ludzie

(1151 wyników)
  • Ktoś chciał bym przeklinał Boga,za to ,że ludzie tacy jak my czyli z AA , mamy pochylać głowy,w czasie niesprawiedliwości,mamy być pokorni i cisi..Wspaniale poddajemy sie 3 krokowi i ruszamy do życia pełni radości i uwielbienia dla Najwyższego.Za to ,że mafia i narkotyki i alkohole produkujace śmierć są bezkarne.Za to ze państwo z podatków za alkohol sie bogaci i okrada ,ze kartele narkotykowe sa bezkarne itd,ale my cisi aowcy i pokorni ,czasem żyjemy od do ,lub albo albo.I jeszcze na mitynga...
  • Od jakiegoś czasu zastanawia mnie dlaczego ludzie wierzą w Boga ( wielu bogów ) .Można dlatego ,że zostali wychowani w takiej a nie innej kulturze,może ze strachu ewentualnie zaczęli wierzyć dlatego ,że jedyną odpowiedzią na otaczające zjawiska jest Bóg. Zastanawia mnie też inna sprawa dotycząca wiary.Skąd wiadomo która jest ta właściwa ? Jeżeli istnieje więcej niż 1 religia pojawia się problem.Pamiętajmy ,że każda z tych religii uważa ,iż jest właściwa.Ale jeśli istnieje ten jed...
  • Uważam, że taki tekst jest jak najbardziej na miejscu na takim forum jak to. W końcu wciąż jesteśmy zwierzętami, przede wszystkim, a zwierzę to brzmi dumnie. Czyż nie tak to powiedział Maksym Gorki? Dalej będzie skan z tygodnika "Forum" - nr. 49/2009
  • i podobieństwo..." hmmm.... to wiele wyjaśnia już rozumiem dlaczego Bóg mój jest jowialnym i wyrozumiałym staruszkiem a niektórych ludzi zawistnym i złośliwym .... ;)
  • chrystus nauczał jak ludzie mają żyć, aby bóg mógł zamieszkać w ich sercu i sam ich mógł nauczać, obecnie, gdy mijające lata pokazują nam,że religie nie są w stanie rozwiązać problemów świata, może warto aby ludzie szukali boga w swym sercu, nawiązywali z nim relacje bez pośrednictwa kapłanów, religi
  • ...Słońce jest Bogiem ;). Reszta to manipulacja oparta na niewiedzy i zacofaniu ludzi. A w przypadku ludzi wykształconych na zjawisku snobizmu intelektualnego. Proszę do czego takie zjawisko prowadzi. Wykształceni ludzie są równie prymitywni, bo za nic nie przyznają się do niewiedzy i niemożliwości sprawdzenia. Zatem zostaje wiara. Naukowcy w życiu do tego się nie przyznają, bo cały przemysł manipulacyjny i marketingowy oparty na ludzkiej naiwności by upadł. Co starożytni obserw...
  • Poważnie pytam. Bóg stworzył Adama i Ewe a skąd się wzięli inni??
  • Pisałem sobie tekst na bloga i w poszukiwaniu podobnych tematów trafiłem tu: hokopoko.net/reka-noga-mozg/ cytat: "Zaczniemy od nogi. Informacja o Oscarze Pistoriusie, niepełnosprawnym biegaczu z RPA, pojawiła się w ostatni piątek w wielu serwisach informacyjnych. Dziś już pewnie nikt o tym nie pamięta, ale cóż, takie są prawa rynku… Przypomnę, że chodzi o dopuszczenie niepełnosprawnego biegacza do igrzysk olimpijskich. Pistorius od kolan w dół ma zamiast kończyn, amp...
  • Poza tym ten wasz rzekomy bóg wywyzsza niektórych ludzie, a niektórych traktuje znacznie gorzej. Przykład: pierwszego tworzy mężczyzna, kobiete znacznie później i na dodatek w inny sposób, daje kobiecie znacznie cięższą kare niż mężczyźnie (w bólu będziesz rodziła dzieci, ku twemu mężowi będziesz kierowała swe pragnienia, on zaś będzie panował nad tobą), tworzy tylko ludzi białych, nie tworzy dzieci itp.
  • Wszyscy doskonale pamiętamy wypowiedź Jego Ekscelencji, Wielce Szanownego Księdza Biskupa Jóźwy, Prymasa Polski, Glempa na temat genezy tsunami w 2004 roku, które zabiło ponad 100 tys. ludzi. Oczywiście był to gniew boga Jahwe i kara za grzechy. Pytanie: czy znów Jahwe się wkurzył i pokarał ludzi, a jeśli tak, to dlaczego Japończyków akurat, a nie Holendrów czy ateistycznych Czechów albo jakichś animistów subsaharyjskich?
