-
Serdecznie witam wszystkich,
Chetnie przeczytam o drogich lotach. Taki wlasnie lot zamierzam kupic.
Im drozszy tym lepszy. Znudzilo mi sie czytanie postow zebrzacych o pomoc
w znalezieniu tanich lotow. Z moich obserwacji wynika, ze ludzie pytajacy
o tanie loty na forach publicznych nigdy takich lotow nie znajda. Macie podobne
zdanie?
Za ewentualne sugestie dziekuje.
-
Ciekaw jestem czy ktoś ma doświadczenie z odszkodowaniem za odwołany lot przez Ryanair ... w Londynie padał śnieg i nie polecieli. Czy oni są chętni do jakiejkolwiek rekompensaty, np. lot w przyszłości na tej samej trasie? Mam na myśli lot nawet do 3 miesięcy.
Przysłali mi imienne potwierdzenie o odwołanym locie.
-
mam pytanie , odwolali mi lot lufthansy dostałem alternatywny 5 godz później... czy należa mi sie jakies odszkodowania lub czy w razie nastepnego tagiego przypadku naleza mi sie jakies posilki w razie oczekiwania?
-
witam,kto leciał tymi liniami do Bangkoku proszę o relację
-
Witam,
Moze ktos mi pomoze. Szukam tanich lotow z W-wy na Malte.
Jakos nic nie moge wyszukać. Czy sa loty tanich linii lotniczych z W-wy na ta wyspe w okresie wakacji i we wrzesnku?
Z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Arek
-
W piątek rano lecę OLTem z Warszawy (jak rozumiem WAW = Okęcie, nie Modlin) z Okęcia do Szczecina.
Na stronie OLT przy wyszukiwaniu lotów mój poranny lot pokazuje się o godz. 08:00 (O2111) i tak też rezerwowałam. Z kolei na stronie Okęcia, w Rozkładzie Lotów i wyszukaniu lotów do Szczecina, lot O2111 ma godzinę wylotu 07:30 (okres 7 maj - 27 pazdz. więc obowiązujący).
W którą godzinę mam, że tak powiem, uwierzyć - w tę podaną na stronie przewoźnika czy na stronie lotniska?
Dodam tylko, ż...
-
Czasami słyszę,że ktoś leciał za kilkanaście złotych.Gdzie można tak tanio bilet kupić? Zawsze kupuję na ryanair.com z Poznania lub Gdańska do Bristolu.Najtaniej leciałam za 50 zł+prawie 30 zł odprawa.Czy da się jakoś dolecieć do Bristolu taniej?Są jakieś inne sposoby na znalezienie taniego lotu oprócz szukania po datach? Próbowałam korzystać z różnych stron z tanimi lotami ale tam mi wyszukało lot z Poznania do Bristolu np za 3000 zł ! Te strony są do bani czy ja tam szukać nie umiem ?
-
Witam mam pytanie czysto teoretyczne i proszę o odp osoby które naprawde miały stycznośći z odwołanymi lotami ( nie w tanich liniach)
Otóz czy moge prosić, (wymagać) w ramach rekompensaty za odwołany lot, klasy bizness w najbliższym możliwym locie? Wiem, zaras napiszecie ze prosić moge o wszystko ale nie koniecznie to dadzą ale ja pytam czy to sie zdarza, czy ta prośba jest z kosmosu i napewno tego nie dadzą... i wogóle od kogo to zależy jeśli chodzi o zmiany typu: lot pózniejszy tym samym p...
-
Postanowiliśmy zebrać i usystematyzować rady, sugestie i wszelkie "myki" dotyczące taniego podróżowania. W ten sposób powstał poniższy poradnik. Czy macie jakieś swoje, wynikające z doświadczenia porady, dzięki który można sporo zaoszczędzić na lataniu? Dodalibyście coś jeszcze do poradnika "34 sposoby na tanie loty"? A może coś chcielibyście z niego wyrzucić? Każda, nawet najmniejsza sugestia, jest bardzo mile widziana:)
-
Pierwszy raz zdarza mi się lecieć nocą samolotem (LOT, Warszawa-Larnaka, Embraer 195). Wylot 22:25 przylot 02:50 w nocy, w maju:
1) na co zwrócić uwagę rezerwując miejsce na taki lot? Czy nocą dzieje się coś ciekawego? Podejrzeam, że nocą widoków za oknem nie ma żadnych, czym więc kierować się wybierając miejsce?
2) w której części samolotu są najlepsze warunki do spania, czy dużo osób śpi w tego typu lotach oraz w której części samolotu jest najbardziej cicho?
3) jak wygląda posiłek na ta...
-
Witajcie ! Wkrótce udaję się na Gran Canarię Iberią z przesiadką w Madrycie (Barajas) i w związku z tym mam kilka pytań do osób znających te linie i to lotnisko:
1) czy na pokładzie Iberia częstuje jakąś przekąską (lot z Berlina) i napojem , czy wszystko jest platne?
