Dodaj do ulubionych

Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!!

IP: *.echostar.pl 09.03.05, 20:46
Czego jeszcze nie wymyślą Ci mordecy żeby zwiekszyc zyski? Wciskają ludzią
ciemnotę że po całej gehennie, które przechodza w swoim życiu kury, jeszcze
się zachwalają żeby je zabić, zjeść i wysr..! Co sie kur..a dzieje??? śwai
oszalał, liczą się tylko pieniądze!

Reklama ta jest niezgodna z prawem, reklamy nie mogą oszukiwać ludzi ani
wprowadzać ich w błąd, reklamy nie mogą "kłamać" !! Takie jest prawo, ale kto
sie tym teraz zajmie???

Obserwuj wątek
    • kklamerka Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! 09.03.05, 22:36
      Adam, o czym Ty piszesz???
      • Gość: Adam Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! IP: *.echostar.pl 09.03.05, 22:54
        Najnowsza reklama KFC, oglądaj telewizje to trafisz na to scierwo...

"Głównym celem kampanii wizerunkowej jest wzmocnienie i budowanie świadomości
        marki KFC wśród konsumentów oraz podkreślenie świeżości i unikalności produktów
        serwowanych w restauracjach KFC. Kampanię wesprze 6-tygodniowa reklama
        telewizyjna, emitowana w stacjach POLSAT, TVN i TVN 7. 15 i 30-sekundowe spoty
        reklamowe pod hasłem "Nasze kurczaki mówią same za siebie" przedstawiają
        samopolecajacego się kurczaka, który zdradza tajemnicę posiłków serwowanych w
        restauracjach KFC. Reklama podkreśla główne atuty kurczaków oferowanych przez
        KFC: świeże, pełne i niemrożone kawałki mięsa oraz unikalny smak panierki.
        Dodatkowo, przez okres 4 tygodni będzie emitowany 30-sekundowy spot reklamowy w
        kinach Cinema City w Warszawie. Uzupełnieniem kampanii są materiały POS
        dystrybuowane na zewnątrz i wewnątrz restauracji (bannery, ulotki, naklejki,
        wkładki do menu, plakaty, dividery)."
        • kklamerka Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! 10.03.05, 07:00
          Ludzie myślący na to nie pójdą. Chociaż może są gatunkiem wymierającym.
          • Gość: slawek Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! IP: *.icpnet.pl 10.03.05, 08:09
            o naiwności ty moja ;) powiadasz ze Ludzie myślący to gatunek wymierający ????
            nio nio KFC pełne ludzi ale nie myślacych ??? ehhh szkoda słów

Slawek
        • Gość: Rycho Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.05, 11:26
          A jak,według Ciebie mają reklamować swoje produkty?Reklama ma przyciągać
          potencjalnych nabywców,to wszystko.Dla mnie świeże kawałki mięsa wyglądają
          apetycznie,jeżeli Ty jesteś wegetarianinem to pewnie nikt na te kurczaki Cię
          nie namówi.
          • kklamerka Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! 11.03.05, 07:53
            Rycho, ja np. przeszłam na wegetarianizm nie ze względu na szerko pojętą ekologię i ochronę zwierząt,
            ale z ciekawości - chciałam spróbować jak to będzie.

Ale reklama z takimi kurczakami - jak pisze Adam, ja nie widziałam,
            to tak jakbyś czytał/widział.:
            "Hej, ludzie, kosztujcie nas, kosztujcie, zabili nas z pełną gracją, a teraz kosztujcie nasze wyśmienite delikatne trupie ciałka w sosoie własnym. Sam smak i aromat..." - czy to nie jest faktycznie przegięcie???
            • Gość: misiu Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.03.05, 08:09
              Przesadzasz. Przegięciem może być to tylko dla kogoś, kto antropomorfizuje
              zwierzęta. Pokaż chociaż jednego kurczaka zniesmaczonego tą reklamą, to zmienię
              zdanie.

• Gość: Rycho Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.05, 09:16
              kklamerka,prawie każda reklama którą oglądam jest"przegięciem",np. dżem z
              biedronki.
              Napisałaś:
              >Hej, ludzie, kosztujcie nas, kosztujcie, zabili nas z pełną gracją, a teraz ko
              > sztujcie nasze wyśmienite delikatne trupie ciałka w sosoie własnym<
              W kurczakach z tej reklamy Ty widzisz ich "delikatne trupie ciałka" ,a ja widzę
              smakowite kąski do zjedzenia.Reklamy nie oglądałem i nie mogę powiedzieć co o
              niej naprawdę myślę .
              • kklamerka Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! 11.03.05, 11:36
                Z tą Biedronką masz rację.
                Tylko, że taka reklama zniechęca do zakupów w tak "durnym" sklepie...
                • Gość: slawek Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! IP: *.icpnet.pl 11.03.05, 11:46
                  kklamerka napisała:

> Z tą Biedronką masz rację.
                  > Tylko, że taka reklama zniechęca do zakupów w tak "durnym" sklepie...

