kredyty

(230 wyników)
  • znalazlam sie w nieciekawej sytuacji - w duzych dlugach zawinionych przez meza: 1. ZUS - okolo 30 tys, za zeszly rok, za lata poprzednie splacony poprzez egzekucje komornicza 2. za wynajmowany lokal, podobna kwota 3. kredyt, czesciowo wziety na splate zadluzenia u innych wierzycieli, splacany z mojej pensji, 110 tys 4. karty kredytowe, splacane 5. debet w koncie - 10 tys, wlasnie zostal wypowiedziany, jego dotyczy moje pytanie: czy z PKO BP mozna sie dogadac, aby rozlozyli na raty? po 5...
  • Za chwile będę zalegała z drugą ratą,więc mogą wypowiedzieć umowe,oni nie chcą rozmawiać,słuchać,że w marcu moge wszystko wyregulować,chcą juz natychmiast.Spodziewam się,że wypowiedzą mi ten kredyt,już nieraz miałam problem z płaceniem,ale nigdy dwóch rat nie zalegałam.Zastanawiam się jak to przebiega,rozumiem,że podpisałam tytuł egzekucyjny,więc co jeśli po 30 dniach nie oddam im kasy to pójdą do sądu i co dalej?mam kredyt na 40 tyś ile urosnie mój dług??kiedy komornik.Spodziewam się najgors...
  • Witam Mam pytanie. W 2009r. zaciągnęłam kredyt na kwotę 14 tyś. kredyt płacony był regularnie do momentu gdy straciłam pracę, od tego momentu kredyt płacił mój mąż. Niestety i on stracił pracę, znalazł,ale gorzej płatną. Nie mamy jak dalej go spłacać, kwota pozostała do spłaty 2,5 tyś. Bank zna moją ciężką sytuację mimo to nie zgodził się na możliwość zmniejszenie rat do 100zł na mc, (poprzednie raty wynosily 350 zł/mc). Teraz bank wypowiada mi umowę, mam 30 dni na spłatę całości. Nie spła...
  • 1,5 roku nie jestem juz z mezem, jak sie okazało od tego czasu niespłaca kredytow, narazie do mnie nikt sie niezglosił, były twierdzi ze on nie ma z czego splaca, olewa to totalnie, te długi ciaza na mnie tez bo nie mielismy wtedy jeszcze rozdzielnosci, chcialabym sie jakos za to wziasc, zeby dłóg nie rosnol i zeby w przyszlosci nasze dziecko nie bylo tym obciazone, bo nawet spadku nie ma teraz na kogo zapisac po rodzicach, chcialabym po mału spłacac , kwote mniejsza niz wynosila rata ale mys...
  • Czy może ktoś z Was orientuje się gdzie można uzyskać kredyt na spłatę zadłużenia (zdaje się, że to byłby tzw. kosolidacyjny). Sprawa jest o tyle trudna, że mam na głowie komornika - chciałabym jednak wpłacić mu całość żeby się ode mnie odwalił. Czy w ogóle jakiś bank da mi na to pożyczkę?
  • mam na kwote 3000 dogadałam sie z komornikiem na 3 raty nic mi nie zajoł, dobrze zarabiam mam hipoteke czy jest bank który udzieli mi krefytu na spłate długów ???????????????????????
  • Moja chora mama ( ma przewlekłą depresją) dostała w banku pod zastaw naszego domu kredyt ponad 300 000 zł. Nie do końca zdawała sobie sprawę z konsekwencji tego co robi. Jej zarobki wynosiły 1800 na rękę więc pośrednik podsunął jej do podpisania fałszywe zaświadczenie o zarobkach (dużo większych)aby można ten kredyt bez problemu wziąć. Ja jestem osobą bezrobotną. Umowa którą mama podpisała NIE ZAWIERALA WYSOKOSCI RATY, mama usiłowała się dowiedzieć od pośrednika ile ona wynosi, ale nie uzys...
  • Mam dług w Kredyt Banku, przez Żagla wzięłam meble pokojowe na raty. Teraz jest jakieś 2-2,5 tys tego. Stawiają mi warunki, że jak nie spłace do końca tygiodnia to oddają do firmy windykacyjnej. Powinnam się bać? Gdzie wyląduje ta wierzytelność? W Kruku czy gdzie? Wiecie może?
  • Dzisiaj zadzwonił przedstawiciel z banku i powiedział ze wypowiada nam um. na kredyt na sam. który jest środkiem trwałym w naszej firmie. Zalegamy już z ratami od lipca i nie widzę żeby, to można było szybko wpłacić. Mamy chwilowy brak płynności bo 2 miesiące był marny ruch w interesie. Kilka razy rozmawiałam z bankiem ale on tez nie będzie czekał na pieniądze nie wiadomo ile. No i stało się..... do spłaty jeszcze 25 tyś i umowa wypowiedziana. Samochód zabiorą pewnie... a on dzisiaj jes...
  • Witam. Od razu przejdę do rzeczy. Problem polega na tym że przez 3miesiące nie miałem możliwości opłacenia raty kredytu gotówkowego w AIG. Do dzisiaj zostają mi przysyłane zawiadomienia o komorniku że zostanie wezwany lub zostanie wczęte jakieś inne działanie. Nie mam aktualnie pieniędzy na opłatę 1200zł naraz. Czy jest jakaś możliwość wstrzymania kredytu, lub jego wydłużenia o ten okres lub po prostu zaciągnięcie nowego na spłatę tego. Niestety nie mam żadnych nieruchomości itp pod za...
