-
Witam,
mam takie pytanie. Chcę kupić mieszkanie - na razie mam wkład własny w wysokości 40 000. Nie mam umowy o pracę, a tylko umowę zlecenie na bardzo niską kwotę - dlatego ja nie dostanę kredytu hipotecznego, bo nie mam zdolności kredytowej. Czy jest możliwość, że weźmie ktoś inny kredyt - kto ma umowę o pracę, a na mnie będzie zapisane mieszkanie? Ewentualnie czy jest możliwość wzięcia kredytu razem z tą osobą? Ja tej osobie będę spłacać raty - ona tylko weźmie kredyt, ale mnie zależy n...
-
Witam, z zerowym doświadczeniem w kredytach i wiedzą ekonomiczną poniżej średniej mam następujące pytanie:
Czy lepiej wziąć kredyt na całość zakupu nieruchomości minus wkład własny, czy może kredyt na (mając wkład własny) całość sumy tak by wkład własny został na remonty?
No i czy raty malejące czy stałe?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
-
Chciałbym zapytać kogoś mądrzejszego, bo mam wielki dylemat. Zaciągnąłem kredyt we frankach na kwotę 100 tys. na 20 lat (po kursie 2,1113).
Mineło parę lat, kurs franka wzrósł i kwota zadłużenia jest wyższa niż w momencie zaciągania kredytu. Miałbym możliwość pozyskania około 100 tys i zastanawiam się czy lepiej spłacić ten kredyt czy lepiej kupić np: działkę?
-
Witam wraz z mężem chcielibyśmy w końcu mieć własne Male mieszkanie, bo mamy juz dość mieszkania z moją straszną teściową! ale niestety żaden bank nie udzieli nam owego kredytu... Ja jestem opiekunka do dzieci na pól etatu ale oczywiście bez umowy zarabiam 1600zl do reki a mój mąż prowadzi spolke z.o.o (sklep spożywczo alkoholowy) i również ma nie udokumentowane zarobki a zarabia stosunkowo dobrze, dzialalnosc prowadzi od 1,5 roku i niewiemy co mamy zrobić bo po pierwsze ja mam na sobie kred...
-
Mam pytanie, czy jest możliwość wzięcia drugiego kredytu hipotecznego na zakup drugiej nieruchomości i jednocześnie spłatę obecnego kredytu hipotecznego?
Mam kredyt hipoteczny zostało mi do spłaty 150 tyś. i chciałabym kupić drugie mieszkanie za kwotę około 250 tyś. Potrzebowałabym kredytu 400 tyś., aby mieć wtedy jedną większą ratę, a nie dwa osobne kredyty.
Czy banki udzielają takich kredytów??
-
Przymierzam się do wzięcia kredytu hipotecznego. Kredyt w kwocie
100.000 , 120.000 na okres około 30 lat.Może być i na 40 lat bo
kredyt będzie spłacony i tak wcześniej, po około 10-15 latach.
Wartość inwestycji około 200.000.Wkład właśny około 50.000 - 60.000.
Działkę już mam - wielkość 9000metrów kwadratowych.
Udokumentowane dochody moje i żony to około 2300zł brutto. 3-
miesiące temu urodziło nam się dziecko.
Czy bank udzieli kredytu w kwocie w jakiej chcemy? Czy może być
prob...
-
Czy dostanę kredyt na mieszkanie i na remont tego mieszkania, jeżeli mam umowę o pracę na 3 lata. Dochód wynosi około 3 tys. zł netto. Interesuje mnie mieszkanie za 80 tys. zł i na remont 20 tys. zł. Nie mam męża. Chce sama wziąć kredyt. Czy mam szanse na taki kredyt? Proszę o odpowiedź.
-
Proszę o inf. czy mogę otrzymać kredyt hipoteczny - mam 50 lat / emeryt - dochód 6 tys razem z żoną / chciałbym otrzymać kredyt na kupno domku / wart. 450000 / po sprzedaży mieszkania w bloku kredyt by wynosił 250000 - w jakim banku mogę się starać i czy otrzymam go ze względu na wiek .
-
Witam potrzebuje kredyt w wysokości 250 tys na dokończenie budowy domu ( w
tej chwili stan surowy otwarty 164 m2)prowadzę działalność gospodarczą od 2003
roku ale w tym roku firma przyniosła stratę w wysokości 33 tys przy obrocie
350 tys do starań o kredyt dołączy się konkubina a zarobki jej to 1600 netto
jeżeli chodzi o BIK jest ok . pytanie brzmi czy ktoś udzieli mi kredytu
??pozdrawiam
-
Witam,
Jestem własnie przed decyzją o wyborze banku , w którym wezme kredyt. Dlaetgo mam prośbę o podpowiedź który bank oferuje obecnie najkorzystniejsza ofertę.
Szczegóły kredytu są następujące.
mieszkanie z rynku wtórnego za 294 tys. Wkład własny 100 tys.
Kredyt na 2 osoby (30 i 35 lat). Dochód łączny 5900 zł/ miesięcznie netto. Żadnych innych zobowiązań.
