Forum eDziecko edziecko Pomocne emamy
ZMIEŃ
      komorniki

komorniki

(22 wyniki)
    • Dziewczyny jestem załamana. Pracuję na umowe zlecenie. I gdyby nie sms z Wbk, że mam blokade konta pewnie bym nawet nie widziała, że mam komornika. Od ponad roku jestem zameldowana w miejscu gdzie przebywam od 6 lat. Komornik wysyłał pisma na stary adres, przez co nie mogłam z nim podjąć negocjacji co do spłaty w ratach. Mam obecnie zablokowane konta i zajętą pensje z umowy zlecenie. Czy mogę jakoś odblokować wypłatę, czy jak napiszę do komornika pismo z oświadczeniem, że sama będę spłacać k...
    • komornik bez wcześniejszego wezwania do zapłaty zajął konto na które wpływa wypłata, zasiłek rodzinny, zasiłek aktywizujący z urzędu pracy. złożyłam wniosek o uchylenie zajęcia uzasadniając że to jedyne środki na utrzymanie rodziny. czekam już ponad tydzień na decyzję dot. tego wniosku, złożyłam oświadczenie majątkowe, wszelkie zaświadczenia itp. nadal jestem bez środków do życia. co robić? czy takie zaskarżenie czynności komornika mi coś daje? co i jak to zrobić?
    • Witam Was po dluuuuuuuugiej przerwie :) Słuchajcie mam pytanie, kolezanka ma tragiczna sytuacje. Jest samotna matka, wpadla w pulapke kredytowa, nie do konca ze swojej winy:( Ma ok 50 tys dlugu. Do czasu bylo ok, ale teraz jest coraz gorzej. Juz dostaje pisma z banku, ze jest w BIKu i pewnie lada dzien komornik do niej zapuka ;( Zarabia ok 1700 na reke + 300 zl alimentow. Miesieczne raty to ponad 2 tys zl:( Nie ma nic, co mogla by sprzedac, konsolidacji nikt jej nie chce dac. Macie jakis ...
    • Witam serdecznie ,bardzo proszę o poradę, co w takiej sytuacji mam zrobić, dostałam pismo od komornika że zostało mi zablokowane konto na które wpływa tylko renta rodzinna i zasiłki rodzinne na dzieci, są to moje jedyne pieniądze na życie. W tej chwili jest na koncie jakieś 3,25gr, ale pod koniec tygodnia wpłynie pewnie renta i pod koniec miesiąca rodzinne. Czy zablokowanie konta oznacza że nie będę mogła podjąć pieniędzy? Boże więc z czego my mamy teraz żyć ?
    • Dodatki(8)

