kredyty

(169 wyników)
  • Tak sie zastanawiam co sie dzieje kiedy kredyt jest nie splacony laduje u komornika ale komornik nie ma czego zajac bo ta osoba nic nie ma. Doslownie bo pracy tez nie ma na utrzymaniu maloletnie dziecko i chce sie zglosic do mops'u bo srodkow do zycia brak. Co sie dalej dzieje? Pytam bo znam kogos w takiej sytuacji.
  • Kredyt(7)

Kochane jakie należy mieć minimalne dochody aby otrzymać kredyt na mieszkanie?.Dziękuję
  • Chodzi mi o to, czy tylko jeden małżonek może dostać kredyt na zakup np. mieszkania, oczywiście w zasięgu własnej zdolności kredytowej?
  • ... nie wiem, czy to dobry moment. Tyle niepewności a straszą, że będzie jeszcze gorzej! Jakie jest wasze zdanie?
  • Kupiłam z mężem mieszkanie na kredyt, a teraz dowiaduję się że mąż myśli o rozwodzie. Nie wiem co dalej będzie, chcę nadal tu mieszkać więc to się będzie wiązało z tym że będę płacić kredyt, ale mąż ciągle będzie w papierach i kiedyś może się o mieszkanie upomnieć. Z drugiej strony nie mam zdolności kredytowej żeby wziąć tylko na siebie. Jak to rozwiązać???
  • Witam serdecznie planujemy z mężem wziąć kredyt na kupno domu. Kwota kredytu o jakiej myślimy to od 200-250 tyś zł. Domek jest mały ok. 100 m2, ale całkowicie do remontu, a dokładniej do wykończenia, bo oprócz murów i dachu nic w nim nie ma. Koszt samego domku z działką to 120 tys.zł. resztę kredytu chcemy przeznaczyć na remont i zagospodarowanie (m.in. doprowadzenie mediów, szambo, ocieplenie, dodatkowe okna, dobudowanie pomieszczenia gospodarczego, garażu, tarasu itp.) Byliśmy w ...
  • Często podczytuję emamę i doszłam do wniosku, że Wy kobiety wiecie wszystko :) Zadałam pytanie na kredytach hipotecznych ale tam odpowiedź jest raz na dobę, a ja niecierpliwa. Kiedy przy ubieganiu się o kredyt hipoteczny na zakup mieszkania trzeba przedstawić wyciąg z banku z kwotą wkładu własnego? Pytałam o wiele rzeczy ale to mi umknęło. Mieszkanie pojawiło się niespodziewanie, a ja pożyczyłam część kasy siostrze i zapewniałam, że nie będzie potrzebna do połowy maja. Jeżeli ma...
  • Przymierzamy się do zakupu mieszkania z rynku wtórnego. Na pewno wiele z was, drogie emamy, była już w takiej sytuacji, więc liczę na waszą pomoc :) 1. Podpowiedzcie, na jakie zapisy zwrócić uwagę w umowie z bankiem? Wiem, ze ważne, żeby nie było opłat za wcześniejszą spłatę (bierzemy kredyt na 30lat) oraz mozliwość wyboru daty płatności w przypadku kredytu w obcej walucie. Jak wygląda przebieg całej transakcji? od umowy przedwstępnej do ostatecznego zakupu. 2. Czy ktoś ma kredy...
  • wiecie jak wygląda kwestia odszkodowania za powstałą szkodę w mieszkaniu jeśli ubezpieczenie mieszkania jest powiązane z kredytem hipotecznym ,dokładnie chodzi o cesję praw z polisy na bank? czy należy to rozumieć w ten sposób,że jeśli powstanie szkoda z prawem do odszkodowania to bank przejmuje to odszkodowanie w ramach spłaty kredytu? czy jako jakiś dodatkowy profit? czy kredytobiorca ma prawo jednak do wyegzekwowania takiego odszkodowania? zalało mi z lekka wynajmowane mieszkani...
  • chcemy szybko kupic wieksze mieszkanie warszawie mieszkanie jest nowe, duze ( blisko 90 m) blisko centrum ale cicho z kazdej stony, park. jednym slowem dla nas super! i do rzeczy: nie sprzedalismy ani nawet nie wstawilismy swojego obecnego mieszkania. warunki zyciowe zmusily nas do potrzeby szybkiego posiadania wiekszego. i nie jest to ciaza:-) czy moze udac sie dostanie kredytu na 100 % pod hipoteke obecnego? stosunek watrtosci jednego do drugiego to ok 65%. jak zamieszkamy w nowym to...
