kredyty

(96 wyników)
  • Dziewczyny, może znacie odpowiedź na moje pytanko: czy jeśli rozwód jest w toku ( po 2 sprawie z orzekaniem o winie męża) to jeśli żona weźmie cokolwiek na kredyt (na siebie oczywiście)to w razie nie płacenia mąż też jest zobowiązany do spłaty? Czy w takim przypadku spłaca wyłącznie żona? Z góry dzięki za jakiekolwiek podpowiedzi:) Pozdrawiam
  • Mieszkam z synem w wynajmowanym mieszkaniu, alimenty mam nie małe. Sama pracuje. Jakoś dajemy rade przy pomocy rodziny. Czy któraś z Was sie orientuje ws. kredytów hipotecznych dla samotnych matek? Czy alimenty zasądzone można liczyć jako dochód?
  • Dziewczyny, czy orientujecie się może, czy alimenty wliczają się do dochodu rodziny mama+dziecko? Pojedyncza pensja to często zbyt mało, by przyznano kredyt mieszkaniowy osobie samotnie wychowującej dziecko (dwuosobowe gospodarstwo domowe). Już łatwiej jest singlom, nie mówiąc o pracujących parach...
  • czy ja bedac opiekunem dziecka z orzeczeniem o niepeln, pobierajaca wszytskie zasiłki plus alimenty moge wziasc kredyt na zakup samochodu?? Nie pracuje wiec moim zasw o doch beda decyzje z MOPSU o zasiłkach i alimentach, Samocho oczywiscie uzywany max do 3 tys, wazne zeby było czym jechac na rehabilitacje, do lekarzy, w moim miescie zamieszkania nie ma komunikacji miejskiej wiec nie da rady jechac na reh autobusem, a mamy daleko tak samo ortopeda itp, do kliniki mozna PKP ale na przytsanek te...
  • on ma 2 kredyty duze, ktorych nie spalaca od maja 2010 roku, czyli jak sie wyprowadzil, na 1 znich sie podpisywwalam ale tylko ze wiem o kredytcie a nie jako kredytobiorca, do dzisaiaj ustalili tylko ze on niewyplacalny i zglosili sie do mnie, jak chcialam z nimi (banki) gadacnt to ze nie mam rpawa bo ja nie jestem kredytobiorca, a teraz ze nic nie zorbilam do obecnego czasu, Ja samotna matka z niepelnosprawnym dzieckiem, jeszcze bez alimentow, ( u komornika), niezarabiajaca, bez mozliwo...
  • Byłam u doradcy finansowego. No i rozwiał moje marzenia o własnych czterech kątach. Za zeszły rok mam średnie zarobki 2000 zł netto, a do kredytu muszę mieć 2700 zł netto. Miesięczna rata to ok. 1000 zł kredytu. A ja tyle płacę za wynajem mieszkania od dwóch lat! Daję sobie radę, płacę regularnie, ale do cudzej kieszeni, bo dla banku nie mam zdolności kredytowej. Już naprawdę nie wiem co robić.
  • czy kredyt ojca, zobowiązania wobec dziecka z innego zwiazku są brane pod uwagę przy przyznawaniu alimentów? Jesli zarabia np 10 000 ale ma kredyt i inne alimenty ( nie zasądzone sądownie, ale płaci regularnie) to czy to jest odejmowane od dochodu? Jaką kwotę sąd może przyznać od takich zarobków?
  • Witajcie! Jestem mamą dwójki dzieci 4 i 5 lat. Jestem w trakcie rozwodu z ich ojcem. Mam zasadzone alimenty, ale dłuznik się nie wywiazuje. Od miesiaca pobierac alimenty z FA. Mieszkam z rodzicami, ale jako,ze moja matka jest rodzicem toksycznym(zawsze aka byla), niezdolnym do zycia w symbiozie dl aswojego zdrowia psychicznego MUSZE sie stad ewakuowac. Ona juz mi grozi, ze jesli to zrobie, odbierze mi prawa rodzicielskie, bo "poniewieram dziecmi";). To tak w skrócie! Aha i zarabiam na ręke 16...
  • witam, niedlugo mam zamiar wziac kredyt, nurtje mnie pytanie czy po wzieciu tego kredytu moge ojca mojego dziecka oarczyc tez ratami? narazie koncze studia i szukam pracy wiec nie bedzie kolorowo ale mam rodzicow,choc oni nie sa od tego by zapewnic mojemu dziecku godziwe warunki do zycia,wiec zastanawia mnie fakt jak to rozegrac by on 'pomagał' mi w splacie tego kredytu. pozdrawiam
  • ... samodzielnie wychowujących dzieci.... Dziś w wiadomościach usłyszałam,że można starać się o dotacje do kredytu mieszkaniowego w ramach projektu:"Rodzina na swoim"jest to projekt dla młodych małżeństw i rodziców samodzielnie wychowujących dzieci, niestety nie słyszałam więcej a nie mogę nic znaleźć w necie.... Może ktoś ma więcej informacji na ten temat?? Pozdrawiam Kasia mama Qbka www.qbutek.bobasy.pl
  • czy rata kredytu na mieszkanie ktore kupilam jeszcze zanim poznałam ojca mojego dziecka wliczyć można jako koszt utrzymania przy składaniu pozwu o alimenty?
