Gość: maguk IP: *.server.ntli.net 19.09.06, 15:33 czesc wam,czy moze ktos z was staral sie o wize w ambasadzie w Londynie?czy rozmowa przebiega tak samo jak w Polsce i jakie papiery sa najwazniejsze? dzieki z gory za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwek07 Re: ambasada w londynie 19.09.06, 21:57 wiza do Kanady czy do USA? Jest tak samo jak w Polsce ,musisz udowodnic przed urzednikiem swoje zwiazki z UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maguk Re: ambasada w londynie IP: *.server.ntli.net 20.09.06, 09:54 do usa,podejrzewam ze jest tak samo,tylko zastanawiam sie czy nie latwiej mi by bylo w warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: ambasada w londynie 20.09.06, 10:16 jesli masz rezydeture w UK to staraj sie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: ambasada w londynie IP: 149.254.200.* 26.09.06, 01:35 czesc, co do bycia rezydentem w Londynie... nie trzeba miec papieru mowiacego ze sie jest rezydentem... wystarczy tu mieszkac miec prace i udowodnic ze sie ma do czego wracac. jakis miesiac temu bylam w ambasadzie w Londynie, wystalam sie de facto 3 h ale warto bylo bo mam vize do USA na 10 lat .. jakie dokumenty?! poza aplikacja, zdjeciem i pokwitowaniem oplaty visowej pokazalam list od pracodawcy, trzy ostatnie payslipy, umowe z agencja ze wynajmuje mieszkanie i to wszytsko...a jeszcze pisemko ktore kiedys wyciagnelam od Inland Revenue dla naszej polskiej skarbowki gdyby chciala ze mnie sciagnac co nie co (pisemko mowi ze mieszkam, pracuje i place podatki nieprzerwanie w UK od ponad 2 lat), to by bylo na tyle ... no moze usmiech na twarzy i pewnosc tego czego chce... udalo sie .. teraz zastanawiam sie ile musze miec kasy ze soba zeby przezyc w NY dwa tygodnie.... moze ktos wie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jj19 Konsulat w Londynie. 26.09.06, 01:43 Gość portalu: madzik napisał(a): "...ile musze miec kasy ze soba zeby przezyc w NY dwa tygodnie..." Wrzuc do googla haslo: Budget hotels in New York i zobacz za ile uda sie tobie zamieszkac. Do tej sumy dodaj 50 dolcow dziennie i bedziesz miala odpowiedz. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: ambasada w londynie 26.09.06, 09:11 (pisemko mowi ze mieszkam, pracuje i place podatki nieprzerwanie w UK od ponad 2 lat) -------------- i tym pismem pokazalas ze jestes rezydentem UK . Odpowiedz Link Zgłoś