Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      kredyty

kredyty

(53 wyniki)
    • witam Chcę budować dom. Za około 250-260 tysięcy złotych. Jestem też właścicielem mieszkania wartego ok 120 tys. Czy jest taka możliwość w ofercie kredytów hipotecznych, aby wnioskować o całość kredytu a po sprzedaży mieszkania, jeśłi się uda to z odroczonym terminem wyprowadzki,wykańczamy dom za te pieniądze ze sprzedaży. I teraz pytanie: czy ja musze brać całą kwotę wnioskowanego kredytu czy moge zatrzymać sie na jakiejs transzy? ANia
    • pytanie do tych, co juzż go wzięli i obeszli ileśtam banków. Mamy z mężem zamiar budować domek. Sami mamy mieszkanie warte ok.120 tyś zł. Jak to się załatwia? czy idąc do banku z kosztorysem, który opiewałby np. na 280 tyś zł można wziąć najpierw 160 tyś, a resztę domu sfinansować sprzedając mieszkanie czy brać kredyt na całość a pieniądze ze sprzedaży wpłacić jako spłata kredytu co wiąże się z ponownym przeliczeniem raty itd. Zupełnie nie wiem jak się zabrać za szukanie odpowiedniej of...
    • Witam Biorę kredyt na mieszkanie + na jego remont. I teraz tak: co można wpisać w formularzu dla banku, jakie prace remontowe można wykonać z kredytu, a czego nie należy wpisać ponieważ bank się na to nie zgodzi... pozdrawiam
    • Pytanie dla tych co przerabiali ten temat lub juz uczynili. Mam to szczescie ze moge budowac sie za gotowke, choc sa osoby ktore doradzaja brac kredyt choc w czesci i pieniadze inwestowac.... Co sadzicie?
    • kupuję dom, ktory jest siedliskiem i bank (wbk) nie chce dac kredytu na siedlisko, proszę powiedzcie, który bank kredytuje zakup tego rodzaju nieruchomosci
    • Ukrywają jednak jedną rzecz Trzeba się drogo ubezpieczyć aby otrzymac ten kredyt na wysokość pożyczki. Na dzień dobry BRE wyssa z Ciebie 3% inwestycji, którą planujesz Nie dajcie się na to nabrać bo procent płacicie od całej sumy, bankowi zakładacie wpis w hipotece a oni Was oplatają dodatkowymi opłatami Roześmiałem się w nos ich przedstawicielowi jak wspomniał na koniec rozmowy o tym "że chce mnie zabezpieczyć przed nieszczęściem"
    • Mam pytanie,czy do kredytu na budowę jest potrzebny kosztorys budowlany. Mam projekt i pracownia ma do sprzedania kosztorys ogólny (200 z.ł) i szczegółowy (500 zł). Nie wiem który trzeba kupić, i czy w ogóle kupić. Czy ktos ma doswiadczenie w tym zakresie? Diękuję za info
    • Witam, mam pytanie: kto musi zrobic mi wycene domu do okreslenia wysokosci kredytu w banku? W Expanderze powiedziano mi, ze moge sama lub "specjalista"....wszystko pieknie tylko jaki specjalista to juz nie umieli sprecyzowac poza kierownikiem budowy. Chcialabym potwierdzic te informacje. Dzieki za odpowiedzi.
    • Sluchajcie, mamy kase na ok polowe domu, czyli na jakis stan surowy zamkniety. Zastanawiamy sie czy najpierw wydac to co mamy i pozniej brac kredyt na wykonczenie czy moze lepiej od razu wziac kredyt? Chcemy w przyszlym roku zrobic stan sutowy a w 2008 wykonczenia i sie wprowadzac, doradzcie prosze...
    • Czy mam szansę dostać kredyt na budowę domu w wysokości 100 tysięcy złotych przy dochodach średnia z 3 miesięcy 1700,- na rękę? Dodatkowo mam już zaciągnięty kredyt na 9 tyś. Słyszałem że można to połączyć i z pieniędzy wziętych na budowę domu spłacić inne kredyty. Bardzo proszę Was o odpowiedź, pozdrawiam, Dariusz
    • Czy ktoś sie orientuje w wypadku wzięcia kredytu na budowę domu odsetki od kredytu mozna odpisac od podatku w tym roku. I czy jest tez taka mozliwosc w roku 2007.
    • Artykuł sponsorowany ?
    • Witam. Mam gorącą prośbę do forumowiczów, którzy brali kredyt w PKO BP, ewentualnie w innych bankach. Każdy zna sytuację na rynku budowlanym i wiadomo powszechnie, że czasem są "trudności" z fakturami od wykonawców budowy ;-). Jak to się ma do dokumentowania inwestycji w banku. Czy trzeba przedstawiać faktury, czy też dziennik z odpowiednimi wpisami, czy może zdjęcia? Chodzi mi zwłaszcza o PKO BP. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
    • Choćbym się wściekł, to nie widzę żadnego wytłuszczenia.
    • Czy ktoś może mi powiedzieć czy aby dostać kredyt na działkę budowlaną potrzebne są warunki zabudowy dla banku . Dziękuje i pozdrawiam.
    • Witam, Planujemy wziąć kredyt hipoteczny na wykończenie domu 150m2 pod klucz. Dom obecnie jest w stanie deweloperskim. Czy ktoś z Was robił może ostatnimi czasy taki kosztorys i zechciałby mi przesłać draft na gazetowego? Pozdrawiam, Delphine
    • Właśnie jestem w trakcie załatwiania kredytu hipotecznego w Banku BPH. Chcę wziąć 100 000zł - 120 000zł na 20 lat, czy ktoś może mi doradzić na co zwrócić uwagę, czy nalezy obawiać się czegoś ze strony banku; może ktoś zauważył jakieś kruczki w ofercie banku. Jaki jest najniższy procent prowizji jaki udało Wam się wynegocjować. Czy rzeczywiście wcześniejsza spłata kredytu nie wiąże się z żadnymi kosztami?? Bardzo proszę o podpowiedź
    • Chcę wziąć kredyt w tym banku, są różne promocje, np. 15% kredytu bez odsetek i inne.Proszę o poradę gdzie są kruczki w umowie albo na co zwrócić szczególną uwagę. Może ktoś już skorzystał z ich usług.nie chce mi się wierzyć, że wszystko tak pięknie wygląda.A może w ogóle inny bank?? Muszę podjąć szybko decyzję.To ta strona cf.interia.pl/km/gbm/kh
    • Witam! Czekam na opinie w jakim banku brać kredyt? I czy w złotówkach czy w frankach? Pozdr.
    • Niestety nie dysponujemy odpwiednia kwota na budowę domu-szukamy kredytu ?? jaki polececie-pewnie macie jakies doswiadczenie w tej kwestii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się