Witam! Mam takie pytanko. Jestem po rozwodzie z mężem z którym mam dziecko. Aktualnie mieszkam z rodziną,pracuję,dziecko chodzi do przedszkola. Nie jest pod względem finansowym zbyt różowo,ja mam komornika na pensji,były mąż nie płaci alimentów. W niedalekiej przyszłości planuję z dzieckiem wyprowadzić się po za miejsce obecnego zamieszkania aż do innego województwa. Czy jako,że jestem sama z dzieckiem należą się jakieś dodatki np do mieszkania,opłat?Czy w tej sytuacji dziecko szybciej dostan...
    • Mam pytanie, gdzieś tu na forum wyczytałam, ze komornik nie może zablokować rachunku, jeśli jest na nim mniej niż 11000 zł. (nie wiem, czy to dobrze zrozumiałam?). Proszę o odpowiedź i jakiś przepis prawny, na który mogłabym się powołać (oczywiście, jeśli to prawda). Dziękuję za pomoc.
    • Kochane dziewczyny czytam wasze rozmowy już od dawna.podziwiam wasze zaangażowanie w pomoc potrzebującym.Mam mieszane uczucia i gryzę się strasznie czy prosic was o pomoc czy też nie...jeszcze dwa lata temu to ja pomagałam sąsiadce w trudnej sytuacji finansowej skompletowac prezenty dla jej dzieciaków,a dziś sama tej pomocy potrzebuję.Życie jest okrutne i nie uznaje kompromisów...Nawet nie wiecie jak trudno jest przełknąc dumę i prosic o pomoc obcych ludzi...Mój mąż stracił pracę w wyniku ch...
    • Jeżeli komornik nałożył blokadę na konto, na które wpływają tylko alimenty i zasiłek rodzinny, to czy będzie można z bankomatu normalnie wypłacić pieniądze czy też nie ? Pomóżcie i z góry dziękuję.
    • Witam Drogie Panie pomozcie mi jakos to zalatwic bo nawet nie mam do kogo zwrocic sie o pomoc sad przyznal alimenty na dziecko ktorych byly maz oczywiscie nie placi i niewiadomo gdzie jest ( rozwod byl w styczniu)poszlam wiec do MOPSU po wniosek pani powiedziala ze musze isc do komornika poszlam ale on powiedzial ze nie wystarczy zazadzenie sadu o alimentach i musze miec jakas pieczatke o co chodzi jak mam ja zdobyc czy znow musze toczyc jakies sprawy sadowe???
    • jestem matką samotnie wychwującą dziecko, jeszcze bez rozwodu, z nadzieja ze w rpzysżły wtroek bede miec juz zasądzone alimenty, ale dopoki je dostane to pewnie bedzie wiosna 2011, Wiem ze sa rozne zasiłki w mopsie ale do niektorych sa potrzebne wyrki sadu "rozwod". Czy sa jeszcze jakies inne gdzie ten wyrok nie jest potrzebny?? obecnie dostaje tyle co na niepelnosprawne dziecko, i nie ukrywam jest tego tyle co kropla w morzu, ale choc to jest, bo moglam nic nie miec, czytałam na str mopsu ze...
    • Witam - jestem nowy - potrzebuję pomocy . Jestem 3 lata po rozwodzie , mam córkę na którą sumiennie płacę alimenty zasądzone na sprawie rozwodowej - na każdy miesiąc mam potwierdzenie z banku na wpłatę na konto b.żony - w pełnej wysokości i w terminie. Od 2,5 roku pracuję w Londynie . Tydzień temu matka , u której jestem zameldowany poinformowała mnie , że zalegam z alimentami od początku (czyli 3 lata) i przyszło pismo od komornika z wyliczonymi kwotami (list zwykły ). Wysłał...
    • witam.jestem nowa i jestem na skraju wyczerpania nerwowego.ale może zaczne od początku....jestem rozwódka bez alimentów mam 2 dzieci w tym jedno najmłodsze 13 miesięczne z obecnym partnerem,tez rozwodnikiem.od ponad roku przechodzimy gehenne z bezdusznym prawem wojskowej agencji mieszkaniowe.mój partner przeszedł na wojskową emeryturę i z ta chwila musiał podpisac zdanie słuzbowego mieszkania.zrobił to i wedle ustaw i przepisów tejże agencji sprawa powinna byc zakończona juz w z...
    • Hej dziewczyny! Mam przyjaciolke, jest to rowniez przyjaciolka Lei, jej sytuacja wydaje sie byc patowa - moze ktoras z Was spojrzy z innej strony i cos podpowie. Samotna matka 4 dzieci. Zadluzona, komornik na czesci pensji. Zarobki ok. 1100 - minus komornik - na reke ok. 600/700zl. Alimenty dostaje - razem ok. 500-600zl. Niestety jej oplaty za mieszkanie komunalne to 1000zl. Sam gaz 580 miesiecznie. Teraz znowu grozi jej odciecie gazu... Najgorsze jest to, ze ona musi po...
    • witam proszę o rade tatuś mojej córki przestał płacić alimenty co mam robić do komornika iść jak to jest coś tam się wypełnia jakie dokumenty mam zabrać
    • mój były mąż chce mi zapłacić zaległe alimenty, problem polega na tym, że on chce mi zapłacić 4.000 zł a ja mam pismo od komornika, które brzmi tak, pomijając początek: "Stan zaległości w sprawie na dzień 07-04-2006 wynosi: Od kwietnia 2006 roku alimenty bierzące miesięcznie po 400 zł płatne z góry do 10-go każdego miesiąca alimenty zaległe na rzecz wierzyciela - 7 168,83zł odsetki do 07-04-2006 - 1 271,89zł i dalsze odsetki od dnia 08-04-2006 w wysokości 11,50% rocznie zaległ...
    • Witaj Dagmaro . POczta mi cos chwilami szwankuje dlatego pisze na forum.Mam troche ubranek uzbieranych w tym to nosidełko , które Ci obiecałam , ale Uwaga nie mam za co wysłac :-( Mieli mi dać rodzice na przesyłkę , ale tak wyszło ,że kolejny miesiąc dotaje tylko 43,00zł z MOPS a on " tzn " mój niestety " jeszcze " mąz jest nieściągalny o czym informuje mnie komornik. Nie wiem co teraz zrobić bo może to wyda się głupie ale w obecnej chwili nie stac mnie na pokrycie przesyłki bo i ...
    • W kwietniu 2008 roku zmarł mi mąż:(Zostałam sama z trójką dzieci i czwartym w ciąży.Musiałam sama wszystko załatwiać w urzędach,bankach ZUSie itp...Zaczęły się kłopoty ze spłatami zobowiązań wobec banków,bo miałam tylko zasiłek rodzinny i chorobowe(byłam na zwolnieniu).Gdy zdołałam jakoś wybrnąć z kłopotów pojawiły się nowe.Dostałam pisemko od komornika,że część mojego wynagrodzenia zostaje zajęte przez niespłacane kredyty męża.Pomyślałam DLACZEGO?? Poprostu jako spadkobierca przejmuję długi...
    • Jeszcze kilka lat temu nasza sytuacja finansowa była całkiem dobra.Mielismy mała firmę do spółki z kolegą męża.Niestety któregoś razu nasz wspólnik zabrał pieniadze z konta i zniknął(ponoć wyjechał z żona do Kanady).Od tamtej pory toniemy w długach,część mojej pensji zabieraja komornicy i ZUS (za zaległe składki).Cała pensja męża idzie na opłaty i spłatę długów a i to nieraz za mało.W MOPSie wszystkiego mi odmawiają bo nasz dochód na osobę to 635 złotych.Tylko co z tego jak tak naprawdę na ży...
    • pomocy,dziś dostałam wezwanie do sądu,mam dostarczyć w ciągu 7 dni adres eksa.zrobiłam podwyżkę alimentów,ale jego dokładnego adresu nie znam:(komorniczka ma też stary adres,jak to sprawdzić????może ktoś wie??? pozdrawiam przepraszam moderatorów,proszę nie kasować
    • tak, z ciężkim sercem jestem zmuszona prosić o pomoc, jestem 34 tygodniu oczekuję trzeciego dziecka mam dwóch chłopców 14 i 3 latka ,obecna sytuacja mnie przerosła, jestesmy w bardzo ciężkiej sytuacj materialnej,nigdy nikogo o nic nie prosiłam ale dla mojej córeczki prosze was o pomoc. Firma.która prowadziliśmy z męzem padła,krótko mówiąc, pozostały długi bo chcąć ratować wzielizmy kredyt teraz komornik rządzi męża dochodami jest nam naprawde bardzo ciężko nie mam za co zapłacić c...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się