komorniki

(19 wyników)
  • Czeka mnie egzekucja komornicza kredytu (starciłam pracę, chciałam, żeby bank mi obniżył raty, bo nie wydalałam ze spłatami - nie pozwolili mi i oddali do Sądu sprawę, ale to akurat mało istotne). Chodzi mi o taką rzecz, może ktoś wie, mieszkam z konkubentem, mieszkanie jest na mnie, on nie jest zameldowany, ale wszysktie sprzęty w mieszkaniu są jego: telewizor, lodówka, pralka, meble itp. Na wszystko ma nawet imienne faktury. Czy w takim razie komornik może przyjść i zarządać ode mnie oddani...
  • MAM ZADŁUŻENIE ZA MIESZKANIE PRZEZ OJCA PONAD 20TYS . DOSTAŁEM ZASIŁEK CHOROBOWY Z ZUS I ZABRAŁ MI WSZYSTKO POMIMO ZE MOŻE ZABRAĆ TYLKO Z ZASIŁKU 25% TZN ZABLOKOWAŁ KONTO ZE NIE MOGĘ NIC WYBRAĆ,MAM NA UTRZYMANIU DZIECKO.CO MAM ZROBIĆ BO WIEM ZE NIE MA PRAWA ZABRAĆ WSZYSTKIEGO. PRÓSZĘ O PORADĘ.
  • Jak w temacie .
  • świnia,to mało powiedziane,umówiłem się z nim,żeby mój mandat zabrał mi ze zwrotu podatku,a on wszedł mi na pensję.mój pracodawca,od tego czasu,dziwnie się na mnie patrzy...tak się nie robi,panie komorniku z ul sienkiewicza...
  • komornik(15)

Dostałam zajęcie komornicze, jestem obecnie na zasiłku chorobowym 100 % ciążowym, wypłacanym z ZUSu. Czy i ile mogą mi zająć? Proszę o odpowiedź. Dziękuję.
  • prosze o rade wraz z dzieckiem jestem zameldowana u dziadkow testament jest przepisany na mnie i na dziecko po ich smierci bede prawowita wlascicielka .dziadek zaciagnal kredyt w banku dla rodziny, rodzina nie oddala a on popadl w dlugi jezeli nie odda on 11000zl wciagu dwoch miesiecy mieszkanie ma zostac zlicytowane na rzecz banku pani komornik powiedziala ze nie obchodzi ja co sie podzieje ze mna i z dzieckiem mam sobie wynajac mieszkanie lub cos poszukac czy to jest prawda ze...
  • Patent na komornika Na ten temat » Szpitale toną w długach Przeciw zajmowaniu pensji przez komorników protestują szpitale, organizowane są głodówki i blokady. Tymczasem gdańscy prawnicy twierdzą, że istnieje prosta metoda na komornika - pisze "Dziennik Bałtycki". Trzeba tylko odpowiednio wykorzystać obowiązujące przepisy prawa - mówi mec. Bogusław Kosmus z Kancelarii Prawnej Nowosielski, Gotkowicz, Kosmus i partnerzy. Wymaga to niewielkiego wysiłku ze strony dy...
  • Jak jest wasza wiedza i opinia na temat skuteczności komornika Waldemara Wójcika. Słyszałam że ponoć nie ma juz rejonizacji ale w Wałbrzychu bardzo skrupulatnie tego przestrzegają. Zaznaczam że chodzi o alimenty na małoletnie dziecko a tatuś zrobi wszystko by ukryć dochody.
  • alimenty(12)

