-
Jak w temacie słyszałam, że od września linia nr 2 ma być przedłużona do Grorc ktoś wie coś na ten temat???
-
Czy zna może ktoś rozkład jazdy linii numer 6?
Jest on gdzieś dostępny w internecie ?
-
2 marca miałam nieprzyjemność jechać linią 13 kursem 17:05 z Lubiechowa, kierowca nie potrafił ruszać tym autobusem, kilka razy autobus mu zgasł, szarpał przy ruszaniu, tak jakby kierowca nie umiał delikatnie popuszczać sprzęgła, to był jeden z tych nowych autobusów na gaz, numer zdaje się 265, no masakra poprostu, jak podeszłam i upomniałam kierowcę (numer 0083), żeby coś zrobił ze swoją jazdą to zaczął krzyczeć i wyzywać, nie wiem, jak tacy aroganci mogą pracować na takich stanowiskach, w c...
-
Groźny wypadek na ulicy Chrobrego, na wysokości zamkniętego małego Shella, a w busiku linii C ze 25 osób. Może ktoś się w końcu tym zajmie. Szczegóły wkrótce.
-
Piszę pracę i nieustannie pojawia mi się niebieska pozioma linia na
szerokości strony. Zaczęła się pojawiać w momoencie, gdy zaczęłam
kopiować cytaty-części tekstu ze stron internetowych. Teraz mam ich
całe mnóstwo w swojej pracy i nie wiem jak to zlikwidować.
Proszę o podpowiedź
-
Polecam lekture na stronie zdiku jak zaczyna sie "ucinanie" linii. Zaczeli niemrawo od 17 i 20 oraz ograniczenia kursów 4 no i 9 w weekend juz nie pojeżdzi. Ciekawe co dalej. Może wpadna na mega pomysl, aby dać np na 12 albo D po jednym autobusie na godzine, oczywiście krótkim.
Sam glosowalem na Wilda, i zrobiłbym to jeszcze raz, bo to co wyprawia z tym miastem ten niby uzdrowiciel wola o pomste do nieba.
Odważe się nawet napisać, że chyba za kruczka było troche lepiej, a przynajmniej mi...
-
czy mieliscie do czynienia kiedys z niebieska linia w TPSA?moim zdaniem strata czasu i nerwow - problem nierozwiazany pozostaje przez najblizsze 3 tygodnie po czym ktos raczy w sposob " nie zdalny" naprawic problem
-
Miasto rozpisało przetarg na wyłonienie nowego przewoźnika, który przejmie komunikację miejską w naszym mieście po 1 kwietnia, w przetargu niema jednak uwzględnionych takich linii jak D, 4, 14, 17 czy 20, czyżby te linie szły do likwidacji? Jak uczniowie, licznie jeżdżący 4 będą mieli dojeżdżać do szkół na Nowym Mieście i Rusinowej? Z przesiadką na Grunwaldzkim czas dojazdu znacząco się wydłuży. I po co właściwie liczenie ostatnim czasem potoków pasażerskich skoro i tak przetarg rozpisano tak...
-
Czy zna ktos rozklad jazdy linii 103 z placu grunwaldzkiego? Najbardziej interesuje mnie czy jest jakas o 10 :)
-
Tworząc forum kilka tygodni temu, na temat linii busa nr 18 nie spodziewałam się tylu odpowiedzi, na dodatek podzielających moja opinie. Czekam teraz na kolejne, odnośnie z pomysłami unicestwienia takiego zachowania, jakim jest prowadzenie busa z pasażerami, jednoczesnie obściskując się z Panią, która samym wyglądem odstrasza!!!
-
Często korzystam z linii nr 18.Autobusy MPK po godzinach szczytu jadą co 40
minut. Dlaczego prywatny przewoznik jedzie 30 sekund przed autobusem,a potem
znowu 40 min. nic? Czy nie można tego rozdzielić żeby pasażer miał przewóz co
20 minut?
-
Witam,
widzę, że dyskutujecie tu Państwo o komunikacji. A co sądzicie o
linii 31? O zachowaniu kierowców, jakości świadczonych usług?
-
Mam pytanie do Pana Bartolika i jego "pacynki" dyrektora ZDiK Pana
Andrzeja Pięknego! Od około trzech tygodni linię nr 18 obsługuje
nowy przewoźnik, rozwieszono nowe rozkłady jazdy(wg których wynika
że 18 będzie kursowała co 20 minut- przypominam, że 18 MPK kursuje
co 40 minut i zgodnie z rozkładem miało być na przemian raz prywatny
i raz MPK). Wydano zezwolenia na obsługę WSSE aż pod Toyotę. Zgodnie
z ogólnie przyjętymi zasadami "konkurencji" w naszym mieście
prywatna 18 podje...
-
Jechał ktoś szynobusem po reaktywacji lini, jak wrażenia.
-
zapraszam :)
www.gwardak.com/kolej_2.htm
No i szkoda, ze zagrozona jest likwidacja
-
co z prywatna linia nr 5 zezwolenia maja do poniedzialku a o nastepne
ponoc licho za duzo przegiec
-
Podobno od pierwszego stycznia MPK planuje wprowadzic komercyjna (tzn. taka,
na ktorej nie obowiazywalyby bilety ZDiK) linie E, kursujaca w godzinach 17-
22 w miejsce linii C. Nic z tego nie rozumiem. Ktos wie cos wiecej?
-
Chciałam zwrócić uwagę na fakt,że praktycznie kiedy nie wsiądę do busa linii nr 18 zasiada w nim obok kierowcy jego "piękna młoda dama"- tandetnie,skąpo ubrana, niemalże rozłożona na desce rozdzielczej!! Rozumiem,że Pan kierowca utrzymuje rodzine i jeździ od rana do nocy, ale bez przesady! Czy oni nie mają domu?? aaaaa.. może to jednak nie partnerka tego pana?? heeee.. to by tłumaczyło wszystko. A tak całkiem poważnie- to odechciewa się wsiadać jak widzę tę " piękną dziewkę" i co najlesze,że...
-
Kiedy w końcu wrócą autobusy a znikną te cholerne nyski,które w żaden sposób nie są w stanie sprostać aktualnym potrzebom.To skandal co dzieje się obecnie na przystankach!Przepełnione nyski nie zabierają ludzi z przystanków!
-
Prawdopodobnie ludności miasta ZDiK zafundowało przez całe wakacje
tylko jedną linie na Podzamcze z centrum.Na linii 15 będzie jeżdzic
tylko jeden autobus ,a na Sobięcin linia 2 będzie jeżdzic jak w
święta. Jeżeli to prawda to ZDiK nawet nie powiadomił pasażerów
wcześniej o zmianach ,gdyż ludzie jadąc na Podzamcze na Hetmańską
(muszą objezdzac całe osiedle + market)nie wykupiliby E-karty przez
co nie zasililiby swoimi pieniędzmi budżetu gminy. Pytam czy to jest
celowe działanie ...