Forum Dom Developerzy: Wrocław
ZMIEŃ
      linia

linia

(145 wyników)
    • Dostałam propozycję kupna mieszkania w okolicach strońskiej, pierwsza linia zabudowy od torów kolejowych. Co sądzicie o tej lokalizacji i bliskości nasypu (jakieś 50-100m)? Może ktoś kto tam mieszka coś podpowie? A może są jakieś plany postawienia na nasypie osłon dzwiękochłonnych?
    • 12.grudnia, 14:02 - 14:10 na odcinku od przystanku Dworzec Główny PKP do przystanku Sanocka monotrniczy tramwaju 2056 dwukrotnie przejechał skrzyżowania na sygnale STÓJ (wjazd na Stawową przy wiadukcie, skrzyżowanie Borowskiej i Dyrekcyjnej), mimo że miał wystarczająco dużo czasu by zatrzymać pojazd. Motorniczy ten złamał w ten sposób podstawowe przepisy ruchu drogowego i naraził pasażerów na bezpośrednie niebezpieczeństwo. Pikanterii sprawie dodaje fakt, że _tuż_przed_ 2056 jechał...
    • Dowiedziałam się (ale tylko z plotek), że tramwaje nocne zostaną zawieszone, ponieważ są w złym stanie technicznym i bardzo hałasują. Zamiast nich mają ponoć jeździć dwa autobusy. Zastanawiam się, czy chociaż część jest prawdą i czy to jest dobre rozwiązanie.
    • Kiedy i gdzie we Wrocławiu wybudowano nową linię tramwajową ? Z tego co wiem nadal trwa marazm w rozwoju trakcji tramwajowej.
    • Wreszcie (po wielu problemach) udało się uruchomić na dłużej Mercedesa Citaro należącego do DLA. W barwach CH Bielany jeździ od dzisiaj do Bielan Wrocławskich. Odjazdy z Dworca xx:00, z Tesco xx:30. Jak się nie jeszcze nie zepsuje to można wygodnie dostać się do tegoż Centrum. Coraz mniej autobusów należących do MARCO POLO jeździ do CH Bielany. Najpierw odpadła linia na Kozanów (obsługuje ją DLA autobusem 529) Teraz nie ma już Jelcza pr110 (zamiast niego jest Citaro 534). Czekam z ...
    • mam taki niewielki pomysł zemy lekko zmodyfikowac linie 210 tak zeby wszystkie kursy na miasto i z miasta jedziły przez LOTNISKO no trzeba tesz troche myslec o mieszkancach tego rejonu przeciesz nie tylko o mieszkacach a chodzi tesz o pasazerow nawet jesli nie chca korzystac z TAXI. Pozdrawiam
    • to moze zostanie wybudowany skret z Sadowej w Pilsudskiego w prawo ? jesli ktos , kto korzysta z objazdow powie ze nie to nie trzeba to nie uwierze, bo znowu przyjdzie mi robic wycieczki krajoznawcze po miescie dlatego, ze brak jednego czy dwoch skretow, a poza tym, uwazam, ze linia tram 0 musi byc pomyslana jako awaryjna linia objazdowa dla tramow, stad na kazdej krzyzowce powienna byc pelna krzyzowka tramwajowa z rozjazdami do ewntualnej zmiany torow, jak na Sienkiewicza pr...
    • Obiło mi się uszy niedawno, że jest planowana nowa linia autobusowa Kozanów - Psie Pole (po otwarciu mostu Tysiąclecia). Czy ktoś może to potwierdzić? A jeśli tak, to czy wiadomo już czy będzie to linia normalna czy pośpieszna i jaka będzie dokładna trasa tej linii?? (słyszałem tylko, że ma jechać przez nowy most).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się