2) z Berlina lądujemy na terminalu 4, a lot do Las Palmas mamy z terminalu 4S, czy to duża odległość? Jest jakaś komunikacja?
3) Ponieważ na przesiadkę mamy czekać 8 godzin, chcielibyśmy pojechać metrem do centrum, czy wracaj...
-
witam, oto moje pytanie:
podrużuję z Europy do Afryki, z tym że pierwsze połączenie mam Lotem, dwa następne Iberia. Proszę mnie wyprowadzić z błędu jeśli się mylę, ale wydaje mi się że na loty do Afryki Iberia pozwala na dwie sztuki bagażu do 23kg ? jesli tak, to czy taki bagaz będzie do zaakceptowania w Krakowie (skąd startuję) ? czy tez mogą powiedzieć , że na lot do Wiednia (tam pierwsza przesiadka) jest to zdecydowanie za dużo ?
drugie pytanie dotyczy bagażu dla dziecka - czy ma ono p...
-
Info sprzed chwili. No to pięknie. Wyrazy współczucia dla tych, co zapłacili i do wczoraj nie polecieli oraz dla posiadaczy lokat Amber Gold. A miało być tak pięknie. Wielka szkoda, bo za 100 zł normalni ludzie mogli po kraju polatać. Wrócimy szybko do latania za pareset złotych i pustawych samolotów lotu/eurolotu:(
-
bez dzieci o których była mowa jakiś czas temu? Jeśli tak to jakie linie lotnicze i na jakich trasach?
Czy ktoś już korzystał z tej zapewniającej większą szansę na spokojny i komfortowy lotów?
O ile (w porównaniu do standardowego) bilet jest droższy?
Dziękuję.
-
Czy to oksymoron? Szukam taniego połączenia lotniczego do Pekinu, najlepiej bezpośredniego, bo chcę lecieć z dzieckiem kilkuletnim, więc przesiadki to będzie męczarnia - i dla niego i dla mnie. Jesteśmy z Warszawy, ale ewentualny dojazd do Gdańska czy Krakowa może wchodzić w grę. Jakieś rady, przestrogi przed podróżą?
-
Chciałabym zapytać czy komuś się udało zarezerwować jakiś tani lot na wyszukiwarkach typu tanielatanie lub fru.pl itd.Pytam dltego że zawsze muszę kupować na stronach przewozników bo w tych wyszukiwarkach cena jeszcze nigdy nie była niższa niż 15000zł a normalnie płacę za bilet np na wizzair 500zł chyba że robię coś zle ale co ? Proszę o pomoc
-
witam , otóż chciałem się dowiedzieć co trzeba się dowiedzieć/zrobić jeżeli odwołają lot? Otóż chcę wykupić bilet WAW-KRK na następny tydzień , ale boję się że gdy przyjadę na lotnisko to zobacze że mój lot to
KRK jest odwołany...I otóż , co w takiej sytuacji się robi? Czy bilet przepada? Czy przenoszą mnie na inny lot? będę wdzieczny za odpowiedzi
Pozdrawiam
-
W ubieglym tyg mialam przykre doswiadczenie, odwolano mi lot z wroclawia do warszawy a docelowo lecialam z wro do madrytu. Zaproponowano mi lot nastepnego dnia wieczorem, ale w kolejce do pani z Lot-u pasazer przedemna dostal propozycje dolotu tez do Madrytu Lufthansa z przesiadka w Monachium. Fakt faktem awanturowal sie troche a ja stalam cicho i tylko sluchalam co mi powiedza.
Napiszczie mi prosze czy line czesto proponuja same od siebie lot inna lina lotnicza czy trzeba sie upomniec o to...
-
Interesuje mnie następująca kwestia. Co się dzieje, a co powinno się zadziać zgodnie z przepisami unijnymi, gdy Wizzair odwołuje lot (coś ostatnio dużo tych odwołań...) - szczegóły: wizzair.com/rebooking/?language=PL.
Czy w przypadku hipotetycznie (co jednak się zdaża, jak widać w linku powyżej) odwołanego rejsu z Eindhoven albo Madrytu do Warszawy (rejsy powrotne z tych destynacji nie są wykonywane codziennie) pasażerowie mają oferowaną jakąś pomoc na lotnisku, np. przebookowanie na jaki...
-
Witam,
Za 2 tygodnie będę pierwszy raz leciała tanimi liniami (Ryanair) - do tego z przesiadką - proszę o instrukcje :)
Lecę z Łodzi do Barcelony (El Prat T2) z przesiadką w Mediolanie (Bergamo). Bagaż podręczny. Powrót 4.08.
W jedną stronę mam 3:50h na przesiadkę, a w drugą 2:25h - czy nie będzie z tym problemu?
Odprawa online? Ile razy mam ją zrobić? Czy mogę je wszystkie zrobić przed wylotem? Ile dokumentów muszę wydrukować? 1? 2? 4?
Czy na lotnisku w Mediolanie można się zgubić?
Z g...