Forum Turystyka Świat USA i Kanada
ZMIEŃ
      londyn

londyn

(21 wyników)
    • swego czasu ktos wspominal o takich cenach, ale rozumiem, ze to bylo dawno i nieprawda, albo conajmniej przed podwyzkami oplat paliwowych? :) jest to wykonalne ponizej 500 EUR czy juz raczej nie? bo jesli nie, to (zaczynajac w polsce) taniej wyjdzie leciec z berlina
    • cale pytanie zmiescilam w temacie:-) czyli:interesuje mnie ile czasu potrzebuje na przeprowadzke z jednego samolotu do drugiego,jade w pazdzierniku przez Londyn ,przylatuje na Heathrow o 1500(chyba z Polski to sie nie spozni,co?)wylatuje 1730 do NYC,USA zastanawiam sie czy wystarczy mi czasu czy szybko przebukowac bilet?! plizzzz pomozcie bo z czasem krucho,a przez Londyn jeszcze nie lecialam:-) z gory dzieki za pomoc:-)
    • czesc wam,czy moze ktos z was staral sie o wize w ambasadzie w Londynie?czy rozmowa przebiega tak samo jak w Polsce i jakie papiery sa najwazniejsze? dzieki z gory za pomoc.
    • Witam, mam pytanie do wszystkich ktorzy lataja/lecieli do Chicago z Wawy-Krakowa poprzez British Airways(przesiadka Londyn). Zakupilem bilet na 19 wrzesnia (2170zl ze wszystkim-moim zdaniem dobra cena). Nigdy nie lecialem samolotem mam w zwiazku z tym pytanie do Was doswiadczonych. BA oferuje cos takiego jak Online Check-in jak to wyglada w praktyce?? Jesli bede juz w Londynie to czy musze zabierac swoje bagaze i powtornie isc z nimi do odprawy, czy tylko raz w Warszawie a pozniej bagaz mni...
    • Czy moze mi ktos wyjasnic jak wyglada procedura "przesiadki" na lotnisku w londynie na samolot do NY. Czy zalatwia sie tam jakies formalnosci, czy dojscie na odpowiedni terminal do odlotu jest zagmatwany itp. prosze o praktyczne rady jak sie w tym połapać? - dzięki za info!
    • Witam, czy dwie godzinki starczą aby przesiąść się na samolot na lotnisku Londyn Heathrow (terminal 1 - 4). Słyszałam że są problemy z odprawami i przy minimalnym opóźnieniu samolotu z W-wy mogą mnie nie dopuścić do odprawy? Czekam z niecierpliwością na Wasze doświadczenia...
    • Tak samej to troche smutno... i do tego tyle czekac... Pozdrawiam Katy
    • czy ktos może leci B.A. tak jak ja? Poszukuję współtowarzysza/szki do podrózy. Proszę o info. Dzięki
    • witam wszystkich jestem bardzo zdesperowana bo dostalam propozycje wyjazdu do stanow na 5 dni na wakacje z moim kolega , ktory jest rodowitym brytyjczykiem. mieszkam teraz w londynie mam wszystkie papiery potwierdzajace ze tu pracuje jestem legalnie itd. rozmawialam z moimi kolegami w pracy i oni powiedzieli ze nie musze sie starac o zadna wize i tylko mi dadza cos do wypelnienia w samolocie i tyle , ja zas martwie sie ze to nie wystarczy co musze zrobic zeby zalatwic ten wyjazd? ...
    • Witam wszystkich. Lecimy w 4 osoby do Vancouver (ok. 20 czerwiec), ew. do Seattle (jeśli przed zakupem biletu wizy Kanadyjskie się nie wyjasnią…). Wracamy ok. 25 lipca z San Diego. Ktoś kiedyś pisał, że z biletami można się wstrzymać do 1-2 przed wylotem, ale tamto dotyczyło mniej obleganego terminu. Mam info od znajomej z biura podróży, że należałoby już rezerwować. Czy ktoś ma w tym zakresie jakieś doświadczenie? Jakie linie? Jak zmieniają się ceny biletów w zależności ...
