IP: *.hsd1.co.comcast.net 28.03.07, 02:19
Wraz z mezem napisalismy odwolanie w sprawie uzasadnienia odmowy wizy mojej
mamie.
Moje pytanie jest czy orientujecie sie moze jak dlugo moze trwac dostanie
jakiejkolwiek odpowiedzi?
Bede wdzieczna za wszelkie informacje.
Pozdrawiam .
Ola
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: Odwolanie 28.03.07, 12:03
      czasami to trwa kolo 1 tygodnia a czasami 2 tygodnie wiec reguly na to nie ma.

a czemu Twojej Mamie nie dali wizy?przeciez takim osobom bez przeszkod daje sie
      wizy.
      • rmw2 Re: Odwolanie 28.03.07, 15:06
        >
        > a czemu Twojej Mamie nie dali wizy?przeciez takim osobom bez przeszkod daje
        sie
        > wizy.

No wlasnie Olka chce poznac te powody... czyz nie?

Z odpowiedzia moze nie bedzie problemu. Za to na ogol nie zmieniaja decyzji.
        Przyjmuja, ze jak ktorys z "interviewers" odrzucil, to mial powody i zapraszaja
        za rok...
        • singrid1981 Re: Odwolanie 03.04.07, 13:35
          Chcialabym tylko dodac jedna kwestie.Jezeli ktos chcialby wybrac sie do USA ,to
          niech nie aplikuje z Londynu.Nie ma szans na otrzymanie wizy turystycznej,chyba
          ze dysponuje wieloma dowodami tj zamieszkanie w UK co najmniej 3 lata czy stan
          konta bankowego na poziomie.Nie wiem czy odmowa cos zmienie,wczoraj dostalam
          odmowe w Londynie,mialam dosc dowodow,nie wystarczylo.Powodzenia.
        • Gość: nieprawda Re: Odwolanie IP: *.nycmny.fios.verizon.net 07.04.07, 05:22
          Przed ponad dwudziestu laty mija teściow otrzymała odmowę z zaproszeniem o
          staranie sie ponownie za rok. Powodem było niespełnienie warunku zamożności.
          Wysmaliłem list do konsula w Warszawie grzecznie ale dobitnie wyjasniajacy, ze
          zaproszenie za rok jest nie na miejscu skoro sytuacja majatkowa teściowej nie
          ulegnie zmianie. Po tygodniu zaproszono ja na ponowna rozmowę. Konsul jedynie
          zapytał czy ma zamiar zostać na stałe, teżciowa powiedział duzymi literami NIE
          i gościliśmy ja na Boże narodzenie.
          Generalnie przyznanie promesy wizy lezy w wyłącznej gestii konsula.
          Nam poprostu udało sie trafic na dobtu dzień.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka