Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      kredyty

kredyty

(136 wyników)
    • Najuboższym nie jest potrzebny kredyt studencki ani wyższe wykształcenie tylko prosta praca fizyczna. Do innej i tak się nie nadają, bo gdyby się nadawali, nie byliby najubożsi.
    • Trzeba pamiętać, że mocną pozycję banku wobec kredytobiorcy określa sama ustawa - Prawo bankowe, w szczególności w zakresie przesłanek wypowiedzenia kredytu: Art. 74. W czasie obowiązywania umowy kredytu kredytobiorca jest obowiązany przedstawić – na żądanie banku – informacje i dokumenty niezbędne do oceny jego sytuacji finansowej i gospodarczej oraz umożliwiające kontrolę wykorzystania i spłaty kredytu. Art. 75. 1. W przypadku niedotrzymania przez kredytobiorcę warunkó...
    • Nic a nic lemingom nie współczuję.Jak się brało kredyt w CHF po 2,4-TRUDNO!BTW Nie żebrać o zamrożenie kursu CHF!NIE Z MOICH PODATKÓW!
    • Oczywiście, że banki powinny być ostrożniejsze, gdy idzie o dawanie kredytów, ale ja też nie mam ochoty fundować (z moich podatków, poprzez budżet państwa) zmywarek czy telewizorów plazmowych, różnym wnusiom...
    • Kiedy pierwszy raz widziałam tą reklamę, moją natychmiastową reakcją była myśl: "jasne, żyjmy sobie w sielance i radości, a kredyt sam się spłaci". Reklama jest jedną z wielu, które wykorzystały ten schemat: pokazanie ludziom, że pieniądze właściwie DOSTAJĄ, a nie POŻYCZAJĄ. Żenada. zapraszam: ginny-gun.gu.ma
    • nie daj sie zwabic na kolorowe reklamy. licz. a najlepiej nie bierz wogóle kredytu. teraz jest najgorszy okres. banki rżna nas jak.... oprocentowanie z kosmosu, ubezpieczenie, które nic nikomu nie daje prócz prowizji bankowi, prowizja od udzielenia pozyczki (jaka prowizja!!!??? bank daje pożyczke przeważnie bez udziału jakiegokolwiek posrednika!!!! taka prowizja to skandal i obejscie ustawy antylichwiarskiej!!!)
    • Przypominam, że kredyt złotowy po kilku latach będzie musiał być przewalutowany (wejdziemy do strefy euro). Na walutę euro? Na franki? Jaki przelicznik? Dotarłeś do warunków zawartych w umowie? Podziel się wiedzą.
    • już biegnę brać kredyt na 105% i będę spłacać go przez pół wieku :D NOWOCZESNE NIEWOLNICTWO .... LEPSZE NIŻ WOJNA kredyt to taka kontrola ludzi... stąd brak wojny po 45roku
    • "Największym problemem okazują się tzw. zewnętrzni klienci - tacy, którzy do danego banku przychodzili tylko po pożyczkę gotówkową, a nie mieli w nim rachunku ani lokaty." To jest dobry fragment :) Najlepszy klient banku to taki z lokatą na 5% i pożyczką na 25% jednocześnie.
    • Artukuł sponsorowany przez ING Bank Slaski :D:D??
    • Czy ta kiełbasa będzie dostatecznie długa??? Bo Bronek obiecał długą
    • Raczej nie fair w ten sposob oszukiwac klienta, moim zdaniem zasady powinny byc jasne... Duzo jest kredytow, nie wszystkie sa tymi dobrymi, ale np podoba mi sie ostatnia oferta z Getin gdzie jaka mamy zdolnosc jest jasna znana, poniewaz daja 100krotnosc zarobkow
    • Opowiadanie kocobołow jak zawsze, kredyt na nieruchomość to 30 lat, być może w tym tygodniu WIBOR jest na pograniczu zysku, ale za 3 miesiące będzie dobry, banki zbierają kasę nie tyko z drogich lokat ale także z nisko oprocentowanych np. z kont firmowych, ror-ow itd. Jest powód aby wydoić jelonków to się to robi. Swoja drogą nie chcą dawać dzisiaj kredytów z marżą 1,5 % to za rok będą dawać z marżą 1%.
    • Jak zwykle winny jest ten ohydny bank, który (o zgrozo) chce zarobić. Ciekawe, gdzie był ten kochający syn, kiedy ojciec brał kolejne kredyty (i ciekawe na co - może np. żeby kupić kochanemu synowi piękny prezent?). Bank jest instytucją zakładaną po to, żeby przynosić zysk - skoro klient może zabezpieczyć spłatę kredytu, dlaczego bank nie ma mu go dać? Już widzę te listy oburzonego syna, piętnujące bezduszny i bezwzględny bank, odmawiający kredytu starszemu człowiekowi. Trudno, ...
    • Po raz kolejny rząd nagradza głupotę i niekompetencję - kredytobiorców i pośrednio banków. Jednocześnie rząd karze ludzi którzy dbali o swoje finanse, nie żyli ponad stan, nie zadłużali się i/lub oszczędzali. Bo skąd pan Boni weźmie pieniążki? Komu zabierze w ten czy inny sposób? Katastrofa. Szybko tracę nadzieję, z tego kraju nic nie będzie.
    • A po co 62-u letni emeryt bral 12-e kredytow? Zapomnial ze to juz nie socjalizm? i ze to bedzie trzeba zwracac? i do tego z lichwiarskimi procentami? Za nauke trzeba niestety placic,gdyby byl nie strajkowal lata temu "bo sie nalezy" byc moze teraz dlugow by nie bylo. Smutne to lecz prawdziwe.
    • Słuchajcie ludzie, co wam powiem albowiem mam firmę pogrzebową i znam temat od podszewki, tzn od sklejki trumiennej. Nie bójcie się brać kredytów na pogrzeby swoich bliskich albowiem czyn ten w niebie będzie wam nagrodzony. Wiem, bo gadałem wczoraj przy flaszce z zaprzyjaźnionym aniołem i on mi potwierdził. Co do cen, że niby takie wysokie to śpieszę wyjaśnić, że one wcale nie są takie wysokie a nawet jeśli trochę są to tylko potwierdza to moją teorię, że dobry pogrzeb musi dużo kosztować...
    • No szkoda chłopa,ale na głupotę chyba jednak nie ma lekarstwa.
    • Kłamczuszek czy ignorant? "W zeszłym roku bankowcy rozdawali nam pieniądze ze swych skarbców lekką ręką." Z jakich k.... "skarbców" To jest właśnie największe kłamstwo dzisiejszego świata. BANKI TWORZĄ TĘ KASĄ Z POWIETRZA!!! Kto nie wierzy, niech sprawdzi na stronach NBP. Oto link: www.nbportal.pl/prezentacje/mechanizm-kreacji-pieniadza/kreacja.html
    • Przecież ZUS to mafia tyle,że państwowa.Przy rozpatrywaniu podobnej mojej sprawy zdążyłem już poznać 10 osób w inspektoracie.I tyle w temacie,bo nie chce mi się mojego przykładu opisywać.Szkoda nerwów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się