Forum eDziecko eRodzice etata
ZMIEŃ
      komorniki

komorniki

(5 wyników)
    • Koleznki maz palci alimenty corce, jakis czas temu zostal wezwany do wyajsnienia do komornika. Pokazal wszystkie ksera z przesylanych przkazem do domu alimentow i komornik stwierdzil, ze jest ok, ze placi. Az tu nagle pismo od komornika, ze zalega ponad 20tys+odsetki!!! przyszlo do domu i do pracy, ze maja sciagac z pensji.... pytanie: nie miesci mi sie w glowie cos takiego. czy to mozliwe? facet o malo zawalu nie dostal.... i co teraz, do tego te wszystkie wolne dni, nic wyjasn...
    • witam,pisze w imieniu mojego mężczyzny, ktory jest obcokrajowcem i nie pisze najlepiej po polsku.sa po rozwodzie 2 lata i z tego zwiazku jest dwojka dzieci.w sadzie zostala ustalona wysokosc alimentow, ktora moj M placi z dokladnoscia co do dnia oraz czestotliwosc spotkan z dziecmi-tzn 2 razy w tyg i co drugi weekend.byla zona przestrzegala tego przez ok 6 miesiecey po czym zaczela robic problemy ograniczajac poczatkowo do 1 dnia w tyg i co 2 weekendu az do jednego dnia w tyg i co...
    • Proszę o pomoc... Już tracę siły.Zostawiłem byłej żonie dorobek całego życia.Spisałem z nią umowę(tylko między nami)Zostawiłem jej wszystko(dla niej i dla córki) ..a ona nie dotrzymała umowy.Teraz spłacam długi... Moja obecna żona bardzo mnie wspiera i tak naprawdę to ona płaci za moje błędy(wzieła na siebie spłatę zaległości)Ale ..ex żona wniosła sprawę do komornika bo nie ma już z tego, co jej zostawiłem.Komornik zabrał mi pensję...i nadal będzie zabierał...Teraz naprawdę nie mamy z cze...
    • Prosze o porade lub odesłanie po poradę we właściwe miejsce, wybieram sie do adwokata ale zanim to zrobie chcialbym co nieco sie dowiedziec jakie mam mozliwosci dzialania prawnego. Sytuacja wyglada tak ze od jakiegos czasu komornik zajmuje mi 75% pensji zostawiajac na koncie cos ok 550 zl. Czy tak moze byc?? Czy mimo iz byla zona ma pensje i obowiazek rowniez łożenia na dziecko ja moge zostać prawie bez środków do zycia, bo jak mam życ za niecałe 600 zl? Co mogę zrobic w tej syta...
    • Od marca tego roku sąd powierzył mi władzę rodzicielską nad synkiem, już samo to jest niebywałe, ale stało się i coś zmienia się w sądownictwie . Mama dziecka nie daje grosza na utrzymanie synka, nie chodzi mi przed wszystkim o pieniądze ale o fakt obowiązku i odpowiedzialności bo ona dotyczy obojga rodziców .Nadmienię że ja nie ma złotówki zaległości z tego tytułu, ale nie wiem dokładnie jak egzekwować alimenty od matki synka bo nie wszyscy komornicy to lubią i niektórzy olewają( jeste...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się