Forum Na emigracji Matki Polki w UK
ZMIEŃ
      kredyty

kredyty

(40 wyników)
    • Mamy z mężem część domu, który mąż odziedziczył w spadku i nadarza się okazja na odkupienie pozostałej części. Chciałabym wziąć kredyt ok 20 tyś funtów i teraz nie wiem czy lepiej tu szukać kredytu na nieruchomość zagraniczną (i gdzie szukać), czy może w Polsce? Jestem zielona w kredytach, nigdy się tym nie interesowałam i byłabym wdzięczna za wszelkie rady.
    • Czy jesli oboje pracuja i wezma kredyt na dom , to po jakim czasie jest jakis update ze oboje nadal musza miec dochod i stale prace? Co jesli po roku , albo pol , od wziecia kredytu kobieta zajdzie w ciaze i nie pracuje ,albo przejdzie na wlasna dzialalnosc z lichym dochodem ? czy jesli raty sa splacane w terminie to bank sie tym interesuje? Czytalam gdzies ze co rok jedna para musiala donosic do banku umowy o prace w celu potwierdzenia ciaglosci zatrudniena, czy to bujda czy moze czesc prawd...
    • Jak w temacie. Przy zaleganiu ze splacaniem kart kredytowych, jakie sa szanse na uzyskanie kredytu na dom? Zdaje sobie sprawe, ze spadaja znacznie, ale czy to, ze maz ma takie dlugi, przekresla rowniez moje wszelkie szanse na uzyskanie kredytu na dom? Moze ktoras z Was pracuje w bankowosci i moze odpowiedziec. Maz zatail przede mna, ze od roku zalega ze splaceniem 2 kart, teraz juz z karnymi odsetkami. Dzis sie wydalo i jestem zalamana.
    • jakis czas temu wzielismy auto, wszytsko na szybko szybko i kredyt byl z salonu, auto uzywane, zastanawaim sie teraz nad wzieciem innego kredytu na splate tego, bo w tym jest bardzo wysokie oprocentowanie, czy taka zamiana wchodzi w gre w ogole? gdzie szukac takiego kredytu? bede wdzieczna za wszelkie informacje :)
    • Tak usłyszałam od właściciela komisu samochodowego. I się serdecznie zdziwiłam, bo w myśl tego, co powiedział nie powinnam: 1. dostać karty kredytowej w banku 2. wziąć sprzętu AGD i RTV na raty i zacząć go spłacać po kilku miesiącach 3. uzyskać limit debetowy na swoim koncie. Mylę się?
    • Postanowilismy po wielu latach wynajmowania tutaj domu kupic swoj wlasny.Dom wybrany(developer)wstepne rozmowy z mortgage advisor wypadly pomyslnie,cala pocedura przed nami.Ale tak siedze i mysle,ze nie wspomnielismy o istotnym fakcie jakim jest kredyt hipoteczny w Polsce.Nie chcialabym aby doszlo do sytuacji gdzie pokryjemy juz pewne koszty zwiazane z kupnem,a dostaniemy odmowna decyzje odnosnie kredytu.Czy ktos ma/mial podobna sytuacje?czy sprawdzaja nasz status finansowy w innych krajach?j...
    • Dzieczyny, powoli zaczelismy przymierzac sie z mezem do mysli o kupnie domku. Mamy troche oszczednosci. Chcialabym dowiedziec sie w ogile, czy mamy zdolnosc kredytowa, jesli tak, poznac rozne oferty kredytow. Czy mozecie mi doradzic, gdzie sie udac, aby uzyskac takie informacje? Dzieki
    • I jak to wyglada? Nigdy w zyciu nie bralam zadnego kredytu, dopiero zaczynam sie interesowac tematem. Od czego zaczac?
    • dziewczyny kto w ostatnim czasie tj ostatnich 6 miesiacach bral kredyt na dom? przez ten kryzys podobno duzo sie wyzmienialo, chcialabym miec swieze info, jakie warunki i gdzie? suche info mam na stronie bankow, ale chcialabym takie zyciowe informacje--jak z wkladem wlasnym teraz? nigdy nie mialam karty kredytowej, w uk z mezem jestesmy ponad 3 lata , mamy dziecko male, ja pracowalam tylko rok legalnie, wtedy wplywaly moje dochody,obecnie maz tylko pracuje,self empl, zapewne...