  • Opiszę w skrócie naszą beznadziejną sytuacje: mąż 3 lata temu otworzył firme, szło całkiem dobrze, po roku mając dobre obroty na rachunku firmowym otrzymał kredyt obrotowy..wykorzystał go na zakup dodatkowej maszyny i na bieżące zakupy towaru. przez następny rok obroty na rachunku niezmienne, bank widział,ze firma działą dobrze. Niestety przyszedł kryzys, firmy przestały płacic za towar, szybko przestało być dobrze. sami mieliśmy klka niezapłaconych faktur za prąd ( na hali prod...
  • witam mam takie pytanie ok 8 lat prowadzilem dzialalnosc gospodarcza i na poczet tej dzialalnosci wzialem kredyt 5 tys w nieistniejacym juz banku teraz jest to ge money bank kredytu tego nie splacilem bank dostal ubezpieczenie do kredytu jedynie firma kruk troche popisala do mnie i na tym sie skonczylo.teraz chcialbym wziasc kredyt mieszkaniowy czy mam jakies szanse??????????
  • W przeświadczeniu że mamy czyste konto razem z mężem ubiegaliśmy się o kredyt hipoteczny.W trakcie załatwiania formalności dowiedzieliśmy się że bank nie może udzielić nam kredytu bo od 2008 mąż figuruje w bik'u jako dłużnik na kwotę kilkudziesięciu złotych.Nie mieliśmy zielonego pojęcia o co chodzi,nigdy żadnych upomnień czy wezwań do zapłaty,nic.Sprawa kupna domu przepadła,zastanawiamy się jednak czy są banki które udzielą nam pożyczki na inną rzecz którą mieliśmy w planach i jest to kwota ...
  • Kupiłem mieszkanie na kredyt przy najwyższych cenach. Początkowo było OK. Potem zaczęły się kłopoty w pracy i zaczęło mi brakować na raty. Ratowałem się kredytem, potem kolejnym by spłacić poprzedni. Zrobiło się błędne koło. Czy to już pętla kredytowa? jak z tego wyjść? Pomóżcie, please
  • Staram się z mężem o kredyt hipoteczny 160tyś.Złożyliśmy już wszystko pani z banku zadzwoniła do nas że jesteśmy w BIK-u.Mamy zadłużenie 30zł.Braliśmy pod koniec roku 2008 komputer na raty i za nieterminowe wpłaty mamy zadłużenie.Zaraz to zapłaciliśmy i napisaliśmy w banku (tym co bierzemy kredyt) wyjaśnienie z jakiego powodu jest te zadłużenie no i te nie terminowe wpłaty.Mam pytanie ponieważ jestem osobą nie cierpliwą i nie lubię czekac na odp.nie mogę spac jeśc itd.może tu się szybc...
  • Witam Mam pytanie, czy da się cos zrobić jeśli, pewna osoba na prośbę innej zaciągnęła kredyt na siebie, umowa była taka że ta osoba będzie go spłacać solidnie co miesiąc i się z tego nie wywiązuje już 4 miesiąc. Banki dzwonią, smsy przychodzą, grożą windykacjami i kancelariami sądowymi. Osoba zapewnia że jak będzie miała pieniądze to zapłaci i nadal nic. Co najlepiej zrobić w takiej sytuacji gdzie się udać. Nadmieniam iż osoba wzięła kredyt wartości 38 tyś. zł i przekazała je...
  • Czy komornik moze zajac i sprzedac dom niedawno kupiony na kredyt hipoteczny? Dom kupila osoba prowadzac jednoosobowa dzialalnosc gospodarcza.
  • Witam, mam kilka kredytów w różnych bankach, jeszcze spłacam terminowo wszystkie, ale dalej nie dam rady. Będę próbować restrukturyzacji, ale z tego co czytam na forach, nie powinnam liczyć na rozwiązanie problemu tą drogą. Czy jeśli któryś z banków wypowie mi umowę i wystawi BTE, komornik będzie mógł mi zabrać pensję bez oglądania się na inne moje zobowiązania? Boję się, że wtedy nie będę w stanie spłacać innych kredytów, zwłaszcza hipotecznego i to będzie jazda po równi po...
  • Znalazłem post goscia który obiecuje pomoc dla zadłużonych. Metoda jest dosyć wyrafinowana. Jest to pozyczka na spłatę zobowiazań a zabezpieczona warunkowym przewłaszczeniem nieruchomości. Spisuje sie ją notarialnie. Jedna osoba poczycza pieniadze. Druga osoba występuje w notarialnej umowie przewłaszczenia. Trzecia osoba ma być tą która załatwi legalny kredyt na spłatę poczyczki notarialnej z przewłaszczeniem. Dalej treść: Przekopiujcie gdzie tylko możecie a uratujecie wiele u...
  • Może to nie jest wielki kredyt, ale strasznie się boję. Pracuję tylko do końca września. Dostanę jutro 1100zł i na koniec września tyle samo. Mam 3,5 tys kredytu oraz kartę kredytową gdzie zostało do spłaty 1300zł. Nie wiem co robić. Wynajmuję pokój za 550zł miesięcznie. Jestem załamana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się