Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      krzywda

krzywda

(13 wyniki)
    • skandal a nie Sad....
    • "taka akcja niszczy i tak trudne relacje na linii państwo - władze plemienne..." A co, oni oczekują, że WTC 9/11 stanie się wyizolowanym przypadkiem w dumnej historii USA?
    • Przeciez Wisldstein zostal pozbawiony funkcji prezesa TVP za rzadow PiS i wtedy jakos nikt nie alarmowal ze zostal pozbawiony pracy,moze dlatego ze dostal ogromna slume pieniedzy jako zwolnionty przed uplywem kadencji.Jednak fakt jest faktem. Jak pisze autorka nie ma zapisane w konstytucji ze posada ktora sie piastuje w danym okresie bedzie trwala do konca zycia. Wisldstein przed objeciem finkcji prezesa TVP i po stracie stanowiska pisze co tylko mu slina na jezyk przyniesie. Inni wymienien...
    • K. Wiśniewska znów niemądrze. List polskich biskupów z 1965r. był przedwczesny, niefortunnie sformułowany i fatalnie przygotowany politycznie. W wychwalanej przez K. Wiśniewską najnowszej deklaracji, znalazło się zdanie "Odpowiedź niemieckich biskupów świadczyła o ich otwarciu na dar nowego początku", sugerujące chyba że w 1965r. biskupi niemieccy stanęli na wysokości zadania. A przecież wielokrotnie pisano, ż...
    • Jak ja kocham takie drobne manipulacyjki: Mamy Prof.Bartoszewskiego (a nawet Niemcy przestali już go tak tytułować) i "prezesa" - oczywiście bez tytułu Doktora, który uzyskał leges artis... Brawo, p.Ewo!!! Tu kamyczek, tam drzazga... I g...nko się przylepi!
    • "Policja jest pewna, że szybko zamknie śledztwo, bo prostytutki zwykle nie chcą zeznawać przeciw alfonsom." ******************************* A dlaczego to policji jest na rękę przyjęcie założenie, że nie będą chciały zeznawać? Bo policja ma z tego profity? Czyżby lęk przed nieskutecznością zeznawania przeciw gangom sutenerów brał się z przeświadczenia, że policja w najlepszym wypadku nic nie zrobi, a w najgorszym poinformuje gangsterów, kto donosił?
    • Najbardziej podoba mi się kawałek: "A jeśli przegramy proces, Amerykanie obiecują „życzliwe rozpatrzenie” wniosku o zwrot kosztów wynikających z prawomocnego wyroku." Ale ten też jest dobry: "Trzeba będzie wynegocjować osobną umowę, która ustali zasady odpowiedzialności amerykańskich żołnierzy za łamanie prawa." Pozostaje mi życzyć, by Tusk dostał wysokie odszkodowanie.
    • Reprezentować nas będzie facet, który nikogo nie szanuje Na Wschodzie i Zachodzie widzi przeciwników. Wszystkich nauczy JAK MA BYĆ! Na dodatek - niegłupi wymyślił - nieszczęścia chodzą parami!!!!!!
    • Lech Kaczyński ma mój głos. Panie Lechu trzymaj się Pan.
    • Miliardowe państwo brudzi rajtuzy z powodu jednego człowieka,który nikomu nie zrobił krzywdy.Coś w tym jest.
    • "Jasne, można się dziwić, dlaczego Rosjanie nie potrafili, tak jak np. Niemcy" Ach ci Niemcy, ten wzor Canossy. "czy do pewnego stopnia Kościół," Tylko do pewnego stopnia, czyli kosciol ma wciaz nadal, jak autor wskazuje, nieprzebyte odcinki Canossy przed soba. Pokornie powinien sie chyba wiec jeszcze chocby i od diabla (patrz wyzej) uczyc. "dokonać poważnego obrachunku ze swoją czarną przeszłością, dlaczego, daleko od moralnych konsyderacji i nakazu historycznej prawdy, Puti...
    • lewaccy frajerzy!
    • jestem jak najbardziej za - prawdziwa wiara ma wielu prawdziwych wrogow i wielkie sa jeszcze rzesze niedowiarkow i pogan do nawrocenia; zupelnie niepotrzebnie wiec Kosciol odpedza od siebie wiernych, ktorzy popelniwszy blad w wyborze, po prostu probuja ulozyc sobie z powrotem zycie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się