luty

(23 wyniki)
  • W niedziele pierwszy z czternastu zastrzykow buserelinu. Mam 35 lat, niedrozne jajowody i mega stres. To moje pierwsze podejscie do IVF,dlugi protokol. Staram sie wyluzowac,ale jakos nie bardzo mi wychodzi. Moze sa jakies styczniowo-lutowe staraczki?Zawsze to razniej z kims, kto rusza w te trudna droge po swoje dziecko. Zacznijmy Nowy Rok samymi udanymi transferami i pieknie wysokimi betami.
  • Witajcie :-) Widzę, ze jeszcze nikt nie założył takiego wątku, więc będę pierwsza. Zakładałam także wątek o inseminacji w czerwcu 2010. Wtedy inseminacja zakończyła się u mnie ciążą, ale niestety poroniłam... Teraz mam planowaną drugą IUI i mam nadzieję, że tym razem zakończy się dla mnie szczęśliwiej. Kto ze mną?
  • "Na moment stracisz rozeznanie, co ważne, a co tylko takie udaje. Nie wpadaj w panikę, straty nie będą nieodwracalne. Odetchniesz z ulgą, kiedy z pomocą przyjdzie Ci ten ktoś, kto tylko czekał, aby zaistnieć w Twoim życiu. Otworzy Ci oczy na te sfery, o jakich Ci się nawet nie śniło. Oj, jak polubisz swoje ciało! Zwłaszcza wtedy, kiedy spotyka to drugie. Wkrótce dla wszystkich stanie się oczywiste, że jesteście nierozłączni" Nie wierzę w horoskopy, ale tenjest wyjątkowo fajny dla...
  • w tym cyklu robiłam hsg (w pon). Pęcherzyk miał 16mm, endo 7,5mm. Owu po stronie drożnego jajowodu. Testowanie mi przypadnie na 10-11 lutego, chyba, że mnie wcześniej małpa zaskoczy. Któraś będzie testowała w tym czasie? ------------------------------ "uwieeeelbiam tą piosenkę. Ale tylko troszkę." by Miki
  • IUI - luty(102)

no kochane - zapisujemy się nowy miesiąc, nowy cykl, nowa szansa... u mnie pewnie będzie to ok 13 ;)
  • czekam na wiesci o dwoch kreskach! rok temu byla epidemia. chyba ze dwadziescia osob na raz!:-)
  • Witam dziewczyny! Już dowiedziałam się że w lutym będę miała laparo. Wiem, że mam przybyć do lekarza po skierowanie zaraz po @, i absolutnie nie współżyć (pewnie bez zabezpieczenia bo w innym wypadku nie ma to znaczenia - chyba) w czasie do badania. Ale udało mi się też uzyskać zgodę na to, żeby zrobić wszystkie niezbędne badania i z wynikami udać się do szpitala w dniu zabiegu lub wieczorem dnia poprzedniego (celem uniknięcia zbędnego oczekiwania na wyniki w łóżku szpitalnym). ...
  • Tyle Was jest w tym mięsiącu, że powoli się gubię. Chciałabym wiedzieć (i pewnie nie tylko ja) dla kogo luty był najszczęsliwszym miesiącem. Troche się nazbierało fasolek - ciekawe czym było to uzależnione. Zwykły przypadek czy aura miesiąca zakochanych tak podziałała.Ja chyba nie będe mogła wpisać się na liste , bo czuje że @ zbliża się dużymi krokami ( mam 28 dc). Ale Wam życzę wszystkiego najlepszego i dbajcie o wasze największe skarby.Pozdrowienia i powodzenie!!!!
  • zaczynam w piatek! najpierw sie wysluchalam 45 min w melodyjki telefoniczne, i juz myslalam ze nie odbiora tego telefonu, zeby zamowic pierwsza wizyte brr... jak odebrali jezyk mi sie "zakrecil" tak, ze nie umialam sie wyslowic po co ja wogole dzwonie ale sie opanowalam, i lece po zastrzyki, pelna nadzieji i obaw luty 2006, 1 iui ja wiem ze wy macie za soba wiecej, i moze z ironia patrzycie na moja nadzieje, wiem ze mam 20% szans ze sie uda, i ryzyko ze wytworze zbyt duzo pecher...
  • Mam prośbę czy któraś z Was ma wizytę 14/02 u dr Taszyckiej lub Kucińskiej (specjalista od usg) 14 lutego? - proszę o info ma priva ******** 79 cykl starań 3 programy ICSI/2 transfery :( ... świat się pomylił......
  • Czesc dziewczyny, postanowilam nawiazac nowy watek, na poczatku lutego bede podchodzic do zabiegu ICSI,jesli ktores z Was rowniez, wpiszcie sie , bedziemy sie wspolnie wspierac i podzielac nowymi doswiadczeniami....
  • IUI luty(38)