  • Od jakiegoś czasu się zatracam,moja wiara upada,co sprawia ze mam wyrzuty sumienia,a to dlatego ze przechodzą mnie myśli takie jak,gdzie jest Bóg kiedy dzieje sie zło,czy Pan Bóg istsnieje itp,mam zapewne grzech że tak mysle,nauczono mnie ze Pan Bóg jest wszędzie ze jest niewidzialny ale jest obecny i wszystko widzi i wie. Wiem też ze mozna go zobaczyc ale też i nie mozna,co mam na mysli?ano to że widac jego obecnosc np patrząc na otaczający nas swiat,ziemie,dobrych ludzi,miłosc,przyrode,c...
  • Podczas rozmowy Szymona Niemca z nowego kościoła reformowalnego jego interlokutor pan Terlikowski powiedział wg mnie znamienną rzecz. Otóż gdybyście nie wiedzieli to kościołowi chodzi o służbę bogu. Pan Terlikowski bardzo oburzył się gdy Szymon Niemiec mówił, iż oni w swoim kościele chcą służyć człowiekowi. I tu jest chyba pies pogrzebany w tym chrześcijaństwie. Chrześcijanie, kler, księża służą tzw. bogu (wymyślonej postaci). Inni ludzie chcący służyć ludziom narażeni są na niezr...
  • w swoich pogldach nie maja granic wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3933321.html To sie w glowie nie miesci jak pokrecony jest umysl "chrzescijanskiego prawicowca"
  • Przez dlugi okres czasu cala rodzina wpspomagala finansowo babcie, poniewaz zyla na skraju nedzy (pisze o mojej babci), robilismy jej oplaty, zakupy, przywozilismy pieniadze. Babcia zmarla 2 miesiace temu, postanowilismy uporzadkowac dokumenty i krew mnie zalala ze zlosci, jej emerytura wynosila 890 zl netto, w szufladzie znalezlismy plik przekazow pocztowych na zas.....e radio maryja, nasza babcia zyjac na skraju nedzy wysylala co miesiac 450 zl na konto radia. Ten popaprany zlodziej r...
  • Dla mnie to jest tak samo oczywiste, jak prawo zwierząt do traktowania ich przez ludzi jak istoty czujące. I będą tego konsekwencje. Człowiek zostanie zrzucony z piedestału, na którym wciąż utrezumuje go religia. Przestanie być "nadistotą". I zniknie pojęcie nadistoty w ogóle. I będzie to prawdziwy, tak długo oczekiwany, początek końca religii. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,68367,3987192.html
  • Nie chcę, bardzo ale to bardzo nie chcę nikogo obrazić ale tak myślę. Jest Internet, można sobie poczytać, zdanie wyrobić, i zwykle jest ono krytyczne. Może ludzie się tym aż tak na maksa nie interesują? Nie wiem. Ja tam się uważam za średnio inteligentną osobę ale sporo rzeczy mi się nie zgadza tam. Przecież tyle rzeczy jest u katolików inne: 9 przykazań mają tylko, i aby liczba się zgadzała ostatnie podzielono na dwa, z relikwii zrobili jakieś przedmioty kultu, ogólnie no co by...
  • właśnie słucham sobie woobi-doobi (czy jakto sie tam pisze, nie wiem:), czyli tej kontrowersyjnej audycji w tok-fm i dziwię się... dziwię się, że jak wielu starszych ludzi dzwoni i napie***** na kk i kaczyńskich. bo już myślałam że ludzie starsi to prawie w całości moher! :)
  • Są tacy. Czytam ich zawsze z przyjemnością. Jedną z faworytek jest pani Joanna Senyszyn. Wspaniała, mądra, odważna kobieta. I ma jeszcze jedną bardzo ważną cechę charakteru, wysokiej klasy poczucie humoru. Dziś na onecie, na liście tematów linkowanych, jej blog, najnowszy w nim wpis, znalazł się na pierwszym miejscu. "Świątynia obłudy, czyli zabytek od poczęcia" senyszyn.blog.onet.pl/ Powolutku wraca przytomność narodu. Coraz większa grupa ludzi widzi "co jest naprawdę grane". To nie ...
  • Czy pierwsi ludzie w Raju mogli jeść owoce drzewa poznania dobra i zła nie przekraczając bożego zakazu?
  • Od wielu lat znane jest zjawisko upraszczania wizji świata przez tłum, któremu nie chce się po prostu nad czymś zastanowić. Dlaczego Ziemia nie spada? Bo jest podparta czterema słoniami które stoją na grzbiecie żółwia. Problem w tym że dając pozorną odpowiedź na jedno pytanie generuje się kolejne (choć lud rzadko wykracza tak daleko myslami) Np. na czym stoi żółw, oraz na czym stoi to na czym stoi żółw i tak dalej. Analogicznie jest z chrześcijaństwem. Świat stworzył Bóg ale nie wiad...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się