Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      ludzie

ludzie

(2088 wyników)
    • A niech tam. Zacytuję samą siebie bo taka myśl mnie naszła w trakcie dyskusji o dzieciach ZA i 'roszczeniowości'. 'Dla mnie miarą wartości człowieka jest (między innymi) stosunek do osób słabszych, chorych, 'innych'. (biedniejszych, itd.) I gdy czytam, że ktoś określa człowieka z jakąkolwiek dysfunkcją czy upośledzonego jako 'debilątko, debil, kretyn, bachor, palant' to wiem,że mam do czynienia z jednostką prymitywną, podłą i pozbawioną uczuć. I choćby taka osoba pozowała na 'wykształconeg...
    • Oglądam właśnie Uwagę. Dzieciaki zadzwonily na policję z informacja, ze sołtys zamknął sie w szkole z dwunastolatka. Policja zastała sołtysa w szkole bez spodni, a wieś... to te male, paskudne dzieci, sołtys dobry czlowiek, organizator, prowadził schole. Inna sprawa, matka dziewczynki widywała sołtysa obmacujacego małolaty, ale nie interweniowała, bo to... nie jej dzieci. Długo zyje, pracuje z różnymi ludźmi, wiele widziałam i słyszałam, ale zawsze szokuje mnie to jakbym słyszała o tym ...
    • Witam szanowne grono e-matkowe. Natchniona pewnym filmikiem dotyczącym emigranckiego miodu w Wielkiej Brytanio pytam czy życie dojrzałych osób (30 lat i wyżej) w komunach gdzie w jednym domostwie mieszka ze sobą kilkoro obcych sobie ludzi to tamtejsza norma czy nie? Pytam bo tu w Polsce nie spotkałam się z ludźmi innymi niż 19-25 lat którzy by żyli w komunie z innymi obcymi ludźmi pod wspólnym dachem. Na ogół to studenci wynajmują jedno mieszkanie bo taniej. Tymczasem widzę, że na emigran...
    • Przeczytałam kilka ostatnich wątków, w których opisywane są kłopoty i konflikty ze starszymi osobami. Większość tekstów w stylu: „Ja bym zaczęła mimo wszystko od wychowania babci” „Ciekawe, co bedzie jak matus zaniemoze i bedzie potrzebowala pomocy. Wtedy oczywiscie bedzie oczekiwala, ze rzucisz wszystko i pognasz do niej na gwizdniecie. Mam nadzieje, ze bedziesz miala te historie na uwadze, kiedy matusia zagwizdze” Naprawdę aż tak nienawidzicie swoich rodzicó...
    • Co i rusz czytam, słyszę, że trzeba iść do pracy, żeby "wyjść do ludzi", a zostanie w domu kończy się zgąbczeniem mózgu i ogólnym zaniedbaniem. Czy ktoś mi może wyjaśnić dlaczego? Pracuję w domu. Mam o czym rozmawiać z ludźmi (z którymi widuję się prywatnie). To że nie muszę stosować [i]dress code [/i], nie znaczy, że straszę domowników. Czemu króluje pogląd, że tylko wstawanie skoro świt i praca "wśród ludzi" mogą zapewnić dorosłemu człowiekowi wystarczającą liczbę bodźców intelektualn...
    • Ciekawa jestem waszego zdania w tej kwestii, robiłam ostatnio zakupy w osiedlowym hipermarkecie i zobaczyłam że jako ochroniarz pracuje tam sąsiad. Sąsiad jest pedofilem, gwałcicielem, złodziejem ogólnie badnytą. Siedział oczywiście w pace, no ale że biedulek chory, to wyszedł wcześniej. Generalnie wiem, że gdzieś pracować musi i za coś żyć ale zastanawia mnie kilka rzeczy. Po pierwsze czy hipermarket może zatrudniać kogokolwiek jako ochroniarza, bez licencji ? Przecież ten człowiek na...
    • Czy ludzie w Polsce podczas zakupów w supermarketach np przepuszczają w kolejce osoby z jednym ( góra 3) produktami, kiedy sami mają np cały wózek wypchany po brzegi?
    • pamiętam swoją studniówkę na którą się czekało i jak teraz słyszę, że ktoś nie chce iść to wydaje mi się to bardzo dziwne... czy wasze dzieci /pytanie do mam starszych dzieci/, albo wy same nie byłyście na studniówce?
    • Tak sobie czytam e-matkę i zastanawiam się, czy model idealny istnieje. A gdyby nie wymagać badań pracowniczych i szczepień, tylko wierzyć, że ludziom zależy na zdrowiu swoim i innych? Gdyby nie umieszczać piktogramów w autobusach o miejscach dla osób z dziećmi, tylko wierzyć, że zawsze ktoś takiej matce ustąpi? Gdyby udzielać sakramentów wszystkim, kto się po nie zgłosi, i ufać, że nie są one przyjmowane świętokradczo? Czy świat byłby bardziej przyjazny, a my mielibyśmy mniej powodów d...