    • mam zamiar wyjechac do kanady w lipcu na jakis miesiac no i musze zabrac sie za wize,nie robilam tego wczesniej, wiec kilka porad by sie przydalo. 1. moja mama i babcia legalnie przebywaja w USA 2.jade z facetem, ktory jest Kanadyjczykiem, w dodatku starszym ode mnie(teraz pytanie czy nie lepiej zaproszenie dostac np od jego siostry, osoby plci zenskiej) 3.mieszkam i studiuje w Londynie 4.Moj ojciec byl kiedys w Kanadzie i grzecznie z niej wrocil, chyba tez teraz jest gdzies w stanach,...
    • Lecę pod koniec września do Denver, nie wiem czy wybrać Lufthanse przez Frankfurt czy BA przez Londyn.Które linie wybrać, może ktoś z was leciał i może się podzielić wrażeniami. Pomózcie. Pozdrawiam.
    • polaczenia warszawa-londyn-chicago...lecial ktos tak??? czy to dobre polaczenie? pytam, bo mialam w planach lot z Lufthansa, ale z roznych przyczyn nie wyszlo i zostal mi ten BA... niech sie ktos podzieli spostrzezeniami i uwagami - bede wdzieczna! pozdrowienia!
    • Witam wszystkich, mam pytanie... i zarezerwowany lot z przesiadka w Londynie... to ten slynny "koszamrny lot" z jazda w autobusie... A poniewaz nie jade sama i mam 13 godzin to postanowilam pospacerowac sobie troche po centrum... tylko slyszalam ze nie ma przechowalni bagazu na lotnisku... Czy to prawda?? Bo ja nie slyszalam jeszcze nigdy takich dziwnych rzeczy. Aha i jeszcze chcialam zapytac jak to wogole wyglada to cale przetransportowanie sie z lotniska na lotnisko. Mile widzian...
    • Witam wszystkich .Wybieram sie w czerwcu do stanów na program Camp America czy ktoś był na takim programie i moze podzielić sie uwagami? dzięki
    • Moi rodzice beda wkrotce leciec do SFO z Warszawy z przesiadka na Heathrow (BA). Wszystko odbywa sie w obrebie terminalu 1. Niestety, ja jeszcze nie mialam okazji leciec to trasa (tzn. mialam, ale ze stopover w Londynie), wiec nie wiem jak wyglada przesiadka. Rodzice po angielsku niespecjalnie sie dogadaja. Czy ktos moglby tak lopatologicznie wylozyc co maja zrobic i dokad pojsc (najlepiej z pietrami)? Dwie mapy Heathrow,ktore znalazlam, zreszta z tej samej strony BAA, wzajemie si...
    • mam dylemat- lece na poczatku marca odwiedzic swojego narzeczonego na 10 dni i jestem wlasnie przed zakupieniem biletu. No i tu zaczynam sie zastanawiac. Jezeli laduje w Newark lepiej przyleciec LOTEM z wawy czy Britishem z Londynu? Czy w ogole to skad przylecialam zmienia cokolwiek? moze przyjazniejszym okiem patrza na tych co leca z UK i nie chce im sie az tak 'inwigilowac', a moze jak polski samolot przylatuje wypuszzczaja najwscieklejszych i najbardziej dociekliwych celnikow? :...
    • Witam, gdzieś słyszałem lub czytałem, że w tym roku ma dojść do liberalizacji rynku przewozów transatlantyckich. Tak się składa, że w październiku wybieram się do buszlandu i mam zagwozdkę czy kupować bilet teraz czy czekać na ewentualne przeceny. Najtańszą ofertą jaką znalazłem jest na razie jest AF ( Warszawa - Paryż - Huston - Phoenix ) za 2500 od głowy. Jak myślicie - brać czy ryzykować czekanie ?
    • Wraz z mezem napisalismy odwolanie w sprawie uzasadnienia odmowy wizy mojej mamie. Moje pytanie jest czy orientujecie sie moze jak dlugo moze trwac dostanie jakiejkolwiek odpowiedzi? Bede wdzieczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam . Ola
    • Lecę do NYC NEWARK z Berlina przez Londyn 29 X rano i szukam towarzystwa w podróży. Może jest ktoś taki ? To proszę o kontakt: elek.z@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się