  • troche nudna jestem, to juz 2 watek z cyklu kredyt ale jestem ciekawa i chce was zapytac dlaczego ludzie biora kredyt w euro? rozumiem, ze jak euro "idzie w dol to placa nizsza rate ale jak w szybuje w gore to ...chyba placza i placa?
  • Czy któraś z Was, dziewczyny, brała w kryzysie kredyt na dom? Możecie zdradzić gdzie, ile, na jakich warunkach? I trzymajcie kciuki za mnie :)
  • Drogie emamy. Mam pomysł na działalnosc gospodarcza,mozliwosc wynajmu lokalu od znajomych oraz namiary na chetnych do wspołpracy hurtownikow.Jednak mam problem poniewaz potrzebuje dodatkowo 20-25tys zl/Niestety mój bank nie zgadza sie nawet na taki maly kredyt poniewaz wolą zainwestowac w cos innego niz w poczatek jakiejs firmy(taka wczoraj otrzymalam odpowiedz). Czy wiecie gdzie mozna otrzymac taki kredyt na rozpoczecie dzialalnosci?Czy ktoras z Was korzystala z takiego kredy...
  • Interesuje mnie w jakim banku, czy dokupowałyście jakieś ubezpieczenie - od utraty życia przez jednego ze współmałżonków, od utraty pracy, "wakacje kredytowe". Jestem przed podjęciem decyzji - mamy dzieci, latami wynajmowaliśmy a teraz nie mammy wyjścia - żeby mieć gdzie mieszkać musimy wziąć kredyt. Bardzo się boję i chciałabym ryzyko jakoś zmobilizować. Przeraża mnie wizja kredytu na najbliższe 30 lat....
  • Wzięłam kredyt w eurobanku, zgodnie z umową, mam 10 dni na odstąpienie od kredytu i chce to zrobić. Z tego, co wyczytałam na umowie, pracownik banku powinien przy podpisaniu umowy przekazać mi wzór oświadczenia o odstąpieniu od kredyty oraz poinformować mnie gdzie wysłać takie oświadczenie. Oczywiście tak się nie stało. Może ktoś wie, gdzie taki wzór zdobyć? Gdzie wysłać to oświadczenie?
  • SPłacamy kredyt hipoteczny.Kredyt jest zaciągnięty na 1/3 wartości mieszkania.Czy można sprzedać takie mieszkanie?
  • Mój facet zastanawia się nad takim kredytem. Rozmawiał z taką babką od tych kredytów kilka razy. Oni mu przyznali kredyt na 100 tys.złotych.Teraz przesłali na maila informacje jakie dokumenty trzeba złożyć i się okazuje, że nagle pojawia się lukas bank. Dzwonił do tej babki i ona powiedziała, że oni są tak jakby pośrednikiem.Mi to jakoś nie wygląda za ciekawie. Może ktoś ma taki kredyt i opisze jak tak naprawdę spłaca się taki kredyt. Poza tym, mój facet martwi się taką klauzulą, którą ...
  • Dziewczyny na jaki kredyt hipoteczny - tzn. z jaką ratą zdecydowałybyście się przy dochodach 6500 netto, bez żadnych innych rat, kart, kredytów itp. Dwójka dzieci, w tym jedno szkolne. Dom w malutkiej miejscowości gminnej. Wiem, ze to moja decyzja, ale chciałabym poznać Wasze opinie, część z Was pewnie ma taki kredyt. dzięki
  • Wytłumaczcie mi jak zinterpretuje tą sytuację prawnik: Facet dostal przed slubem działkę, na tej działce zbudował z żoną domek po ślubie, podpisali intercyzę, że wszystko co przed i po slubie jest WSPÓLNE, ona z pewnych względów jest zameldowana pod innym adresem, on jest zameldowany w nowym domku. Razem wzięli kredyt, ona go spłaca. On nie. Obydwoje mieszkają razem. Czy w przypadku rozwodu ona dostanie połowę majatku? Co się jej należy wg prawa. Mają troje dzieci.
  • rozważamy właśnie kupno domu na kredyt, czytam te wszelkie umowy, regulaminy itp i tylko głowa mi się kwadratowa robi :) wysokość raty (stałej) zależy od min wibor możecie wytłumaczyć tak po ludzku, nie po bankowemu, jak to jest z tymi wszystkimi procentami wskaźnikami itp czy jeśli teraz bank ustali mi ratę na ok 3000zł to przez te procenty może mi ona nagle jakoś znacznie urosnąć? rozjaśnijcie proszę temat laikowi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się