Forum Dom Developerzy: Wrocław
ZMIEŃ
      kredyty

kredyty

(105 wyników)
    • Szukasz odpowiedniego kredytu hipotecznego ? Zapraszamy do zapoznania się z ofertą mBanku. www.mbank.net.pl/24828 Okres kredytowania do 40 lat, kredytowanie do 110% wartości zabezpieczenia, możliwość wcześniejszej spłaty i przewalutowania bez opłat.
    • W jakim banku najlepiej starać sie o kredyt hipoteczny na zakup mieszkania w programie RODZINA NA SWOIM?Które banki ujęte w programie nie wymagają wkładu własnego?
    • Witam sznownych Forumowiczów. Mam pytanie: czy któryś z Was brał kredyt na nieruchomość w Nordea Banku? Jak długo trwała procedura? Czy były jakieś kłopoty? Czy jest ktoś kto dostał kredyt na 100% wartości nieruchomości? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
    • Dla kogo kredyty!Jestem po wstępnych rozmowach z Bankiem i przy dochodzie 2000tys eur nie moge wziąć kredytu na 100% nieruchomości 396 tys. Ale jazda! Na utrzymaniu żona i dziecko. Kto kupuje dzisiaj mieszkania ? Macie jakieś doswiadczenia .Moze dochody zagraniczne traktuje sie inaczej!
    • Można poprosić o więcej informacji na temat Polbanku? Piszecie tutaj o nieprzychylnych opiniach, czego dokładnie dotyczą. Mam ofertę z Polbanku i się nad nią zastanawiam dlatego zwracam się z prośbą o pomoc i dostarczenie informacji na temet tej instytucji :- )
    • cześć Wam, czy jest tu ktoś z Wrocławia kto ma kredyt hipoteczny w złotówkach? i chciałby dla ogólnopolskiej telewizji opowiedzieć o tym, jak drożejące kredyty zjadają mu właśnie niedawno wynegocjowaną podwyżkę? wiem, że to przypomina poszukiwania białego Indianina z sześcioma palcami na trzeciej nodze, ale może znacie kogoś, kto zna osobę, która zna osobę, która zna taką osobę:) jeśli znacie to dajcie znać:) pozdrowienia, Miff
    • jeszcze jakiś ciołek wierzy w niezachwiany wzrost kursu naszej waluty i bierze kredyt we franciszku ?;) jak mówiłem o ryzyku walutowym to przyznam że sam w to niewierzyłem ale wiedziałem że niema darmowego lanczu i to było by zapiekne by można sie zadłużyć w jednej walucie ,zdeponować kwote w innej i na tym bez ryzyka zarabiać . pozdro dla wszystkich jelonków ;) buhehheheheheheh:))))))
    • ile czekaliście na przyznanie kredytu przez bank? Niedługo składam dokumenty i chcę wiedzieć ile mniej wiecej czasu będzie to trwało. Prosze o zaznaczenie jaki bank i czy mieszkanie kupowane na rynku pierwotnym czy wtórnym (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie). Dziękuję za odp
    • Ile trzeba zarabiać, zeby dostać około 450 000 zł kredytu, a potem, żeby spłacić ten kredyt i żyć. Ciekawa jestem, ile zarabiają Ci, którzy biorą takie kredyty - chyba z 6 000 zł netto miesięcznie, bo inaczej to chyba niemożliwe. Bierzecie kredyt na 100%, czy macie jakieś środki własne?
    • Rzadko kto kupuje mieszkanie za gotówkę. Konieczne jest wówczas zaciągnięcie kredztu hipotecznego. - Które banki są obecnie najprzyjaźniej nastawione do klienta jeśli idzie o kredyty hipoteczne ? - Co i jak można negocjować ? - Co sądzicie o BZWBK ?
    • czy fakt zaciagniecia kredytu hipotecznego nalezy zglaszac do Urzedu Skarbowego?
    • Niech będzie,że jestem tym, który kupił "na górce". 6 tys. m2 we Wrocłąwiu, a więc 48 m2 za 290 tys. Wpłata własna 90000, kredyt 200 tys. Przecież gros z was liczy na spadek i kupi załóżmy za 4 tys metr. Ale i tak jeśli nie posiadacie środków własnych weźmiecie kredyt 200000! Będziecie więc w podobnej sytuacji. Nieważne skąd miałem swoje 90 tys.-może los na loterii, który w ten sposób losowi zwrócić musiałem. I co wtedy? Gdy nawet kupicie w dużej aglomeracji za 4 tys. m2 na kredyt...
    • Właśnie czytam umowę przedwstępną i widzę zapis że developer wziął kredt na zakup gruntu pod nieruchomośc. Podpisać umowę, czy nie? Czy to normalna praktyka? nie znam się za bardzo, a podpisanie jutro... będę wdzięczna za rady
    • www.bankier.pl/wiadomosc/Banki-wykorzystuja-zainteresownie-Rodzina-na-swoim-1933205.html Szybko jelenie, szybko, bo "bank daje", a Wy bedziecie splacac jakies 200 tysiecy wiecej niz przy normalnym kredycie, hahaha. To dopiero trzeba byc kretynem.
    • Mamy możliwość kupna od dewelopera domku szeregowego. Nie starczy na całość bez wzięcia kredytu. Licząc z wykończeniem do wzięcia byłoby jakieś 120.000zł - resztę pokryje sprzedaż mieszkania. Spłata kredytu wyniosłaby miesięcznie (ze wszystkimi ubezpieczeniami) ok 550zł czyli tyle ile oddajemy spółdzielni. Do tego utrzymanie domu - ile mogę liczyć? Dwa razy więcej niż utrzymanie mieszkania licząc wprost to dwa razy większa powierzchnia? Żona nie chce kredytu bo: 1/ długi czas ocze...
    • Czy ktoś z Was brał kredyt w MBANKU ? Bo ja mam tam po prostu schody !!!! Czekam na wieści
    • Witam! Mam nadzieje, że trafiłem na odpowienie forum. Powoli przymierzamy się z dziewczyną do kupna mieszkania. Niestety na kredyt, najprawdopodobniej 30 lat. Przeglądam wątki, ale niwiele w nich właściwie znalazłem. Zarabiamy 1200 i 1300zł netto. Umowy na czas nieokreślony. Czy ktoś z szanownych grupowiczów jest lub był w podobnej sytuacji ? Jeżli tak to jak kupił mieszkanie tzn gdzie ? Ile wyniosła go rata ? I wszystko co powinienem wiedzieć. pozdrawiam Sebastian
    • Witam wszystkich, widzę że dużo osób opisuje tu swoje życiowe inwestycje- kupno mieszkania. Proszę o poradę gdzie wziąć kredyt na ok 150 tys (75% inwestycji) na co zwrócić szczególną uwagę oraz gdzie mogą być ukryte kruczki w umowie z bankiem? Z góry dziekuję, Początkujący mieszkaniec Wrocławia
    • Witam, pytanie do szczęśliwców którzy korzystają z kredytu podczas zakupu mieszkania - jak szybko uruchomili Wam kredyt: licząc od momentu pierwszej wizyty z banku z wstępnym plikiem dokumentów ;-P? co spowodowało ewentualne opóźnienia? pozdr carramba
    • Krótkie pytanie - czy w obecnej sytuacji warto brać kredyt w CHF? Póki co po spojrzeniu na koszty wygląda, że jednak tak. A jakie są pułapki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się