Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      krzywda

krzywda

(8 wyników)
    • W trakcie wielu dyskusji okazywało się, że nie brak na forum feminizm osób hołdujących zasadzie "co nie krzywdzi innych jest dozwolone", przy tym krzywda definiowana była de facto, jako zrobienie czegoś komuś bez jego zgody. Przedstawmy sobie taką sytuację: mąż zdradza żonę (czy żona męża), zdradzany nie wie nic o zdradzie. Czy mamy tu do czynienia z krzywdą? Pozornie odpowiedź wydaje się prosta: mamy - zdradzany nie wyraził zgodny, na to, by go zdradzono. Pojawia się jednak pytan...
    • Warren Farrell w swojej książce "Father and Child Reunion" pisze, że tak, jak w ostatnich trzydziestu latach dwudziestego wieku zaznaczyła się silna tendencja do wyrównywania szans kobiet na rynku pracy, tak pierwsze trzydzieści lat tego wieku upłynie pod znakiem wyrównywania praw mężczyzn w sferze opieki nad dziećmi. Wniosek ten można by uznać za logiczny, gdyby pominąć fakt, że zmiany postulowane przez feministki wpisywały się w szerszą tendencję do bezkrytycznego uprzywilejowan...
    • www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4007710.html A ja się pytam, czy molestowane małe dziecko 1-3 letnie, ma możliwość odczuwania krzywdy? Nie ma? To może nie będziemy karać pedofilii? Brak możliwości odczuwania krzywdy... Co jeszcze wymyślą, żeby odsunąć od siebie zarzuty?
    • Feministki każą mi współczuć kobietom-ofiarom aborcji. Ale właściwie dlaczego? Dlaczego miałbym współczuć im bardziej niż - na przykład - komuś, kto, dla sławy, puszcza się w beczce na spływ wodospadem Niagara i, przy tej okazji, ginie? Noszenie na demonstracji poświęconej ofiarom aborcji transparentów z hasłem "Nie chcesz aborcji to jej nie rób" wygląda na makabryczny żart. Ostatecznie logicznym rozwinięciem tego hasła jest hasło: "Chcesz aborcji - to ją sobie zrób". A gdy się coś robi...
    • www.rp.pl/artykul/409025.html [b]Wojna w Afganistanie jest już przegrana[/b] Piotr Zychowicz 20-12-2009, ostatnia aktualizacja 20-12-2009 21:01 [b]Czy możemy jeszcze wygrać wojnę w Afganistanie?[/b] To zależy, co ma pan na myśli, mówiąc „wygrać". Jeżeli powstrzymanie talibów przed powrotem do władzy i przejęciem kontroli nad tym krajem, to odpowiedź brzmi: nie. Nie wygracie tej wojny. [b]Ale prezydent Barack Obama zapowiedział, że wyśle do Afganistanu kolejne 30 tysięcy żoł...
    • media.wp.pl/kat,37978,wid,8831045,wiadomosc.html?rfbawp=1177511647.920 Wstrząsający artykuł. Rzeczywiście - nie zetknęłam się dotąd z żadnymi pracami, które by poruszały ten temat. Ciekawe co na to ci wszyscy dzielni panowie wojujący na forum i twierdzący, że wojna nie dotyka bezpośrednio kobiet, bo są one szanowane i zwykle siedzą w domu...
    • Gdy rozstalismy sie z moim bylym chlopakiem na swiecie byl juz nasz synek, a tatus nie poczuwal sie do wspoludzialu w rodzicielstwie. Sad zasadzil alimenty ktore sciagane byly z pensji tatusia. Ostatnio tatus zaczal przesylac mi pieniazki pomijajac komornika. Nie zgadzam sie na to. Jest to sprzeczne z decyzja sadu. Tatus utrzymuje ze stracil prace i nie ma na to aby placic jeszcze dodatkowo komornikowi. Ja zas sadze ze sie probuje wykrecac tak jak to zwykle on ( robil to juz ...
    • Beee, beee(102)

tygodnikforum.onet.pl/1121871,0,5148,924,artykul.html Wiem, wiem, że nie na temat. No, może troszeczkę w związku z popularną czasem linią argumentacji w dyskusjach na różne tematy. Pozdrawiam, mk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się