Witajcie za jakiś tydzień będę miała II IUI, ktoś do mnie dołącza? Razem raźniej :) pozdrawiam
  • cześć dziewczyny - ale spadłyśmy - wiem wiem ferie. Pozwalam sobie na nowy wątek z oznaczeniem miesiąca bo poprzedni był juz tak długi że otwierał mie sie bardzo długo. Właśnie wróćiłam z nart i było wspaniale. dziś jest 13 dzień po inseminacji i niestety chyba @ nastapi lada dzień - objawów ciąży brak za to pokazały się drobne czerwono-brunatne upławy. W ostatnim cyklu tez tak było - wydaje mi sie że to od progenovy i luteiny - w każdym razie dla świetego spokoju kupię dziś test...
  • tym razem moja najlepsza przyjaciolka przyslala mi e-maila ze jest w 9 tygodniu ciazy (nicale 3 miesice temu zaczela myslec o dzidzi!!!) do tego nasza wspolana znajoma jest w 7tydodniu, a moja "miejscowa" kolezaka juz z drugim chodzi w ciazy. Do tego dawna znajoma, ktora zaklinala sie, ze nic chce jeszcze dzieci porowadzila usmiechnieta wozeczek! Poplakalam sobie zdrowo wczoraj az mi oczy popuchly. Dzisiaj bylismy na kosultacji do in-vitro i zaczynamy w lutym. Te ogromne pieniadz...
  • Witam, jestem po 4-miesięcznej kuracji clo.Lekarz orzekł, że teraz robimy 2 miesiące przerwy, żeby jajniki odpoczęły. I problem mam następujący: jak liczyć te 2 miesiące? 22 stycznia rozpoczęłam ostatni cykl z clo (niestety - brak owulacji). W tej chwili jestem w 6 dniu kolejnego już cyklu - pierwszego bez clo (pierwszy dzień - 22 lutego). Czyli mam się zgłosić do gina po receptę przed miesiączką w kwietniu czy tez w maju? Dziękuję i pozdrawiam
  • Cześć dawno się nie odzywałyśmy jestem ciekawa jak się masz co nowego słychać,ja jestem po teście CBA niewyszedł rewelacyjnie ,ale profesor stwierdził,że doszczepiania nie będzie za to jak zajdę w ciąze o ile zajde to trzy razy obecnie 23dc ale czuje ,że nic z tego będzie @.Odezwij się .Pozdrawiam Judyta.
  • Magazyn "Być Zdrowym" na antenie kanału Polsat Zdrowie i Uroda. Emisje: niedziela 11 lutego i 18 lutego - godz.15:30, środa 14 lutego i 21 lutego - godz. 09:30, czwartek 15 lutego i 22 lutego - godz. 14:30
  • Sporo osób miało mieć. Ja miałam 2 lutego. Napiszcie jak było, jak wygląda u was pierwszy cykl po, jak starania :)Ja mam ten cykl po tragicznie długi, bo cykl trwa od 23 stycznia a małpy nie widać. A już bym chciała mieć normalny cykl i zacząć starania. Miałam robioną na Karowej w Warszawie, polecam, było super.
  • Witam wszystkich po dłuższej nieobecności. Wróciłam z cieplutkiego Egiptu i od razu umówiłam się na wizytę. Po dwóch nieudanych inseminacjach lekarz stwierdził że to już nie ma sensu. Decyzja podjęta: podchodzimy do in vitro. W piatek biorę zastrzyk decepeptylu i zaczyna sie moje przygotowanie. boję się jak cholera! Nawet nie samej procedury czy zabiegu ale efektu końcowego. Tak więc transfer będzie w lutym. Mam nadzieję, że się uda. czy ktoś jeszcze jest na takim etapie początkowym ...
  • kobiety,powiedzcie mi prosze kiedy podchodzilyscie do kolejnego transferu po nieudanym ivf/icsi??ja teraz w listopadzie mialam ciaze biochemiczna i moja dr kazala mi czekac z kolejnym transferem do lutego... dodam moze ,ze szlam dlugim protokolem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się