Forum Kobieta Związki Rozwódki
ZMIEŃ
      komorniki

komorniki

(5 wyników)
    • mam przyznane alimenty na dzieci. dowiedziałam sie że moj ex popadł w problemy finansowe i na 99% nie zapłaci alimentów w przyszłym miesiącu w terminie. moje pytanie jest takie: czy ja muszę czekac aż on się bedzie spóźniał lub nie płacił żeby iść do komornika? czy mogę złożyć papiery u komornika wcześniej żeby mieć pewność że należne pieniądze dzieciom dostaniemy na czas? dzięki za odpowiedz. pozdr
    • przed chwilą złożyłam pozew o alimenty dla córeczki, jak długo trzeba czekac na rozprawę, jestem z Rzeszowa.
    • czy ktoś wie ile sie czeka na odpis wyroku rozwodowego, czy nie trzeba sie o to upomnnieć , jakie sa kroki po rozwodzie ,gdzie sie udac jak nie płaci alimentów i nie ma go w kraju prosze o o pomoc w tych kwestiach po rozwodowych jak postępować dalej?
    • Mam taki problem: jestem rozwiedziona. Prawnik powiedział mi, że są tylko dwa sposoby podzielenia majątku (ale to kiepski prawnik...): 1. dogadać się i razem sprzedać wszystko po cenach rynkowych (lub podzielić między sobą) 2. Nie dogadać się - i wtedy sprzedać wszystko po cenie ustalonej przez komornika - a więc niższej niż rynkowa plus koszty komornika!!! Mam pytania: 1. jakie są koszty komornika i czy są uzależnione od wysokości majątku dzielonego? 2. kto płaci za komornika ...
    • Czy ojcowie waszych dzieci ,którzy mają zasądzoną określoną kwotę alimentów robią problemy by,dawać na dziecko pieniądze i czy płacą? U mnie sytuacja wygląda następująco : ojciec dziecka ma zasądzone 300 zł zalega już 1800 zł plus odsetki (sprawa jest u komornika ) ,zapłacił dopiero dwa razy w maju i w sierpniu ,na dodatek uważa i ciągle mi to wypomina ,że znalazłam sobie sponsora ,że żyje za jego pieniądze .Zastanawiam się tylko jak ja mogę żyć za jego pieniądze ,przecież je...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się