linia

(74 wyniki)
  • Dzień Dobry W związku z otwarciiem wiaduktów kolejowych na ul. Klasyków i Mehoffera i likwidacją linii 214 (trasa: Nowodwory - Fletniowa), zwracam się z uprzejmą prośbą o skierowanie tej linii na trasę: Nowodwory-Dzierzgońska-Odkryta-Ordonówny-Mehoffera-Majolikowa-Milenijna-Modlińska-Ratusz Dzielnicy Białołęka m.st. Warszawa-TMP-Młociny Panie Wojciechu, czy powyższa trasa ma sens? Czy istnieją przesłanki, aby puścić te autobus taką trasą? Tabor z linii 214 można uzyskać. Dziękuję i poz...
  • Linia Z-20 powinna być stała i aż dziw bierze, że nikt wcześniej nie puścił tą najkrótszą trasą komunikacji do Olesina tylko jakieś nikomu nie potrzebne wygibasy linii 120 po Bródnie czy Targówku gdzie komunikacja jest i tak bardzo dobra. Pytanie tylko czy na Żerań a może na Tarchomin z przesiadka do metra albo na Młociny?
  • Witam, Wiele miesięcy po otwarciu Mostu Północnego widać, że budowa linii tramwajowej nic nam nie da. Korków na moście nie ma i pewnie nie będzie. Tramwaj będzie wolniejszy niż autobus. Czy ktoś porównywał koszt budowy mostu dla tramwajów i całej linii tramwajowej do kosztu przedłużenia metra na Nowodwory ? Czy ktoś robił lub może zrobić taką analizę ? Może bez sensu było budować dodatkowy most dla tramwajów. Może wystarczyło zbudować tylko sam most bez linii tramwajowej. Może tym mostem...
  • Rozkład lekko mówiąc dziadowski, częstotliwość nie uwzględnia szczytów, tabor od lat ten sam. Może połączyć 133 lub 152 ze 144 i dać na trasę wozy z obu tych linii? W innym przypadku kwestią czasu jest albo likwidacja 144, a w najlepszym przypadkau skrócenie tej linii do Żerania FSO.
  • Na trasie nowo budowanego mostu Północnego po stronie Tarchomina są dwa słupy wysokiego napięcia, które chyba powinno się przestawić, bo kolidują z budową. Czy ktoś wie, gdzie będą ustawione i jak teraz będzie przebiegała linia WN?
  • W związku z pracami wodno-kanalizacyjnymi w ulicy Dzierzgońskiej powodującymi zamknięcie ulicy od dnia 8.01.2015 r. od początku kursowania linii dziennych do dnia 16.01.2015 r. do końca kursowania linii dziennych wprowadza się zmiany tras linii 211, 314, 516 i N13: www.ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=5858&l=1
  • Białołęka to nie tylko Nowodwory i okolice.Proponuję zwiększyś częstiotlwość kursowania linii 527 lub (najlepiej)utworzenie nowej linii kursującej bez skęcania w ul.Malborską.
  • Siedem osób, w większości uczniów, zostało rannych w wypadku, do którego doszło na ul. Piwoniowej. Około 14.30 autobus linii 133 zderzył się tam z pociągiem relacji Gdynia - Kraków. www.zw.com.pl/artykul/284828,539808.html
  • Uruchomienie linii 214 stało się możliwe dzięki wybudowaniu tymczasowej „zawrotki” dla autobusów przy ul. Klasyków, w pobliżu zamkniętego – z powodu budowy wiaduktu – przejazdu kolejowego. www.rynek-kolejowy.pl/21567/Warszawa_Dowozowka_do_przystanku_SKM_Pludy.htm Kto z Was pojedzie nim do SKM?
  • a ZTM tak wysłuchał naszych postulatów, że jeszcze obniżył czestotliwość jej kursowania! To skandaliczne, nie dosć że jezdzi rzadko to jeszcze nie ma przegubów. Ale co tam niech jeżdza jak sardynki w puszce. Juz od groma linii w Warszawie ma słabą czestotliwosć i jedzie sie jak ogóry zakiszone we własnym sosie!! To ewidentna porażka HGW i tej ekipy ZTMu. Mam nadzieje ze niedłgo straca SWOJE STOŁKI ZANIM ROZWALĄ DOSZCZETNIE NAM KOMUNIKACJE.
