Forum Czas Wolny, Hobby Samoloty
ZMIEŃ
      linia

linia

(127 wyników)
    • W lipcu lece do Brazylii B757 linii Cape Werde Airlines z Wysp Zielonego Przyladka -impreza z BT ITAKA.Co to za samolot ile ma latek i czy linia nie jest na czarnej liscie???
    • Cytat : "Szybko rośnie konkurencja w czarterach. Krajowi przewoźnicy biją na alarm. Cypryjskie linie nie są jedyne, które przejmują ruch czarterowy nad Wisłą. Po Eurocyprii, której Urząd Lotnictwa Cywilnego (ULC) wydał zgodę na wykonywanie rejsów z Polski do krajów trzecich, przyszła kolej na następnych przewoźników. Puszka Pandory - Podobne pozwolenia uzyskały Cabo Verde (z Wysp Zielonego Przylądka) i Air Italy. Pierwsza może latać do krajów trzecich, a druga na Kubę i...
    • Moze ktos tutaj bedzie wiedzial, czy palenie w samolotach komercyjnych jest zabronione na calym swiecie, czy to zalezy od linii lotniczej lub panstwa?
    • www.korea-dpr.com/users/poland/index2.htm kliknąć turystyka i logo linii. Strona główna: www.korea-dpr.com/users/poland/ Ciekawa strona...
    • Witam W tym roku wybieram sie do Tunezji i wlasnie sie dowiedzialem ze bede lecial linia Nouvel air-linia czarterowa. Mam pytanie w zwiazku z tym czy nie wiecie co to za linia? Jaka ma flote? Czy strach z nimi leciec? Bylem na ich stronie, ale tam nic nie jest napisane ciekawego. Najwazniejsze to czy ta linia jest bezpieczna i jakimi dysponuja samolotami? Pozdrawiam i zycze wszystkim udanych wakacji :)
    • Od pewnego czasu obserwuje, co sie wygaduje na tym forum i stwierdzilem, ze juz nigdy wiecej nie bede latal ta linia lotnicza, bo stracilem zaufanie dla osob, z ktorymi (jako pasazer) mam sie stykac. Wasz brak profesjonalizmu - i nie mam na mysli tylko personelu pokladowego - jest przerazajacy. Swoim pracodawcom robicie fatalna opinie. Nie mam do was zaufania. Wyrazacie sie potwornie o pasazerach, zrecie sie miedzy soba i boje sie, ze te wasze sprzeczki odbijaja sie na waszej pra...
    • Latajcie LOTem. Teraz mamy fajne taryfy i nowe samoloty. Pamiętajcie, że wybierając polska linię wspieracie naszą gospodarkę i tworzycie nasze miejsca pracy. To prawda, że teraz są low costy, ale jak chcecie długo żyć to odradzam latania liniami, gdzie oszczędza się na bezpieczeństwie. Moim zdaniem latanie low costami ubliża godności człowieka. Mam nadzieję, że wkrótce bedą padać jeden po drugim. Pamietajcie LOT to światowa marka, a za markę trzeba płacić i jej porządać. Latajc...
    • Dalczego wolice jedne linie od innych? Co przesadza (procz ceny) o wyborze? Gdzie najlepiej karmia?
    • W dzisiejszym wydaniu Pulsu Biznesu ukazal sie artykul, ktory skopiowalam. Przeczytajcie. Linie nie dbają o pasażerów 21.08, Puls Biznesu Najnowszy raport brytyjskiego urzędu konsumentów ds. transportu lotniczego (AUC) pokazuje, że pasażerowie mają wiele zarzutów wobec linii lotniczych. I to nie tylko niskobudżetowych, ale też tradycyjnych potentatów, jak British Airways czy Air France. Opóźnienia, zagubiony bagaż, odwołane loty i problemy z biletami - to najczęstsze skargi ...
    • Witam! Czy oprocz Finow , ktos jeszcze w Europie uzytkowuje MD 11? Pozdr Artur
    • Pisczecie ile zarabiają miesięcznie piloci w konkrtenych liniach działających w Polsce.( napisałbym polskich liniach, ale takowych, poza Lotem, nie ma). Np. w Wizzair pilot ma miesięcznie na rękę? W Ryanair?W Centralwings?W Skyeurope? W EasyJet? Nie jest to moje wścibstwo, tylko zastanawiam się nad wyborem zawodu i rozważam zostanie pilotem i jestem ciekawy ile się miesiecznie na ręke zarabia.
    • Hej :) Mam takie pytanko czy ktos moze sie orientuje jak zdobyc rozne gadzety Polskich Lini Lotniczych LOT ? Chodzi mi o smycze, koszulki, czapeczki, hmm rozne checklisty z samolotow z calej floty, hmm karty safety board i rozne tak cenne dla mnie rzeczy. Interesuja mnie takze tego typu rzeczy z innych lini,ale najbardziej z LOT'u. Jesli ktos moze pomoc to bede wdzieczny. Pozdrawiam :)
    • konzern.lufthansa.com/en/html/ueber_uns/flotte/index.html
    • witam serdecznie, chcialabym sie dowiedziec czy mozliwy jest samodzielny przelot 15-latki (rocznikowo 16) z dowodem osobistym (nie paszportem) na trasie warszawa-zürich? jesli wystepuja jakies ograniczenia, czy sa one ogolne dla wszystkich linii, czy ustalane przez konkretnie linie? dziekuje za odpowiedz
    • TVN 24 podal poprzez rzecznika Wizz iz od sezonu letniego otwieraja KATOWICE- GDANSK ciekawe czy im sie uda czy dadza ciala jak APolonia
    • wojna, SARS, terrorysci, wreszcie mordercza konkurencja i ogromne przywileje i koszty ... pracownicy wielu linii godza sie na redukcje plac dla ratowania miejsc pracy jak to bedzie z LOT-em czy pracownicy sa gotowi do wyrzeczen (rezygnacji z przywilejow niedostepnych w innych firmach) ??? czy tez zwiekszy sie presja na dotacje z budzetu ??
    • Najwyższe od 13 lat ceny paliwa lotniczego zagrażają kondycji przewoźników lotniczych na całym świecie, która po kilku latach znacznie się poprawiła. Za tonę paliwa lotniczego trzeba dziś zapłacić ok. 385 USD miesiąc temu ta cena wynosiła o 21% mniej. Z danych IATA wynika, że na świecie przewozy pasażerskie wzrosły w marcu 0 13,3 % w porównaniu marca zeszłego roku. Ruch w Europie zwiększył się o 10,8 %, a w Ameryce Północnej o 15%, natomiast na Dalekim Wschodzie 0 100 %! Z powodu ...
    • na początek proponuję: www.iranair.co.ir/index.do?rand=0.369003639378755
    • Witam! Ma ktoś może z was informacje kiedy odbył sie pierwszy lot samolotu pasażerskiego, jakie były pierwsze linie lotnicze oferujące regularne loty itp.? Potrzebne mi to do pracy, więc jeżeli macie choć jakąś książkę w której może to być zawarte proszę o pomoc.
    • Ja mam awersję do starych i brudnych Lotowskich benków oraz ich klaustrofobicznych brazylierów 145.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się