Forum Mężczyzna Mężczyzna
ZMIEŃ
      komorniki

komorniki

(4 wyniki)
    • Prosze o porade lub odesłanie po poradę we właściwe miejsce, wybieram sie do adwokata ale zanim to zrobie chcialbym co nieco sie dowiedziec jakie mam mozliwosci dzialania prawnego. Sytuacja wyglada tak ze od jakiegos czasu komornik zajmuje mi 75% pensji zostawiajac na koncie cos ok 550 zl. Czy tak moze byc?? Czy mimo iz byla zona ma pensje i obowiazek rowniez łożenia na dziecko ja moge zostać prawie bez środków do zycia, bo jak mam życ za niecałe 600 zl? Co mogę zrobic w tej syta...
    • Kowalski ma obowiązek alimentacyjny w wys. 300 zł. Płaci byłej żonie. Pech... Na wskutek restrukturyzacji jego zakładu, traci pracę. Nie ma, z czego wykonać tego obowiązku. Była żona udaje się z tytułem wykonawczym do komornika i otrzymuje świadczenie z funduszu. Tylko przez trzy miesiące, bo Kowalski „szczęściarz” znalazł pracę. Chce wznowić płacenie. Okazuje się, że po trzech miesiącach ma dług 900 zł + 15% obsługi funduszu (tak nazywa się roczne oprocentowanie w wy...
    • Zerwałam przedwczesnie umowe z siecia Idea, z takiego powodu że bardzo skomplikowała mi sie sytuacja zyciowa-nie miałam z czego płacic rachunków.Nie mam teraz pracy, utrzymuję sie z renty która mam przyznana ze wzglęu na stan zdrowia, otrzymuje nieduzą sume pieniędzy od męza z któerym jestem w separacji na małoletnia córke .Nie moge podjąć pracy.Moja zaległosc w Idei to 8oo zł za zerwanie umowy, plus ok 300 zł za rachunki... Nie mam z czego zapłacic i jak narazie nie zanosi się na ...
    • Dostałem mandat 200 pln za spowodowanie stłuczki. Poszkodowany gościu był z Siedlec i nawet jak sam policjant mówił, nie są to normalni ludzie. Nie chciał oświadczenia i wezwał policję, dupek. No i dostałem karę. Policjant powiedział że nie trzeba płacić go w całości można w ratach. Spoko, nie? Jak kogoś nie stać od razu to luz można w dwóch częściach. Nie trzeba też płacić do w tych przepisowych 7 dniach. Można nawet miesiąc poczekać. Mam pytanie czy ktoś z Was nie zapłacił osta...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się