koncerty

(13 wyniki)
  • Koncerty(10)

Czy ktoś tu bywa na koncertach. Ja - ostatnio 1 dz. na openerze i chwalę sobie szcz. Massive Attack i dość dobrą polską grupę FOX. Zaraz zaczyna się Jarocin i nie wiem czy sie nie kopnę. Dla starszych jest jakaś dolina Szarloty, gdzie zapowiadają Roberta Planta i Procol Harum (m.in.), ale nie wiem czy to nie jakaś ściema.
  • Beirut(4)

Nic nie poradzę - ale ostatnio wpadł mi w ucho ten ansambl! (Wbrew nazwie jest z US). Do tego stopnia, że chciałem pójść na koncert 17-go. ale okazuje się, że dawno nie ma biletów :(
  • Kolejny zapis wideo (proshot) koncertu tej legendarnej grupy. Tym razem w składzie znanym jako MO "Mark II". Rejestracja z 29 lipca 1974 roku. Patrzę sobie jak zasuwają John i Jean-Luc i doszedłem do wniosku, że sam ten duet starczyłby na wszystkie [i]kapele[/i] tych prześmiesznie ubranych panów (żaboty, z nieodzownymi bakami!!) z lat 60tych. A przecież wirtuozerię lat 70tych od tandety z dekady 60`s dzieli zaledwie kilka lat :-)
  • jutro(5)

w tv-4 ERIC CLAPTON. szkoda ze o godz.3.40. mają tam dobre programy muzyczne/koncerty/ przedwczraji sympatyczny koncert tiny turner. też o takiej głupiej godzinie.
  • jak w temacie, ja ostatnio zaliczylylem koncert Boogie Boys w warszawskim Lapidarium, chlopaki graja boogie woogie jak Jerry Le Lewis za najlepszych lat ( no dobra, prawie tak dobrze ;D ), ale naprawde warto bylo przyjsc i posluchac, a na koniec sierpnia szykuje sie koncert slowackiej (?) kapeli Devil Street 13 ( bardzo ostre rockabilly ) i jako support Muchomory ( bardzo klasycznie i dobrze zagrany instrumentalny surf )
  • Długo czekaliśmy na udostępnienie zapisu wideo tego koncertu. Do tej pory znane było jedynie mocno niekompletne nagranie audio. Ale po blisko 40 latach, dzięki staraniom niestrudzonych kolekcjonerów starej, dobrej muzyki, można obejrzeć cały koncert w bardzo dobrej jakości obrazu i nieco gorszej dźwięku. Jak można było przypuszczać występ jest znakomity. O wiele lepszy niż znane do tej niekompletne rejestracje wideo z Londynu (BBC) i Monachium. Gorąco polecam.
  • Słucham tego albumu od jakiegoś czasu, trochę zachęcona Thick As A Brick i na początku odebrałam to jako coś wtórnego do tej poprzedniej płyty i faktycznie występują podobne motywy muzyczne... Słusznie ktoś zauważył, że naprawdę dobrą muzę można docenić dopiero po którymś z kolei słuchaniu. I to się sprawdza w tym przypadku. Na tej płycie: niesamowity kawałek o zającu, który zgubił okulary!
  • Poza "Whiter Shade of Pale" nie mieli już wielkiego "hitu". Te organy Hammonda, po raz pierwszy z takim prawie symfonicznym brzmieniem. Dla mnie np. to świetna muzyka. Oczywiście też; Conquistador, Homburg, Pandora Box i wiele innych... Ciekaw jestem Waszych opinii!
  • Jedno CHICAGO (TRANSIT AUTHORITY)Questions 67 0r 68 www.youtube.com/watch?v=LNpk2XcLaKc&feature=related DRUGIE - MOODY BLUES www.youtube.com/watch?v=IBsdHoTdOmc Oba - znakomite (chociaż teraz bardziej podoba mi się Chicago). Trzeba się śpieszyć ze sluchaniem i oglądaniem (ja osobiście bardzo sobie cenię możliwość oglądania muzyków nawet przy gorszej jakości dźwięku i marnej rozdzielczości obrazka, daje to smak tamtej epoki). Dlaczego. Bo ci Wielcy (Majors), szczegolnie Warner ka...
  • Wczoraj natrafiłem na ich koncert w Nashville (TVP Kultura). Chyba gdzieś z lat 80-tych. Trochę się zdziwilem, bo oficjalnie w poł. lat 70-tych grupa przestała istnieć. Ale John Kay i reszta w świetnej formie. Oczywiście: "Born to be wild" "Magic carpet ride" i in. Pewnie będą powtórki. POlecam, kto nie widział!
  • Kto chce, niech posłucha. Warto!! bigozine2.com/roio/?p=304 Jak przy każdym nowym (nieoficjalnym) wydawnictwie Led Zeppelin, łącza na wszystkich stronach torrentowych są zapchane do granic możliwości.
  • Nie wiem, czy ktokolwiek z odwiedzających to forum pamięta te lata, ale ja tak. Rock, czy jak się wtedy mówiło "bigbeat" to oczywiście nie tylko muzyka, ale też pewien styl, rewolucja obyczajowa, ideologia pokoleniowa: wyzwanie rzucone "starym", tzn. na naszm polskim gruncie: "komuchom" ale i katolickiej parafiańszczyźnie. Długie "pióra", czy bitelsówy nie podobały się ani proboszczowi ani sekretarzowi. Z tym, że trochę to inaczej wyglądało w wielkim mieście, czy wręcz tylko w W...
  • Odpowiadając na pytanie z innego wątku, pozwolę sobie stwierdzić, że muzyka lat 70-tych byłaby mocno zubożona, gdyby John McLaughlin nie zebrał składów do swojej Orkiestry. Chociaż wówczas trudno było zaakceptować "z marszu" ten typ muzyki. Tutaj można posłuchać jak grali w roku 1973. Wirtuozeria w każdej nutce. Strona jak najbardziej legalna: concerts.wolfgangsvault.com/arr/mahavishnu-orchestra/4363.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się