-
Witam jak zawsze proszę o pomoc ręce opadają mi na to wszystko. Nie wiem co mam robić dalej . Sprawa ma się tak:
- rok temu rozwód i zasądzone alimenty 400 zł
- dałam do komornika … nic
- Dałam do prokuratury… przesłuchanie na policji i spawa w sadzie.. wcześniej już miał wyrok za jakieś oszustwa. Na tej sprawie niealimentację podłączyli z jakim zarzutem o oszustwo.
Niestety na sprawę ja nie poszłam trochę nie mogłam i trochę się bałam może to dziecinne…
sprawa była...
-
Witam,razem z mamą jestesmy wspolwlascicielkami domu ktory zostal nam przepisany w testamencie po babci.Mieszkalam tam z męzem ,od roku jestesmy po rozwodzie niestety maz nie chcial opuscic domu wiec sprawa trafila do sądu.Kilka dni temu odbyla sie ostatnia sprawa i byly maz dostal EKSMISJE W TRYBIE NATYCHMIASTOWYM (od rozwodu nie placil za media,dom jest zniszczony wymaga remontu,ja niestety w tym czasie bylam zmuszona wyprowadzic sie z wlasnego domu)Niestety mimo wyroku mąz odgraza sie ze i...
-
Witam.Chciałabym prosic was o rade jak przemuwic ojcu dzieci żeby
płacił alimenty na czas.Od stycznia mam zasądzone alimenty, w kwietniu
już założyłam sprawę u komornika bo nie płacił.ale po 2 miesiącach
tatuś się obudził i obiecał że będzie płacił na czas.
W lipcu dał pierwsze pieniądze na dzieci, za sierpień dostałam dopiero
we wrześniu,no a za wrzesień i pazdziernik jeszcze nie dał,wypłatę
przekłada z dnia na dzień,i wrzaden sposób nie moge się z nim dogadac.
Proszę o jakieś ...
-
z chęcią słucham / czytam, etc... bo nie mogę się doszukać albo powiązać. Czy istnieje obowiązek sporządzenia umowy użyczenia pomiędzy małżonkami, na użytkowanie ruchomości, której współwłaścicielem jest jeden z małżonków, a która to ruchomość została nabyta w trakcie trwania wspólności majątkowej?