    • Czy ktos wie jak wyglada sprawa mieszkania (mamy mortgage) po rozwodzie? Wklad na mieszkanie byl moj (moge to udowodnic-pieniadze pochodzily z mojej dzialki-nie byla to wspolnota majatkowa). Kredyt splacamy wspolnie od 3 lat,ale puki co udalo nam sie splacic ok. 1000f wartosci domu (reszta to odsetki). Coraz czesciej zastanawiam sie nad rozwodem,ale co wtedy z kredytem? Wiem,ze mozna sprzedac mieszkanie i problemu nie bedzie,ale wtedy ja i maly ladujemy pod mostem... Szanowny tat...
    • jak sie to zalatwia? ile czasu trzeba pracowac w UK zeby go dostac? chodzi mi o wysokosc 3000 funtow
    • Bral ktos niedawno kredyt na mieszkani/dom? Jak jest z pierwsza wplata, odsetkami itp. Ja slyszalam tylko, ze teraz kiepsko jest brac kredyty. Czy ktos cos wie na ten temat? Dzieki z gory.
    • Mam takie pytanie moze ktos z was bral kredyt na mieszkanie w POlsce jak tak w jakim banku sa najkorzystniejsze oferty, w jakiej wlucie najlepiej??? Pracujemy w Anglii ale chceilibysmy kredyt w Polsce bo z tego co czytam jest latwiej, Pozdrawiam i dziekuje za zainteresownie.
    • czy brac kredyt jezeli chcemy za 5 lat wrocic do Polski. Bardzo prosze o Wasze rady i opinie. Wynajem mieszkania jest bardzo drogi, wziecie kredytu okazuje sie w naszym wypadku ok 200-300 funtow miesiecznie tansze. Planujemy tu zostac na 5 lat, wiec nie wiemy co robic, czy ktos kto troche sie orientuje w tej tematyce moglby cos nam podpowiedziec. Wydaje sie, ze rozsadniejsze byloby jednak wziecie kredytu na te 5 lat bo przynajmniej 1/5 mieszkania bedzie nasza. ceny mieszkan ida w ...
    • Witam Matki Polki. Mam pytanie,czy można wziąść kredyt w Polsce na zakup mieszkania pracując w Angli?? Pozdrawiam!
    • W jakich bankach bralyscie kredyt na zakup domu w systemie shared ownership ? Liczylam na first direct ale oni okazuje sie nie maja takiej oferty.
    • Mam pytanko do tych ktorzy rozgladaj sie za kredytami albo juz kupili dom. Mamy zamiar kupic dom ale ja za kilka miesiecy przechodze na maternity i mimo tego ze teraz zarabiam normalnie moj pracodawca placi najnizsze maciezynskie. Nie wiem jak to sie ma do kredytu, czy jest jakakolwiek mozliwosc wziasc kredyt teraz czy bedziemy zmuszeni poczekac troche az wroce do normalnej pracy - ale szkoda nam czasu i pieniedzy na ciagle wynajmowanie. Probujemy wybrac sie do jakiegos doradcy ...
    • Kredytu? Czy jest to mozliwe ?
    • Jak to naprawde jest, bo szukam i nie moge znalzesc, ludzie tez co innego mowia. Narazie jeszcze sie ucze. Mieszkam tutaj 5 lat. Zawsze w sumie jakas tam szkole robilam, i zawsze pracowalam.Bylo ciezko. Ale nigdy nie pobralam zadnego benefitu. Mimo,ze wiem ,ze raz bylam bezrobotna i bylo to przed universytetm jeszcze i mialam przerwe w nauce. Nie pobralam nawet zasilku dla bezrobotnych tylko pozyczylam kase, jak znalazlam prace po 2 tygodniach oddalam. Tak samo zadnego tax kredytu czy inny...
    • Witam,jestem na wysokim procecie wyjatkowo nie korzystnym ok 7%.Zostalo mi jeszcze przeszlo poltora roku zeby przejsc na variable.Czy jest jakis sposob zeby przejsc wczesniej na nizsza?W Woolwich(tam gdzie mamy pozyczke)pytalam ale trzeba by zaplacic kare z gory:1970£ Niestety nie mam,nie wiem czy w gre wchodzi karta kredytowa zeby to zaplacic.Jakies doswiadczenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się