kredyty

(50 wyników)
  • Witam:) opiszę sytuacje która się odbyła w 100% spróbuję nagłośnić sytuacje na wszystkich platformach związane z wyzyskiem klientów. BANK PKO BP Młody człowiek po znajomościach zabrał kredyt w wysokości 20,000 zł prowizja za kredyt 8,000 zł oprocentowanie około zmienne 17% rzeczywiste oprocentowanie 31% (przyjmuje że to to ubezpieczenie) końcowa spłata na ponad 45,000 zł ... de facto ponad 100% odsetek za kredyt ... oszczekam przed tymi oszustami !!! bo kto widział kredyt z takimi odsetkam...
  • Po Alioir Banku który jako pierwszy zaczął udzielac kredytów klientom indywidualnym on-line, czyli bez wizyty w oddziale, nad podobnym rozwiązaniem dla osób prowadzących działalnośc gospodarczą pracuje Idea Bank. Przynajmniej tak wynika z dzisiejszego artykułu w Pulsie biznesu. Mniejsze banki wydają sie bardziej elastyczne. Czy dlatego, że goniąc liderów muszą się szybciej rozwijać i akceptują większe ryzyko, czy dlatego że większe banki zadowolone ze swojej pozycji są wolniejsze i mniej chęt...
  • witajcie, proszę o pomoc. Mamy kredyt hipoteczny na budowę domu PKOBP rodzina na swoim. Okres wypłaty transz został w umowie ustalony na 2 lata i trwa do 31.07.2013 roku. Co dziwne, okres zakończenia budowy też został wyznaczony na tą datę (co się wg mnie kłóci). Chcielibyśmy wydłużyć okres oddania budowy do 36 miesięcy lub chociaż 30 msc. Czy jeśli teraz wypłacę cały kredyt (ostatnią transzę), to bank nie bedzie robił problemów z przedłużeniem terminu oddania budowy? ( wniosek o przedłużeniu...
  • Witam, sprzedałam mieszkanie 14 grudnia a kupujący miał zapłacić kredytem rodzina na swoim udzielonym przez bank PKO BP w terminie do 28 grudnia - tak mówi akt notarialny. Dziś dzwoni mi że niestety BANK telefonicznie rano powiadomił go iż owej kwoty nie wypłaci bo nie ma tam zaświadczenia z sądu a raczej wniosku że złożył o założenie księgi wieczystej wniosek a ów wniosek może złożyć w momencie otrzymania ze spółdzielni zaświadczenia które ma dostać 27 grudnia i kazał jemu zmusić mnie do pod...
  • Witam wszystkich, zostałam zwolniona z pracy w PKO BP SA został mi jednak do spłaty kredyt z FŚS. Czy może ktoś mi podpowiedzieć jakie są szanse aby spłacać go w ratach a nie w całości? Ja dostałam pismo, że muszę go spłacić ostatecznie w dniu rozwiązania umowy o pracę.
  • weszła nowa ustawa o kredycie konsumenckim, a do pracowników windykacji porozsłyne wzory nowych umów, arkusz informacyjny dla klienta. Zero jakiejkolwiek informacji co mówić klientom, zero czegokolwiek chociaż conajmniej od pół roku podobno było wiadomo że ustawa wejdzie w życie. Na intrze informacja jaki to Bank świetny i komu to nie pomogłi, ile to nagród Bank nie zdobył, Centrum dla vip-ów za milion, a szarych pracowników ma w d... Czy w Oddziałach sprzedażowych też tak macie?
  • O-ł przyjął ok 80 wniosków z czego ok.70 na razie przeszło. Na głowę , na każdego doradcę przypadło po 7 wniosków, w tym kredyty z BGK. Interesuje mnie jak to jest w innych Oddziałach, czy doradcy je analizują od a do z , przygotowują umowy itd , czy może jest to zadanie np.asystentów czy jeszcze innych stanowisk pracy np. z-cy Naczelnika lub osoby która obsługuje agencje?. Przecież jak się na wszystkich stanowiskach rozsiądą (w najgorszej wersji ) studenci z poręczycielami, to kto obsłuży ...
  • Witam, w lipcu skończę 21 lat, pracowac zacząłem w czerwcu 2009 do grudnia 2009, i teraz pracuję od 1 marca mam umowę o pracę na okres próbny, a 1 czerwca zostanie ona przedluzona i bede mial umowę o pracę na czas nieokreślony. moje dochody 1350zł netto. Nie posiadam zadnych zobowiązań. nigdy nie brałem nigdzie kredytu, ani nawet rat.Chciałbym się dowiedziec czy na początku czerwca po przepracowaniu trzech miesięcy otrzymam kredyt , interesuje mnie kwota 5-7tys. na okres dwa lata. Wiem ...
  • Witam, Jestem zainteresowany kredytem mieszkaniowym w programie "Rodzina na swoim". Mieszkanie chce kupić wraz z miejscem postojowym w garażu podziemnym. Miejsce postojowe (garaż) ma osobną KW. Kredytem chciałbym sfinansować jedynie zakup samego mieszkania, garaż kupuję za gotówkę. Zastanawiam sie zatem czy te dwie nieruchomości mogę kupić przy jednym akcie notarialnym w przypadku gdy będę ubiegać się o kredyt Rodzina na swoim w banku PKO BP (chodzi oczywiście o koszty!!!!!!...
