
    • A propos najgorszych zawodów ;) Co sądzicie o zawodzie komornika? Mogłybyście wykonywać, czy absolutnie nie dla was? Dla ludzi o "specyficznej" osobowości, czy postrzegany stereotypowo? Znacie jakiegoś komornika? Piszcie:)
    • Podczas naszej nieobecności w domu(córką zajmowała się babcia)wszedł komornik i zajął laptop.Na drugi dzień komornik równiez wszedł do domu straszac tym razem moja mamę(druga babcie) ,że nagrywa rozmowę i jak mama nie wyda mu laptopa to dzwoni na policje-był ordynarny i chamski.(wiem wiem tak ma postepowac komornik)Moje pytanie brzmi -czy miał prawo tak zrobic? Z mezem mam podpisaną rozdzielnośc majatkową ,i laptop przekazany mi w darowiznie w lipcu.Czy komornik mógł zając rzecz ,do której n...
    • Dostałam odpis nakazu zajęcia wynagrodzenia przez komornika. Czerwona jak burak odbierałam list na poczcie:/ Nie zapłaciłam w 2003 roku 2 rat za szkołę, zupełnie o tym zapominając. Podejrzewam, że pisma nie dochodziły do mnie, bo w miejscu zameldowania (poprzedniego - tego , które były na umowie ze szkołą) mieszkali zupełnie obcy ludzie, a szkoda bo kwota była malutka 525 PLN. Teraz jest to niestety 1900. Czy mogę od razu zapłacić komornikowi całość i nie dojdzie wtedy do zajęcia wynag...
    • Napiszcie mi proszę jak głupiemu 1. Po jakim czasie można udac się do komornika w sprawie alimantów (eks nie płaci w terminie i wciąż muszę go prosić i pongalać) 2. Co, jesli eks pracuje na czarno? 3. Czy to prawda, że jeśli przeleje jakąkolwiek część zobowiązania to komornik odstępuje od działania? Bo ja już mam dość. Wciąż przelewa mi alimanty na raty. Mówi, że teraz nie ma. Opóźnia się kilka dni, tygodni. Przecież tak się nie da funkcjonować. Jakieś rady?
    • Mój kochany mąż ma byłą żonę i 2 dzieci z poprzedniego małżeństwa. Nam urodziło się właśnie 2 dziecko, wyczekany i wymarzony pierwszy synek dla męża, ma 3 córki. Problem jest takiego typu, że była żona nasłała na nas komornika i teraz mój mąż nie może iść do normalnej pracy, bo komornik będzie zabierał mu pensje. Z pracą na czarno jest problem, bo pracodawcy często oszukują i M napracuje się i pieniążków nie dostanie a przecież musimy coś jeść. Korzystamy co prawda z pomocy ośrodka pomocy spo...
    • jeżeli sprawa o alimenty odbyła się 27 listopada,to ile czasu zajmą wszystkie czynności,żeby tatuś dziecka dowiedział się(bo na sprawie go nie było) że alimenty zostały zasądzone.
    • Witam, mam dwie sprawy, w ktorych potrzebuje Waszej rady i pomocy: 1) Z ojcem mojego pierwszego dziecka nie utrzymuje zadnych kontaktów, zostawil nas jak Mala miala kilka miesiecy, zasadzone mial 450zl odok 2 lat nie daje na dziecko złotówki. Sprawa jest u komornika, niestey bez zadnego skutku. Zaleglosc wynosi ponad 10tys. On mieszka u swojej matki i prawie nic nie jest jego podobno nie pracuje... Dzwonilam tam, przypominalam sie ale chyba nic im sie nie chce robic.... Madra pra...
    • ... za męża komornika? Ja chyba nie bardzo bym chciała aby mój mąż był komornikiem, generalnie zasada jest taka ...tyle zarobi ile ściągnie... Tak mnie jakoś naszło tą nocną porą :p A i mam tyle zmartwień, że to to mały pikuśi:/
    • Witajcie, sprawa nie dotyczy mojej osoby, ale osoby bardzo mi bliskiej. W lutym sąd ustalił wysokość alimentów na troje dzieci. Sprawa trafiła do komornika, bo "tatuś" nie respektuje postanowienia sądu. Komornik sprawę przyjął i jak to dalej wygląda ? Wiem, że może zająć do 60% wynagrodzenia netto, ale co w sytuacji, gdy "tatuś" pracuje na czarno, więc oficjalnie jego dochody równe są zero ? Pozdrawiam :) Możemy pomóc Kacperkowi!!!