  • Przetarg na linię tramwajową przez Tarchomin osa 2008-04-17, ostatnia aktualizacja 2008-04-17 14:23 W czwartek Zarząd Transportu Miejskiego poinformował, że zaczęły się poszukiwania projektanta nowej linii tramwajowej Chodzi o odcinek między mostem Północnym a pętlą w Winnicy. Tramwaje pojadą wzdłuż trasy prowadzącej od nowej przeprawy przez Wisłę, skręcą w lewo w projektowaną ulicę między Myśliborską a Modlińską, znowu w lewo w ul. Światowida, którą dotrą przez Tarchomin, Nowodwory w...
  • ZTM podobno uruchamia od marca linie mikrobusowe i ciekawi mnie czy znany jest termin uruchomienia linii ze wschodniej białołeki przez cieślewskich do pkp płudy i dalej do ratusza i na tarchomin? Czy w ogóle takak llinia jest w planach?
  • na Zeraniu sie marnuje, a takie przedłuzenie pozwoli na przyspieszenie linii pospiesznych, białołeka zyskałoby bezposredni dojazd do metra.
  • Od jakiegoś czasu kursuje po osiedlu autobus 211. Bardzo potrzebny, dobra częstotliwość, dziękujemy. W fragmentach linia ta biegnie następująco: - w kierunku Bukowa: Myśliborska, Milenijna, Ceramiczna (przy przychodni), Leśniej Polanki (przy cmentarzu) - z Bukowa: Leśnej Polanki (przy cmentarzu), Ćmielowska, Ceramiczna (przy przychodni), Milenija, Myśliborska. I mam uwagi: 1. Dlaczego nie ma równoległego przystanku przy Ćmielowskiej w kierunku Bukowa? Kilkakrotnie byłam świadkiem, ...
  • miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6050594,Nie_bedzie_czesci_drugiej_linii_metra_.html
  • Tak mi smutno, tak mi źle :( Rozumiem że, mieszkańcy wnioskowali o dodatkowe przystanki dla 404 - ale zlikwidowanie jej zupełnie, na rzecz większej częstotliwości kursów 186 t o- IMHO duża pomyłka. Niby są korki na Prymasa ale i tak było szybciej bo 404 nie zatrzymywało się co chwilę na przystankach "na żądanie". Pozostało zatem 510 i przesiadka w 414. A było ok i z utęsknieniem czekałam na powakacyjny powrót 404. no i ZONK :(
  • Witam, Do miejskich urzędników w zeszłym tygodniu zostało skierowane rozwiązanie problemu, który jest przedmiotem dzisiejszego artykułu w GW: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,6254264,Most_Polnocny_i_tylko_pol_linii_tramwajowej.html Jeśli urzędnicy nie zaczną być "gwałtownie i na siłę" przeciw, to powinno wszystko zostać rozwiązane w ten sposób: www.radny.com.pl/pisma/tw/ztm-tram090204petla_win-.pdf Zapraszam do krótkiej lektury i obejrzenia mapek. Preferowane przeze mnie warianty to w...
  • kiedy ktos w koncu w ZTM zacznie brac pod uwage ze nie wszyscy musza jezdzic do metra!!!!!!!
  • www.ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=2797&l=1
  • W związku z niewielkim wykorzystaniem przez pasażerów następujące przystanki na linii 176 zostają zmienione ze stałych na warunkowe: - NAMYSŁOWSKA, - POŻAROWA, - MARCELIN, - SMUGOWA, - SADKOWSKA, - INSUREKCJI, - RACIBORSKA. Jednocześnie zostaje zmieniona nieaktualna nazwa przystanku FAELBET na OS. MARYWILSKA (dotyczy linii 176, 326 i N64).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się