linia

(97 wyników)
  • od 09.05.2013 (czwartek) Od dnia 09.05 br., od początku kursowania linia uzupełniająca Z19 zostaje przekształcona w linię zwykłą 219 kursującą na trasie: PKP WAWER – Widoczna – Szpotańskiego – Lucerny – Trakt Lubelski – Borków – Juhasów – Mrówcza – Zwoleńska – PKP MIĘDZYLESIE. Wprowadza się następujące zmiany w numeracji przystanków: BORKÓW 54 na 04. ZABŁUDOWSKA 51 na 01 oraz 52 na 02; TADŻYCKA 51 na 01 oraz 52 ...
  • Dzień Dobry, Wystąpiłam o wydanie decyzji o warunki zabudowy, decyzję dostałam. Na mapę została naniesiona tzw. nieprzekraczalna linia zabudowy w odległości 10m od ulicy (działka ma głębokości 25m i niestety graniczy z wysokimi ścianami na 5m). Z warunków zabudowy wynika, że mogę postawić dom o głębokości 11m i graniczyć w odległości 4m z wysoką ścianą sąsiada, tu także byłaby część wypoczynkowa, która będzie znajdować się od południa (duży cień od ściany). Gdyby nieprzekraczalna linia zab...
  • linia 521(43)

zasłyszałem dzisiaj rano w autobusie rozmowę pasażerów o planowanych zmianach komunikacyjnych , m.in o zlikwidowaniu linii 521. Szukałem na stronach ZTM ale nic nie znalazłem. Czy coś wiecie na ten temat?
  • W związku z licznymi postulatami pasażerów w sprawie uruchomienia na trasie linii E-5 dodatkowych przystanków linia ekspresowa E-5 zostaje przekształcona w linię przyspieszoną 407 kursującą na tej samej trasie, z dodatkowymi przystankami: RONDO WASZYNGTONA 01, 02, STACJA KRWIODAWSTWA 01, 04 i SASKA 03, 04. www.ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=1003&l=1
  • Znalazłem takie ogłoszenie: www.przetargi.egospodarka.pl/151361_Studium-przedprojektowe-trasy-tramwajowej-na-odcinku-Al-Waszyngtona-ul-Gen-Bora-Komorowskiego-Petla-Goclaw_2011_2.html Mam nadzieję, że jest to krok w kierunku budowy obiecywanej już od dawna trasy tramwajowej na Gocław :-)
  • Dziś Prezes SKM w TVN 24 ogłosił, ze s-1 będzie jeździć na trasie Pruszków _Otwock zamiast s-2, którą skróca do zachodniej. Oznacza to, ze częstotliwość s-1 będzie minimalnie tak duża jak dziś s-2 , czyli minimalnie 10/15 . Czyli od grudnia szykuje się nam prawdziwa rewolucja na linii Otwockiej. A przejazdy staną? ZTM powinien od grudnia zrewidować trasy linii przez przejazdy, bo przy tej częstotliwości SKM, gdy dodamy do tego pociągi KM , linie te przestana normalnie funkcjonować. Kiero...
  • Pytam z ciekawości. Szkoda, że linia ta nie kursuje przez Poligonową.
  • SĄ!!! www.um.warszawa.pl/v_syrenka/new/index.php?dzial=aktualnosci&ak_id=18591&kat=3
  • ------------------------------------------------------------------------------ -- Na przystanku Kombajnistów 04 wisi info na temat protestu w sprawie likwidacji linii359. Jak informuje kartka ludzie by chcieli przywrócenia 359. Jednak są na to nikłe szanse. Więc komitet protestowy[chyba Rada Osiedla Zerzeń] wyśle propozycje do ZTM-u. Mniej więcej to tak wygląda: podniesienie częstotliwości linii 147 przez cały dzień,w szczycie co 15 minut. Trasa do Ronda Waszyngtona b...
  • Bo z planu, kt. zamieściła niedawno Wyborcza wynika, że pojedziemy (albo jeśli nie my, to nasze wnuki) w naszej dzielnicy z Gocławia na Pragę Północną, a konkretnie do Dw. Wileńskiego. Czyli, że wsiadając na stacji przy Wiatraku, żeby dojechać do Ronda Waszyngtona będziemy musieli telepać się do Wileniaka. Rozsądniejsze wydaje mi się w pierwszym rzędzie zbudowanie linii z Gocławia via Wiatrak na lewy brzeg. Frekwencja obywateli (i obywatelek) podróżujących w tym kierunku na pewno je...
  • miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6050594,Nie_bedzie_czesci_drugiej_linii_metra_.html Nie będzie części drugiej linii metra? SE, msz 2008-12-11, ostatnia aktualizacja 2008-12-11 08:48 Budowa wschodniego i zachodniego odcinka drugiej linii metra została wykreślona z wieloletniego planu inwestycyjnego stolicy - donosi "Super Express". Zabrakło też pieniędzy na kilka innych ważnych inwestycji. Z wieloletniego planu na lata 2007-2013 wypadły odcinki metra na wschód od Ronda Daszyńs...
  • Podrozuje tym autobusem czesto, niestety, i prawie za kazdym razem moj nos przezywa istne tortury, jezdza ta linia stare, niemyjace sie dziadki, smierdzacy pijacy i Bialorusini z budow, ktorzy tez sie nie myja i nie uzywaja dezodorantow, co przy pracy fizycznej w upale powoduje, ze cuchna.
  • Mam dziwne wrażenie, że lada dzień 356 + 524 zamoeni się w 114. A co do 46, to jakos czuję, że już nie powróci.
  • ...
  • Zamierzam kupić dom w jakimś urokliwym, zadrzewionym miejscu na linii otwockiej. Gdzie najlepiej się mieszka? Gdzie jest najlepsza infrastruktura (sklepy, szkoły, przedszkola)? Gdzie jest najładniej waszym zdaniem? Anin? Międzylesie? Józefów? Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami nt. życia w tych i innych miejscach na linii otwockiej.
  • Jak oceniają mieszkańcy Wawra tą linie po trzech miesiącach funkcjonowaia.? Prosze o opinie. Jedno mnie dziwi ,dlaczego pasażerowie których jest bardzo dużo na przystanku 521 w Międzylesiu w strone Falenicy, nie wsiada w 305 ,która jedzie póżniej tą samą trasą.Fakt ma inny przystanek tam,ale można nauczyć się rozkładu ,który jest prosty takty co 30 minut.I jedna zaleta że nie trzeba się tłoczyć w zapchanym 521 i 305 nie ma spóżnień i ostatnio jeżdzą na nie SU15? A może puścić 30...
  • Z zapowiedzi urzędniczych oraz tego planu: um.warszawa.pl/v_syrenka/news/zdjecia/5976d.gif wynika, że druga linia metra posiadać będzie przystanek Stadion. Kolejowy i autobusowy dworzec o tej samej nazwie znajdują się na terenie Pragi Południe? Czy stacja metra Stadion też znajdzie się na terenie naszej dzielnicy? Czy do centrum pojedziemy meetrem z Pragi Południe już za sześć lat? Tak czy nie, w którym dokładnie przystanek Stadion będzie miejscu?
  • co godz i 20 min?????????? banda kretynow - ciemniakow kaczory na kaukaz !!!!!!!!!!!!!!!!
  • www.ztm.waw.pl/zmiany102007.php
  • Witam mieszkańców, czy ktoś miał doświadczenia z w/w szkółkami? proszę o opinię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się