Forum Kobieta Porady domowe
ZMIEŃ
      komorniki

komorniki

(5 wyników)
    • Mam problem - komornik wszedł mi na pensję za długi czynszowe - wtedy gdy one powstały, jeszcze się uczyłam, ale dłużnicy odpowiadają solidarnie za długi czynszowe - no i padło na mnie. Co można zrobić w takiej sytuacji, jak z tego wybrnąć???Dzięki z awszelką pomoc
    • Mam brata , który nie płaci i nie zamierza chyba płacic alimentów . Dług nazbierał sie dośc pokażny ( przez 10 lat - trójka dzieci ) . Poza tym nikt nie zna jego miejsca pobytu . Po prostu wyjechal sobie zagranicę i ma wszystko gdzieś . Mamy dom po rodzicach , który jest w połowie jego . Czy ktoś wie , czy komornik może wejśc na jego częśc domu i np. zlicytowac ? Jestem w trudnej sytuacji , chciałabym rozpocząc remont całosci , wymienic centralne ogrzewanie , rury kanalizacyjne itp. ale...
    • No dobrze, wszystkie gazety rozpisują się o funduszu. A co w sytuacji, gdy dochód przekracza próg 725 zł na osobę? Napiszcie rady dla kobiet, które RZECZYWIŚCIE maja problem z wyegzekwowaniem alimentów. JA jestem w takiej sytuacji. Dochód mój przekracza 725 zł na osobę. Sprawa jest u komornika, który .... nic nie robi pomimo, iż ma wszystkie dane kontaktowe ojca dziecka czeka na wpłaty dłużnika. I co ja mam robic w takiej sytuacji?! To jest temat na artykuł. To, że został przywró...
    • witam, prosze o pomoc, moj mąż podpisał bratu kredyt(żyrant) brat wyjechal za granice i ma gdzies płatnosci za raty, zona mieszka w polsce nie pracuje(ale z lenistwa)kredyt trzeba bedzie splacac jeszcze rok, juz mam dosc, mozna jakos ich zmusic by placili?? bardzo prosze o pomoc K.
    • Od dwóch miesięcy nie otrzymuje alimentów na 12-letniego syna, egzekucja komornika jest w toku ale ojciec dziecka nie pracuje, nie ma zadnych dochodów...w kraju.. Pracuje za granicą ale komornik nie może egzekwować alimentów za granicą(tak powiedział) I z "dobrej" woli ojca dziecka, ojciec dziecka nie płaci. Wiem ze wraca fundusz alimentacyjny ale nie wiem czy mam sie starac o to bo w kazdej chwili moge dostac od byłego alimenty i wtedy bede musiala wycofac sie z funduszu i tak...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się