Kredyt chcialibyśmy na max 20 lat (żeby rata nie przekroczyła 1500 zł)
Z góry ogrommnie dziękuję za wszelkie informacje.
Po...
-
Witam. Mój problem wygląda następująco. Staram się o kredyt hipoteczny. Mam jeden kredyt w Banku BZW BK który spłacam regularnie od kilku lat i drugi na kwotę 10 tys. zł który z powodu przejściowych kłopotów finansowych został poddany procesowi windykacji ( 7 miesięcy temu) i została podpisana umowa restrukturyzacji. Od tamtej pory kredyt spłacam regularnie aczkolwiek w BIKu została informacja o windykacji kredytu (status w BIK: windykacja-odzyskano), nie ma natomiast mowy o restrukturyzacji,...
-
dzien dobry,
nasza sytuacja jest ciut skomplikowana i potrzebujemy dobrego doradcy finansowego/kredytowego. W skrocie: powinnismy kupic nowe mieszkanie w ciagu najblizszych 6 miesiecy. Obecnie mamy 1 kupione 6 lat temu na kredyt (wartosc obecna to ok 2-krotnosc pierwotnej ceny w PLN, niestety kredyt w CHF, wiec po sprzedazy - pewnie nie tak predkiej - zostaloby nam mam nadzieje ok. 140000PLN), mieszkamy w innym (wspolwlasnosc moja i rodzicow, brak obciazen), ktore optymalnie bysmy szybko sp...
-
Witam
mieliśmy z mężem kredyt na początku było ok, potem nasza sytuacja się pogorszyła - zaczęliśmy płacić niepełne raty albo z opóźnieniem, potem mąż stracił pracę, doszło do tego, że bank wypowiedział nam kredyt. było to około rok temu, całość zadłużenia zaraz potem spłaciliśmy.
od ponad roku mąż ma nową pracę, dużo lepiej płatną.
mamy teraz możliwość kupienia mieszkania, chcemy wziąć kredyt w programie rodzina na swoim, jest to ostatnia szansa, na rynek wtórny więc zależy nam na czasie...
-
Potrzebuje pieniędzy na zakup domu, zastanawiam się co lepsze kredyt hipoteczny czy pożyczka, jakie są różnice między nimi??? który bank wybrać???
-
Witam, chciałabym starać sie o kredyt hipoteczny, lecz moje zarobki to 1900 zł netto, więc wiem ze mając na utrzymaniu córkę ta zdolnosc nie będzie duża...ale dostajemy alimenty i czy one w jakiś sposób mogą wpłynąć na moją zdolność?
-
Witam, jak bank ustosunkuje się do sytuacja gdy moja działalność gospodarcza zostanie zawieszona na jakiś czas??Czy wówczas moje dochody z KPiR za 2011r. będą wzięte pod uwagę ??
-
Mamy zaciągnięty kredyt hipoteczny od 2006 roku.Zostało 30 tys. zł. do spłacenia.Chielibyśmy kupić większe mieszkanie też na kredyt.Niestety nie mamy wkładu własnego. Czy znajdzie się jakiś bank,który udzieli nam drugiego kredytu hipotecznego?
A może wziąść 30 tys. kredytu gotówkowego i spłacić hipoteczny? A potem starać się o drugi hipoteczny?
Mamy umowy o pracę,a mąż dodatkowo jeszcze umowę-zlecenie.Nie wiem czy bank weźmie to pod uwagę?
-
Staram się o kredyt konsolidacyjny zabezpieczony hipoteką rodziców.
Konsolidacja: 5 pożyczek gotówkowych i 2 kart kredytowych na łączna kwotę ok 110000PLN
Dodatkowo 30000PLN. Razem 140000PLN.
Udokumentowana wartość mieszkania 325000PLN.
Moje zarobki 2700 netto + dodatki(wiek 37 lat). Średni miesieczny dochód na zaświadczeniu(miałem teraz do Nordei) z ostatnich 6 miesięcy to 3300 netto.
Kredyt najlepiej we franku na jak najdłużej - chodzi o jak najniższą ratę.
W nordei mialo byc szybk...
-
niedlugo planuje starac sie o kredyt hipoteczny i mam pytanie...czy banki zazwyczaj zadaja tylko zaswiadczenia o zarobkach od pracodawcy czy jeszcze innych dokumentó (wyciagi z konta etc) Planuje wziasc kredyt w pekao sa...
-
Witam
Sprzedaję nieruchomość. Czy jest możliwość przepisania kredytu hipotecznego z nieruchomości-szereg, która stoi i jest zamieszkana (rok budowy 2007) na nieruchomość- dom w budowie. Albo czy można go przepisać na dwie działki budowlane, których wartość przewyższa wartość zaciągniętego kredytu. Same działki są położone w atrakcyjniejszej lokalizacji niż sprzedawana obecnie zadłużona nieruchomość.Kredyt został zaciągnięty we frankach w roku 2007 na całą nieruchomość, wtedy po cenie dużo ni...