  • Mam kilka pytań dotyczących kwestii rozwodu - może ktoś był w podobnej sytuacji i pomoże. Ja i mąż wspólnie zaciągnęliśmy kredyt na budowę domu. Dom jest na ukończeniu, ale do spłaty został niemalże cały kredyt. Ja nie pracuję obecnie, jestem na utrzymaniu męża, w dodatku w ciąży. Niestety życie zmusi mnie być może do podjęcia decyzji o rozwodzie. Przykre to dla mnie potwornie, bo kocham męża, ale są sprawy, których chyba nie da się ułożyć. Chciałabym wiedzieć, na co właściwie się dec...
  • witam bardzo prosze o informacje jak wybrnąć z sytuacji kiedy dochodzi do rozwodu, mamy wspólne mieszkanie(kredyt hipoteczny)..a mąż nie chce mieszkania sprzedać/zamienic..ja tez nie mam gdzie pojsc mieszkac z dziecmi..czy ktos byl w podobnej sytuacji??prosze o wskazowki
  • Jak to jest--- mój nie m. ma zaciagnietych kredytów w sumie na 100 tys. zł. Na razie je spłaca--- ale chciałąbym się dowiedzieć jak wygladaąby sytuacja , gdyby np. spłacić ich nie mógł ( np. straciłdochody) lub nie zdążył- jeden jest na 35 lat zaciagniety. Czy spłącac to musiał by mój synek? Jest jeszcze jedno dziecko ( z jedną z poprzednich zon) którego nie m. nigdy nie wychowywał. Ale jednak ma prawa rozdicielskie do niego. Moze chaotycznie opisałąm, ale jeśli ktoś wie- prosze ...
  • Witajcie slyszałam w TV, że mają wejść bardzo korzystne kredyty dla matek samotnie wychowujących dzieci, bardzo nisko oprocentowane z możliwością umorzenia większej części odsetek. Tyczy sie to mieszkań wyłącznie nowych, max do 75 m3. Czy ktoś o tym słyszał i wie więcej na ten temat?
  • Witam, mam powazny problem. Zycie nie poukladalo mi sie po mysli (ale to juz historia na osobny watek). Musze sie wyprowadzic z dzieckiem 3 letnim od meza zanim ten zmiszczy nas psychicznie. Chce zakonczyc to zycie raz na zawsze - separacja badz rozwod. W tym momencie cale zycie zaczne od nowa - wyprowadzka do innego miasta do rodzicow, rezygnacja z obecnej pracy, poszukiwania nowej pracy. Kupilismy niedawno mieszkanie na kredyt (wspolnie). I teraz moje pytanie - nie chce tego mie...
  • Witam. Jestem studentką i niedawno zakończyłam sprawę o alimenty ze swoim ojcem. Sędzina zasądziła alimenty w wysokości 500 złotych i uzasadniła to tym, że mam kredyt studencki (pierwotnie miał pokrywać nieprzewidziane wydatki- choroba, itp) w wys 600 złotych, który powinien pokrywać bieżące wydatki. Kredyt dostaję przez 10 miesięcy w roku więc tu się pomyliła, bo miesięcznie wychodzi średnio 480 złotych. Czy to, że mam ten kredyt (który przecież będę musiała kiedyś spłacić a ojciec ...
  • Witam. Mam problem i prosiłabym aby wypowiedzieli się w jego kwestii panowie. Oczywiście za wypowiedzi pań też będę wdzięczna. Chcę poznać męski punkt widzenia w sprawie o której zaraz napiszę. Być może łatwiej przyjdzie mi podjąć decyzję. A teraz do rzeczy. Z małżeństwa, które trwało siedem lat a które ostatnio przeszło do historii wyniosłam dużą wiedzę o życiu z alkoholikiem, kilka par gaci i właściwie nic poza tym. Odeszłam po urodzeniu córeczki, kiedy stwierdziłam, że nie jest...
  • Dziewczyny, pomóżcie, może jakieś doświadczenia macie. Jak sąd potraktuje mojego m. w sprawie o alimenty. Sytuacja taka: nie mieszka ze mną i z dziećmi, wyprowadził się, kupił mieszkanie, spłaca kredyt. Pewnie na rozprawie powie, że nie ma pieniędzy, bo kredyt i urządzić się musi. Jego dochody są bardzo wysokie, ale ma ten kredyt do spłacenia, no i do dobrego życia przyzwyczajony. Ja nie pracuje, bo jestem na urlopie wychowawczym na córeczkę (1rok),nie pracuje, bo nie mam z kim...
  • Moze ktos z Was byl w podobnej sytuacji: musze zaciagnac kredyt, zeby zwrocic mezowi polowe wartosci mieszkania, i teraz mam pytanie, jak jest z alimentami przy ustalaniu mojej zdolnosci kredytowej? czy można je wliczyc do dochodu? bede wdzieczna za wskazowki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się