    • Stwierdziłam ostatnio że najbardziej na świecie boję i obawiam się głupich ludzi. Trafiłam ostatnio na taką osobę i od tej chwili mam problemy. Kobieta w typie prostej dziuni, tak głupia że pozbawiona poczucia wstydu,nie przyswaja nie tylko podstawowej wiedzy ale norm zachowania. Sama z siebie robi idiotkę całe swoje życie, oczywiscie zrobiła tez ze mnie:(
    • gosc.pl/doc/1212199.In-vitro-Gorszy-start Czyli katolicka wersja o godności ludzi. I nie dzieleniu ich na tych "powołanych do życia" i "osobników wyprodukowanych w laboratorium". I wcale a wcale "osobnicy" nie są uważani za coś gorszego, po prostu bada się skutki mieszania się "osobników" z "powołanymi do życia". Czy ci nie "powołani" to zombie jakieś, czy co? I jakoś sceptycznie odnoszę się do kwestii psychiki 2-dniowego embrionu. Ale ja w ogóle wątpiąca jestem...
    • Jest to jedna z największych zagadek mojego wszechświata. No dlaczego? Dlaczego, gdy wchodzę do damskiej toalety w sporej firmie, w której pracuje może nie elita, ale jednak nie patologia, to często w muszli klozetowej widzę megafugę po wiadomoczym? Szczota stoi obok. Toaleta jest codziennie rano sprzątana do naprawdę bardzo czysta, szczota jest czysta również (tzn. wymieniana regularnie, więc sama w sobie też nie budzi odrazy). Zrozumiałabym niechęć do wyczyszczenia po sobie toalety, która...
    • Czy normalni ludzie robią tak, jak ta kobieta? polskalokalna.pl/wiadomosci/podkarpackie/rzeszow/news/rmf24-kobieta-podpalila-sie-na-komisariacie,1835812,229
    • Wuj i ciotka, przed 70ką remontują mieszkanie (w Polsce). Mają dostęp do neta, ale użytkowanie ogranicza się do sprawdzenia maili, czytania wiadomości na wp i rozmawiania przez skype. Chcieli się pozbyć starych mebli, więc wystawiłam je za nich na najpopularniejszych portalach ogłoszeniowych. Wszystko darmo - kanapy, stoły, krzesła, szafy itd. Większość 10-15 lat, część 20+, ale w niezłym stanie. I wiecie co? Wujek zadzwonił, że on to pierdzieli i oddaje do Caritasu, bo: - przyszła jedna b...
    • nie lubia ludzi zaobserwowane tyle w temacie :)
    • Mamy mieszkanie do wynajęcia. Nieduże ale całkiem sympatyczne (wiem bo sama tam mieszkałam 6 lat bardzo je lubiłam). Dopiero co pozbyliśmy się jednych lokatorów którzy tak zasyfili to mieszkanie że musieliśmy zrobić po nich generalny remont. Lokator w mieszkaniu na środku kuch remontował swój motocykl. Zniszczył podłogę bo coś spawał!!!!! zawilgocili całe mieszkanie bo zdaje się nie umieli otwierać okien by wywyetrzyć mieszkanie. Generalnie dramat. Mieszkanie wyremontowane, pomalowane, ...
    • Czytam teraz wątek o obsesji związanej z ochroną zwierząt. Od razu zaznaczam, że lubię zwierzęta i nie zamierzam zakładać kolejnego wątku na temat tego, jak to zwierzę wyżej od człowieka itp. Ale zastanawiają mnie pewne uogólniania. W tamtym wątku natknęłam się na kilka wypowiedzi w stylu: ,,Jak się nie jest dobrym dla zwierząt, to nie można być dobrym równiez dla ludzi''. Po co takie bzdury wypisywać? Każdy dobrze wie, że nie zawsze idzie to w parze.
    • Zobaczcie jak to sie wszystko zmienia , jeszcze kilka lat temu zawod górnik dla młodego człowieka to był raczej obciach ,niby fach wuja Kazia ale kojarzył się źle ,no bo jakby nie było robol ;-) każdy uderzał na studia , czesto byle jakie zeby tylko miec dyplom uczelni . A dzis ten dyplom czesto jest mniej warty niz papier na ktorym został wydrukowany , pracy nie ma. I prosze aktualnie jest oblezenie w szkołach górniczych , bo tylko tam wyzsze relatywnie zarobki , wczesniejsza emerytura jaka...
    • wiadomosci.onet.pl/swiat/korea-pln-doniesienia-o-przypadkach-kanibalizmu-ro,1,5405971,wiadomosc.html Ano tak, zapomniałam zajmują się arcyważnymi zagadnieniami, jak np. - czy pedofil nie ma o 20 cm za małej celi - czy na pewno morderca ma dobre warunki odsiadki - czy więzień ma dostęp do siłowni, gier, nauki itd... Tam gdzie prawdziwe tragedie ich nie ma, w Korei, gdzie rodzicie jedzą swoje dzieci, w płd. amerykańskich więzieniach gdzie ludzie mają poważniejsze problemy niż 10 cm za m...
    • Oglądam sobie właśnie głupawe Trudne Sprawy - gdzie babsko drze pysk bo wpłaciło zaliczkę za hotel, nie stawiło się w terminie i rezerwacja przepadła. Hotel ma pokoje wszystkie zajęte i baba ma pretensje, że zapłaciła i nie chcą jej zaliczki zwrócić. To tylko serial ale... akurat niedawno zmieniłam pracę na taką gdzie klientów po zakupie usługi obowiązuje regulamin i codziennie odbieram co najmniej 2 telefony od zdziwionych klientów, że usługa nie działa albo nie działa, tak jak oni sądzil...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się