  • Witam, czy zawsze jest tak, że będąc zatrudnionym na czas określony (pierwsza umowa u tego pracodawcy - od roku i kończy się z końcem 2010 r., ewentualnie można postarać się o oświadczenie o kontynuowaniu współpracy) PKO BP niechętnie przyjmuje takie dochody do analizy? Jest to jeden z 4 źródeł dochodów (żona ma czas nieokr., do kredytu przystąpiliby też rodzice-emeryci). Mąż 3000 netto, żona 2900 netto, ojciec 1700 netto i mama 1300 netto. Liczona zdolność przez doradcę jest t...
  • Witam, dowiedziałem się, że u Was w ofercie jest preferencyjny kredyt hipoteczny dla pracowników innych Banków. Będę bardzo wdzięczny za napisanie kilka informacji na temat tego produktu m.in.: - czy może być na budowę domu, - jaka jest marża w CHF i PLN, - do kiedy jest ważna oferta, czy w obecnych warunkach nie będzie wycofywana z oferty. Dziękuje.
  • Witam właśnie zauważyłem , że na moim rachunku z konta pobrano mi 60 zł tytułem prowizja za odnowienie kredytu,,, jedyny kredyt jaki obecnie spłacam to kredyt studencki i pewnie jest to z tym powiązane, ale czy to normalna procedura? za co to opłata?
  • Czy coś wiadomo na temat nowej oferty Bankiera dla pracowników? Czy nasz Prezes zabierze nam i to??
  • Pomóżcie niespłacony kredyt SLK /data wymaganej spłaty zgodnie z umową na dzisiaj/ klient zgłosił że nie ma środków na spłatę jakieś problemy i doradca podjął decyzję o nieprzedłużaniu. Wykonałam wyzerowanie limitu w ZSI a więc będzie liczyć 29 % karnego od przetwarzania i co dalej. Wysłać wezwanie , monit czy od razu wypowiedzenie rachunku /w trybie natychmiastowym/ jako naruszenie regulaminu. Pomóżcie jeżeli mieliście takie przypadki. Dziękuję z góry
  • Mamy zamiar wziąc kredyt hipoteczny.Poradźcie proszę czy w pko bp opłaca sie, a może inne banki...........Jestesmy troche zieloni w tym temacie i dlatego prosze o poradę.
  • Jak jest u was w odziałach ? U mnie marże w negocjatorz sa coraz wieksze, Ludzie chodzą juz raczej z przyzwyczajenia ale jak sobacza symulacje to juz nie wracają. Zarzad chyba odpuscił sobie ten rynek, stawia na gotowki. Tylko ze za rok bendzie za pozno, nowe kredyty maja bardzo duze marże, stare jeszcze wieksze, dojdzie do tego ze bank nie bedzie miał nowych kredytów a starzy klienci masowa uciekna do konkurencji. obnizenie marzy kredytowej kosztuje 0,5 % kwoty zadłuzenia, przy...
  • Witam serdecznie, bardzo proszę o informację, czy ktoś z Państwa pracuje bądź pracował w Centrum Analiz Kredytów Hipotecznych w Warszawie na ulicy Migdałowej. Czy jest to back office oddziału, czy część centrali banku, jaka panuje tam atmosfera pracy etc. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.
  • witam wszystkich serdecznie-mam problem, mianowicie jestem sprzedającym swoje nieruchomosci i pech chcial, ze jeden z moich kupujacych jest klientem pko bp!rozumiem w pelni ta osobe, ale mam pretensje do banku pko bp, ze pomimo zlozenia wszystkich wymaganych dok. decyzja o kredycie nie zostala jeszcze podjeta w centrali a mija juz 15 dni-w odpowiedzi na nasze skargi bank tlumaczy sie, ze nastapily zmiany w podejmowaniu decyzji, ze jest malo pracownikow itp, PYTAM-A CO NAS TO OBCHODZI???...
  • Jesteśmy klientami tego Banku kilkanaście lat, konto pożyczki gotówkowe, więc nie wiele mysląc złożyliśmy tam wniosek o kredyt hipoteczny (prościutki wnioseczek) na remont domu, ok. 2 grudnia. Oddział przyjął wniosek i zapadła cisza, wniosek przepadł w CAK Katowice. Był w analizie i był i był .... Oddział nie był w stanie o niczym poinformować. Tajemniczy CAK bez maili, bez telefonów, czarna dziura lub trójkąt bremudzki. Weszła kolejna rekomendacja, systemy im się posypały. W wreszcie po 1,5 ...
  • Mam do Ciebie prośbę. Wytłumacz mi w oparciu o przepisy jak wyczyścić BIK. Nie koniecznie na tym Forum. Czytam i czytam i nadal nie wiem jak to robią. Wszystkiego najlepszego w Nowym 2011 roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się