mam zasadzone alimenty na dziecko,jego ojciec przestal placic i wiem ze w takiej sytuacji musze zglosic to do komornika tylko nie wiem czy do komornika z mojego rewiru czy z rewiru ojca dziecka?
  • ... tylko nie piszcie, że "z dachu" itp. :))) podobno niezły film, kręcony w Wałbrzychu www.twoje-sudety.pl/index.php?action=show&type=news&id=3509
  • teraz przy ul. Dmowskiego. Pytam, za co oni biorą pieniądze? Nie robią absolutnie nic aby ściągnąć od dłużnika jakiekolwiek pieniądze. To ja muszę donosić do nich gdzie dłużnik jest zatrudniony, to ja mam zgłaszać do nich, że nie wpłynęły od nich żadne pieniądze na moje konto. Pan stwierdził, że mają 3000 spraw i nie są w stanie monitorować wszystkiego. Czy ktoś też ma z nimi taki problem?
  • Niestety w latach 2002/2003 dotknęła mnie korupcja w dosłownym tego słowa znaczeniu. Od października 2002 do lutego 2003 wynajmowałam mieszkanie przy ul. Poselskiej (wynajem dokonany został prze najstarsze biuro nieruchomości w Wałbrzychu). Wynajem skończył się tak szybko za sprawą tragedii rodzinnej. Przekazałam prośbę o szybsze rozwiązanie umowy najmu na co dostałam zgodę (niestety słowną). W niecały rok później otrzymała pismo od prawnika (a nawiasem mówiąc 'partnera' osoby najmu...
  • www.nww.pl/
  • Wczoraj sąd przyznał mi zaległe alimenty od dnia porodu oraz zwrot kosztów wyprawki wraz z zaległymi odsetkami. Była klauzula natychmiastowej wykonalności. Pytanie moje jest takie ile mam czekać aby ojciec mojego dziecka zapłacił mi te pieniądze skoro niby ma to zrobić natychmiast. I jesli nie zapłaci to po jakim czasie moge zgłosic go do komornika ? Jak i kto ma wyliczyć zaległe odsetki ?
  • Walbrzyszanie dolaczie do akcji wysylania sms nr 75-31(koszt 5 zl)zdopiskiem POMOC,zeby uratowac klinike hematologi przed zamknieciem i pomoc dzieciom chorym na tak okrutna chorobe.
  • szełemej(18)

www.nil.org.pl/res/img/img/nil/gazeta/n200410.pdf Sąd nad komornikiem Podczas ostatniego posiedzenia Se­natu RP, 12 sierpnia br., senator Mirosław Lubiński wraz z senatora­mi Zbigniewem Religą i Jerzym Mar­kowskim zgłosili zdumiewająco bły­skotliwą w swojej prostocie poprawkę do ustawy o komornikach sądowych i egzekucji. W myśl tej wynagrodzenie komornika w postaci opłaty egzekucyjnej uzależ­nione jest od dwóch elementów: ponie­sionych przez niego wydatków i wkładu pracy. Poprawka powod...
  • Znowu kogoś eksmitowali na Podzamczu, czytaliście? Historia pewnej eksmisji Weszli do mieszkania pod moja nieobecnosc, eksmitowali mnie 31 pazdziernika, kiedy od 1 listopada jest okres ochronny. Poslalam skarge do prokuratury w Warszawie, do trybunalu w Strasburgu, wszedzie gdzie sie da. Nie mam nic do stracenia, te ciuchy, co mam na sobie. - Spie u kolezanek, nie mam gdzie rzeczy zabrac z magazynu - pod most? - mówi walbrzyszanka. Klopoty zaczely sie w 1992 roku, juz wte...
  • Witam, w czerwcu tego roku pożyczyłem pewnej osobie (średnio znajoma) kwotę 2600 zł brutto. Do tej pory ta osoba nie chce mi oddać pieniędzy tłumacząc się, że nie ma pieniędzy. Na dowód mam umowę pożyczki z tą osoba: dane osobowe, adres, nr dowodu osobistego, kwotę oraz termin oddania, który wg umowy upływa 31 grudnia tego roku. Powiedzcie mi do kogo teraz mogę się zgłosić? Myślałem o sprawie cywilnej? Może są jakieś firmy typu "Kruk" co się tym zajmują? Dziękuję za odpowiedzi, ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się