Jednych zniechęca innych zachęca ;)

Slawek
            • caprice83 Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! 11.03.05, 19:16
              kklamerko, ciesz się że nie widziałaś tej reklamy, jest chyba glupsza niż ta o
              biedronce, polega mnie więcej na tym że jeden kurczak zachwala siebie i inne
              kurczak z KFC zeby tam je kupować a potem zaczyna się chyba bić z innymi
              kurczakami o to zeby zostac zjedzonym, czy cos w tym stylu.
              poziom inteligencji twórców tej reklamy jest chyba tak samo niski jak
              mięsożerców nawiedzających to forum, szczególnie tych ktorzy wypowiadaja sie na
              ten temat:/
              • Gość: slawek Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 23:49
                > poziom inteligencji twórców tej reklamy jest chyba tak samo niski jak
                > mięsożerców nawiedzających to forum, szczególnie tych ktorzy wypowiadaja sie
                na
                >

nio nio nio interesujące ;))))))

Slawek
    • caprice83 Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! 10.03.05, 09:52
      tak tak, rozumiem cię, tez już o tym pisaliśmy na planecie vege, że to
      hipokryzja jak na sklepach mordujących zwierzęta widnieje uśmiechnieta swinka:/

nawet się ostatnio zastanawiałam, w związku z różnymi pozwami do sądu artystów
      przez LRP za obrazę ich wartości religijnych, czy tu nie można by zrobić
      podobnie, pozwać te wszystkie sklepy i koncerny za to że obrażają moje poczucie
      estetyki, godności, religijne, itp.
      • Gość: slawek Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! IP: *.icpnet.pl 10.03.05, 16:01
        > nawet się ostatnio zastanawiałam, w związku z różnymi pozwami do sądu
        artystów
        > przez LRP za obrazę ich wartości religijnych, czy tu nie można by zrobić
        > podobnie, pozwać te wszystkie sklepy i koncerny za to że obrażają moje
        poczucie
        >
        > estetyki, godności, religijne, itp.
        >

Tak się zastanawiam , że ty mówiłaś iż studiujesz prawo ;) ale przypomniałem
        sobie ze zaocznie ;)

Slawek
        • Gość: Ania Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! IP: *.if.uj.edu.pl 11.03.05, 16:57
          :))))))))))))))) Slawek, jestes super :) Dawno sie tak nie usmialam
          • Gość: slawek drobiazg ;) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 23:45
    • Gość: Ania Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! IP: *.if.uj.edu.pl 11.03.05, 19:46
      A tak swoja droga, to kurczaczki z kfc sa pyszne. Zingery, Twistery, pikantne
      poledwiczki z sosem... mniam

Dzieki, ze mi przpomnieliscie. Zamowie sobie zaraz na kolacje :).
      • zakk1 Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! 22.04.05, 10:45
        Smacznego !

Przytomne kury wiesza się głową w dół w specjalnych metalowych strzemionach.
        Maszyna przesuwa je nad zbiornik i zanurza głowy i szyje kur w wodzie, przez
        którą płynie prąd. Jeśli się szarpią, są za małe albo zbyt duże, nie zanurzą
        się prawidłowo, nie dostaną odpowiedniej dawki prądu i nie stracą przytomności.
        Zdarza się też, że strzemię, w którym wisi ptak, nie jest uziemione albo linia
        przesuwa się za szybko. Teoretycznie pracownicy powinni zdejmować nieogłuszone
        kury, ale muszą skontrolować kilka tysięcy ptaków na godzinę. Zdarza się, że do
        dalszej obróbki: nacięcia szyi (dla wykrwawienia) i obcięcia głowy idzie
        przytomne zwierzę (na filmach organizacji PETA widać trzepoczące się kury bez
        głów). Jeśli kurczak jest za mały, maszyna może mu odciąć np. tylko czubek
        głowy i żyje jeszcze, kiedy idzie do skubarki.
        • m.rycho Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! 22.04.05, 12:22
          Widziałeś kiedyś pola uprawne po opryskach środkami owadobójczymi?
          Pomyśl o tym zjadając np. kartofle.Smacznego
        • hk47 poprawka, oto efekty:( : 23.04.05, 01:07
          bibainfo.pl/pub/80.55.225.226/2005/01/13/100134/6949/MCCHIKEN1.JPG
          bibainfo.pl/pub/80.55.225.226/2005/01/13/100154/1845/MCCHIKEN2.JPG
      • stellabell Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! 22.04.05, 21:17
        dzieki czemu bedziesz wygladac malo estetycznie, o ile juz tak nie jest. nie
        trudno jest mi sobie wyobrazic tlusta istote z ooogromnymi biodrami
        pochlaniajaca obrzydliwe fast food.
    • marti64 Re: Samozachwalające sie kurczaki KFC !!!! 23.04.05, 10:27
      Kto się przejmuje kurami,świnkami,cielątkami i innymi stworzeniami.Producenci
      liczą kapuchę,nieważne czy zwierzątka cierpią czy nie,czy mięcho jest śmierdzące
      (przecież mogą je podrasować Ludwikiem),byle kasa szla do kieszeni a mięcho na
      pólki sklepowe i tyle.Na tym zawsze bedzie szmal,bo przecież kogo nie zapytam
      (jestem wegetarianką od 5 lat)to ludzie mówią ze bez mięcha by żyć nie
      mogli.To też już masowy nałóg,zakorzeniony głęboko w świadomości,bo przecież
      udzielają odpowiedzi-zwierzęta są po to zeby je zabijac i jesc.No i jak z
      takimi gadać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka