Forum Religia Religia
ZMIEŃ
      ludzie

ludzie

(1355 wyników)
    • miesiecznikegzorcysta.pl/ Od pewnego czasu w Kościele coraz częściej są organizowane nabożeństwa z modlitwą o uzdrowienie. Jak z nich właściwie korzystać, by otrzymać łaski, których Bóg chce nam obficie udzielać? W jaki sposób modlić się o uzdrowienie, aby prośba ta była skuteczna? miesiecznikegzorcysta.pl/wiara-i-rozum/item/934-jak-sie-modlic-skutecznie
    • dające się wytłumaczyć zachowania ludzi wierzących [b]zachowanie [/b] - [b]wytłumaczenie[/b] 1.[b]wiara w życie pozagrobowe[/b] - wyrównanie niesprawiedliwości świata doczesnego, 2. [b]wiara w istnienie Nieba[/b] - j.w. , przezwyciężenie "bólu egzystencjalnego" 3.[b]wiara w cuda[/b] - słabość wiary osoby wierzącej, chęć dotknięcia Boga, 4. [b]wiara w karę z grzechy[/b] - pożyteczne narzędzie dla dy...
    • ... nawet nie wie, że ktoś taki jak papież istnieje na Ziemi, tej Ziemi. 3 miliardy nie wie, że istnieje w środku Rzymu religijne państewko Watykan, a tym bardziej nie słyszało o religii ukrzyżowanego człowieka. Z 6 miliardów ludzi na Ziemi 3,5 miliarda, to wyznający inne religie nie związanych z chrześcijaństwem, a ponad 1,5 miliarda ludzi to niewierzący w istnienie boga, bogów i różnorakich bóstw oraz innych sił nadprzyrodzonych.
    • Bóg jest naszym Pasterzem i kocha On wszystkie owieczki które stworzył , dlatego Bóg był smutny kiedy część owieczek odeszła od stada , Bóg był smutny kiedy ludzie którzy nazwali się Żydami , kiedy zaczęli oni podążać w przeciwnym kierunku , drogą która prowadzi do krainy wiecznej śmierci i wiecznego cierpienia czyli do piekła . Bóg był smutny kiedy Żydzi zaczęli się na świecie znakować i obrzezać i kiedy zaczęli się oddzielać od innych ludzi żyjących na ziemi i kiedy zaczęli oni ich trakto...
    • www.pch24.pl/abp-ozorowski--kiedy-czlowiek-przestaje-wierzyc-skazuje-sie-na-nicosc,7316,i.html -jak mówi ludowe przysłowie bez Boga ani do proga. A dzisiejsza GW lamentuje ze znaczną część Polakó nigdy nie zadaje sobie filozoficznych pytań typu czy istnieje Bóg czpo co żyć jaki jest jego sens itp. Biadli że tak mało ludziw wp|Olswcxe stawia sobie takie pytania. Ja powiem tak takie pytania staqwia sobie człowiek kiedy mu sie albo świat zawalił na głowę (przysłowiwowo) cos mu nie wyszło ktoś...
    • Bóg kocha wszystkich ludzi żyjących na ziemi każdego z nas , nigdy nikogo nie ukarał ani też nie ukarze , ponieważ Bóg kocha wszystkich ludzi żyjących na ziemi . Dlatego to od nas zależy gdzie pójdziemy po swojej śmierci , od tego jaki dokonamy wybór żyjąc na ziemi , jeżeli na ziemi będziemy czynić dobro i miłować drugiego człowieka , to podążamy wtedy drogą która prowadzi nas do Boga , jeżeli zaś na ziemi czynimy zło , to podążamy wtedy drogą która prowadzi nas w przeciwnym kierunku , drogą ...
    • Nie znalazłem nigdzie definicji człowieka, dlatego w oparciu o treści Nauki Jedynego Ojca, fakty i logikę skonstruowałem ją tak: [b]Człowiek, z Mocy Stworzenia przez Syna Ojca rozumnego społeczeństwa, jest nieśmiertelną, rozumną istotą wyposażoną w ciało, i zobowiązaną do posługiwania się nim w celu, co najmniej minimalnie sprawiedliwej, międzyludzkiej współpracy skutkującej pokojem, która może mieć zdolność do współpracy tożsamej dobru, czyniąc człowieka godnym zapłaty w postaci zmartwych...
    • Jezus mówi do ludzi , Mój Ojciec który jest w niebie stworzył On Adama i Ewę , związek mężczyzny i kobiety , czyli rodzinę która składa się z mężczyzny i kobiety i gdy zło które w was jest , będzie was kusiło aby zniszczyć życie to które stworzył Bóg , gdy szatan będzie was kusił aby zakładać nowe życie na ziemi , nowe rodziny , nie czyńcie wtedy tego , nie krzyżujcie mnie po raz drugi , ja jestem bowiem światłem waszego życia i droga w przeciwnym kierunku prowadzi do wiecznej śmierci , gdzie...
    • Otóż nie! O tym, że zarodki czasami same obumierają pisano tu nie raz, ale jest tez tak, że zarodek nie rozwija się w człowieka ale w [b]NOWOTWÓR...[/b] ! ! ! [b]"Potworniak jest to nowotwór, który pochodzi z trzech listków zarodkowych, czyli wczesnego embrionalnego rozwoju dziecka. Potworniak stanowi mieszankę rozmaitych tkanek. Najczęściej przyjmuje postać torbieli skórzastej (odmiana potworniaka dojrzałego). Twór stopniowo się powiększa i zawiera wykształcone włosy, paznokcie i czas...
    • Czy waszym zdaniem człowiek jest z natury dobry czy zły lub trochę dobry trochę zły? Jeśli człowiek jest dobry czemu nasza historia to historia wojen i potrzebujemy policji i więzień. A jeśli jako ludzie jesteśmy źli lub trochę źli to co może człowieka uwolnić z tej pułapki zła? Przykłady ludzie świętych udowadniają że to Bóg pomaga nam skutecznie uwolnić się z niewoli zła. Cóż więc stoi na przeszkodzie by być dobrym? Może niewiara w Boga wynika z chęci czynienia zła, z chęci nie zmien...
    • Prof. Jan Hartman w rozmowie z portalem onet.pl przekonuje, że modlitwa i wiara są dla ludzi, którzy nie mają "silnie racjonalnej osobowości". W jego ocenie życie bez wiary nie jest łatwe, gdyż wygodniej jest wierzyć, że czuwa nad nami "dobry duch" i będziemy żyć wiecznie. wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/prof-hartman-moja-krytyka-kosciola-jest-sprawiedli,1,5422221,wiadomosc.html
    • Po śmierci Jana Pawła II wspaniały, żywy Kościół Powszechny w Polsce zaczął przeobrażać się w kościół instytucjonalny. Symptomy tego kierunku można było zauważyć jeszcze za życia Papieża, ale jego inicjatorzy jeszcze jakoś się hamowali. Dzisiaj kościół biskupów, to skostniała instytucja, która ukonstytuowała się jako IV (a może już I-sza) władza w Państwie, na co wskazuje: 1. "Ukościelnienie" instytucji państwa 2. Ewangelizacja poprzez prawo 3. Finansowanie przez państwo 4. Przejmowanie n...
    • Bóg jest potrzebny ludziom żywym a nie umarłym. Los człowieka dedecyduje się w momencie jego śmierci. "Kto wierzy we mnie ma życie wieczne" Potem już żadne modlitwy, msze w intencji zmarłego, różańce i pielgrzymki nie mogą nic pomóc czy zmienić.
    • Proszę katolików o wytłumaczenie . Skoro człowiek poczęty in vitro nie ma duszy to na czym polega problem z mrożeniem zarodków? Na który tak powołuje się Kościół. Przecież to i tak nie są ludzie. A skoro tak to nie powinno być problemu z ich "zabijaniem"...
    • 1. religia jest człowiekowi potrzebna jak rybie siodło 2. religia jest człowiekowi potrzebna jak śmieci w lesie
    • Wszelkiego autoramentu lewicowcy: komuniści, socjaliści, racjonaliści, ateiści, homoseksualiści, genderyści, masoni i inni „postępowcy” prowadzą zmasowaną walkę z cywilizacją łacińską, która dominowała przez niemal dwa tysiąclecia, przynosząc ludzkości niespotykany wcześniej rozwój nauki, kultury, techniki, dając zdrowe podstawy bytu i rozwoju społeczeństw. Niestety od czasów nieszczęsnej rewolucji francuskiej obserwujemy stopniowy, a ostatnio wręcz lawinowy rozkład obyczajów, mo...
    • Moje posty, znajdują oparcie w [b]"Wiarygodnych świadectwach Nauki Wszechmogącego Ojca"[/b], którą oznajmił Syn Ojca, a która to Nauka, jest ponad religijnym, ponad politycznym, nieskończenie racjonalnym, uniwersalnym wzorcem organizacji sprawiedliwej, międzyludzkiej współpracy w każdym społeczeństwie. Z podanych wyżej cech "Wiarygodnych świadectw Nauki Ojca(Boga)" wynika, że nie mogą być, i nie są tymi świadectwami, ani Biblia, ani Cztery Ewangelie, ponieważ znajdują się w nich niepolicza...
    • Ano, żeby było im łatwiej pogodzić się ze śmiercią. Co ciekawe, że ludzie akceptują narodziny, a nie akceptują śmierci? W każdym miejscu na świecie mieszkają ludzie obdarzeni uczuciami. Najpopularniejsze z nich to miłość – nieznająca granic i jednocześnie ograniczająca zdolność logicznego myślenia. Każdy kogoś kocha i z kimś jest mocno związany. Jeżeli kochana osoba ponosi śmierć - druga nie może się z tym faktem pogodzić, że to już koniec, amen. Co zatem robią ludzie? Wymyślają sobie b...
    • Przez pomyłkę? Nie jest wiec doskonały. Celowo? To spieprzył robotę, i w tym przypadku nie jest więc doskonały...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się