krzywda

(6 wyników)
  • o matko!! ktos podał link na to urzadzenie mya mamy fride jakos tam powoli sciagamy ale mzoe faktycznie tym katarkiem?? i jego do odkurzacza???alebo ja czegos nie zakumałam!1 A mzoe fride moge tez jakos do niego podłaczyc?? czy to tylko katarek sie tak robi?? głipie ale nie iwem!
  • moja corcia ma 5.5 m-ca, kiedy lezy w lezaczku, lub w foteliku samochodowym podnosi ciagle glowke, boje sie by sobie jakiejs krzywdy nie zrobila, spokojna i zadowolona jest jak posadze sobie ja na kolanach. Kiedy zaczynaja dzieci siadac?i kiedy mozna ja w krzeselko wsadzac do jedzenia?
  • Moja córka właśnie kończy 3 tygodnie. Odkąd zagoił się pępek często kładłam ją na brzuszku, dodam że bardzo to lubi. Jednak usłyszałam od kilku osób, niby doświadczonych mam, że nie powinnam tego robić, bo Mała może zrobić sobie krzywdę, np.złamać kręgosłup, nadwyrężyć mięśnie, itp. To moje pierwsze dziecko więc może ja nie wiem... Czy może mi ktoś powiedzieć czy to prawda?
  • i nie tylko. Mój 13 miesięczny synek od pewnego czasu, jak się złości, uderza głową o wszystko co popadnie: lodówkę, ścianę, drzwi, szafę itp. Przy tym złości się i płacze. Przykład: otwieram lodówkę, mały chce w niej buszować, oczywiście nie pozwalam i zamykam. Zaczyna się płacz i uderzanie głową w lodówkę. NIe wiem czym to może być spowodowane, skąd nauczył się takiego "dziwnego" zachowania? Poza tym zachowuje się normalnie. Czy ktoś może spotkał się z takim zachowaniem dziecka?
  • Wczoraj byliśmy z Basią u okulisty , bo ma lekkiego zeza.Okazało się , że Basia musi nosić okulary -1 . Zstanawiam się jak powinny wyglądac okulary dla 15 miesięcznej Basi ? Z czego powinny być wykonane , by nie zrobiła sobie nimi krzywdy i były trwałe ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się