    • jestem w szoku jak prosto i bekarnie można komuś zrujnować życie miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,4930775.html
    • Ojciec mieszka wraz ze swoim ojcem w mieszkaniu (chyba komunalnym) , które zamierza wraz z dziadkiem wykupić. Jednak ze względu na siedzącego mu na plecach komornika (jakaś niespłacona kiedyś pożyczka) zaproponował, żebym to ja wykupiła (choć zapłaci on) wraz z dziadkiem to mieszkanie i będę współwłaścicielem. No i mam wątpliwości. Z jednej strony kiedyś to mieszkanie będzie mogło być dla moich dzieci...Z drugiej - co jeśli mój ojciec, który będzie tam mieszkał dożywotnio, narobi długów...
    • Piszę, bo wiem, że zawsze mogę na Was liczyć.Postaram sie w miarę zwięźle opisać Wam sytuację. Otóż sąsiadka mojej mamy (znam ją od dziecka), która pomaga mojej mamie w miarę możliwości zajmować się moim synkiem potrzebuje pomocy. To bardzo dobra, uczynna kobieta, ale wdępnęła w g.... (za przeproszeniem) - pożyrowała kredyt jakiejś swojej koleżaneczce. Ta nie płaciła (chociaż mówiła, że kredyt już spłacony). Teraz przyszła informacja o zajęciu wynagrodzenia. Pani J. (nazwijmy tak...
    • Ostrzegam wszystkie mamy, które mają zasądzone alimenty przed oddawaniem sprawy do komornika. Ja to niestety zrobiłam . Przez 4 lata komornik nic nie robił i nie dostawałam alimentów. Teraz gdy dłużnik sam się znalazł i chcał spłacać zadłużenie, a przede wszystkim płacić bieżące alimenty okazało się, że zgodnie z prawem komornik zabiera wszystkie pieniądze na pokrycie swoich kosztów, a my dalej nic nie dostajemy. Komornik stwierdził,że to jego pieniądze a nie moje
    • Zawsze gdy już mi się zdaje, że wszystko ładnie się układa, że już najgorsze za mna to życie znowu się odzywa :-( Pisałam tu już chyba. Przed ślubem byłam tak głupia, że pożyrowałam mojej mamie i ojczymowi spora kase z PFRON. Pomagałam im finansowo w otwarciu interesu, wzielam pozyczki. I co? On wszystko przepuscil ja zostalam z dlugami. Mimo wszysto maz nie chcial odwolac slubu. W nowy zwiazek weszlam z 50 tys. dlugu. Na slub sie zgodzilam po podpisaniu intercyzy. Minelo 3 lata...
    • 3 miesiace temu wprowadzilismy sie do nowego mieszkanai. Wszedzie podawal nowy adres, a i byla wlascicielka tez sie chyba z tym szybko uporala bo od dawna nie przychodza do niej zadne listy, ale przychodza za to do bylej, bylej wlascicielki, ktora narobila gdzies dlugow i teraz ja scigaja. Ja jak dostaje ten list (nie jest to przesylka polecona) pisze na nim "adresat nieznany" i wrzucam do skrzynki. Za dwa dni ten sam list jest z powrotem w mojej skrzynce odbiorczej. Ja znowu pisze, że adresa...
    • Pewnie było juz takich wątków co niemiara, ale kielich goryczy się przelał i muszę dołączyć do chóru pomstujących żon ;) Otóż mam obsesję na punkcie dotrzymywania słowa, ustalonych terminów i takich tam... Takie, geny, takie wychowanie, nic na to nie poradzę. Nigdy w zyciu nie dostałam żadnego ponaglenia, upomnienia, bo zawsze wywiązuję się ze zobowiązań w terminie. Mój mąż to zupełne przeciwieństwo, ma te kwestie głęboko w nosie. Z tego względu ja pilnuję płacenia rachunków. Nies...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się