Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      luty

luty

(34 wyniki)
    • witam!jestem mamą Kacperka.Syn urodził się 13 lutego ważył 3085 i miał 53cm dł.Teraz waży 6100 i ma 64 cm wzrostu.czy on nie waży za mało??czy jest jeszcze jakiś maluch z lutego 2007 co waży tak mało??
    • Urodzę w lutym - zastanawiam się czy kombinezon rozmiaru 62 wystarczy? A czapeczka - jaki rozmiar? Czy 38 (obwód głowki) będzie ok?
    • czesc, ma do was pytanie, czy dostalyscie za luty mniejszy macierzynski?u mnie w pracy wypieraja sie ze to dlatego ze luty ma 28 dni i obcieli mi trzy dniowki i nie powiem zeby mnie to nie zalamalo. Kto w koncu nalicza zus czy zakld pracy, i czy tojest zgodne z prawem? moze ktoras z was sie orientuje?
    • moj synek urodzil sie 8.02.2005.gaworzy, podnosi glowke, chetnie lezy na brzuszku ale jeszce sie nie przewaracz tzn tylko na boczki, zabawki juz dosc pewnie chwyta noi oczywiscie laduje wszystko do dziobala.na jakim etapie rozwoju sa wasze dzieciaczki
    • Witam.Mój Kacperek urodził sie 03 lutego.Ważył 3.200 kg,a teraz 6.880 kg. Karmie go piersią tylko w nocy.Przez dzień mój "szczypiorek" je mleczko z kaszką,zupki,deserki,soczki,ale oczywiście w małych ilościach.Ubranka ubieramy mu na rozm.80. A jak inne lutowe brzdące??? www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=621&w=7725471
    • Właśnie co wasze maluchy już potrafią robić i ile mają ząbków?Mój Kacperek (03.02)ładnie już siedzi,od piątku pije mleczko z butelki(bo wcześniej było karmienie łyżeczką)wspina się po szczebelkach i próbuje wstawać.Z wózka to chce wyskoczyć tak go wszystko interesuje.Jest kochany (ząbków jeszcze nie ma- czekamy)POZDRAWIAM LUTOWE MAMUSIE A oto nasze zdjątka: www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=621&w=7725471
    • Dzidzię urodzę na początku lutego więc pierwsze spacery pod koniec lutego jaki polecacie kupić rozmiar kombinezonu 62-68? myślałam o wcześniejszym kupnie aby w szpitalu ubrać przy wyjściu.
    • Drogie mamusie, poradzcie w co ubrać dziewczynke (3 m-ce) do chrztu. Macie propozycje ładnych, ciekawych i co najwazniejsze cieplych ubranek dla dziewczynki? Napiszcie w czym chrzcicie maluchy zimą. Czy w zwyklym codziennym kombinezonie, czy w cieplym beciku? Pomózcie, nie wiem co zrobić.
    • Mój synek urodził się 13 lutego. Ma 14 tygodni, a ile miesięcy? Dziś pediatra na recepcie napisała 3 i pół miesiąca. 3 tygodnie temu lekarz ortopeda wpisał do książeczki, że mały ma 4 miesiące (więc teraz 4,5)? O co chodzi? Jak oni to liczą?
    • Witam wszystkie Mamy! Napiszcie proszę jak rozwijają się Wasze Maluszki. Moja córeczka urodziła się 11 lutego i w tej chwili ma 5,5 miesiąca. Od 4,5 miesiąca oprócz cycusia zaczęłam podawać jej deserki owocowe i zupki jarzynowe. Malutka jeszcze nie siedzi, ale już troszkę próbuje. Przekręca się na brzuszek i z powrotem, wyciąga rączki do zabawek leżąc na brzuszku. Zasypia po kąpieli około 18:30 i śpi do 6:00-7:00 (oczywiście ma krótkie przerywniki na cycusia). Pozdrawiam. I czekam...
    • Niestety w lutym muszę zakończyc karmic piersią mojego 4,5 m synka.Jak mam to zrobic za bardzo to on nie umnie z butelki jeśc,pic to tylko pomemla tego smoczka w buzi tyle co mu tam trochę wleci to i wypiję.Po kaszce NESTLE wymiotuje,Bebiko 0 nie chce też pic.
    • słuchajcie czy kombinezon w rozm.68 nie bedzie za duże na dziecko mające urodzic się w lutym? boje się ze jak malenstwo dorośnie do niego to bedzie juz lato:)
    • dziewczyny- mamy zimowe rodzę w lutym moje 2 dziecko. pierwsze jest z lata. Kurcze, mam problem z wyprawka tzn, jakie ubranka, co do spania w łóżeczku (pościel, rożek, kocyk?)- co będzie potrzebne dla dziecka urodzonego w zimie. Chodzi mi o pierwsze 3 mies. Co kupić zeby było praktyczne a noworodek się nie przegrzał ani nie przeziębl. Generalnie w mieszkaniu mamy ciepło, w zime zakręcona część kaloryferów i jestem zwolnnikiem hartowania i świeżego powietrza, a nie przegrzewania...
    • kurtki lub kombinezonu, no właśnie co jest praktyczniejsze? Mój synek urodził się pod koniec maja więc pewnie zimą będzie już jeździł w spacerówce bo już teraz ledwo się mieści w gondoli. Zastanawiałam się nad rozmiarem 80, czy może większy? Synek obecnie waży 7 kg. Proszę o podpowiedź doświadczone mamy. Pozdrawiam
    • Obecnie do 14 lutego jestem na urlopie macierzyńskim i chciałabym korzystac z urlopu wychowawczego, ale z końcem lutego kończy mi się umowa o pracę. Poradźcie mi prosze co w takiej sytuacji moge zrobić? pozdrawiam małgorzata
    • dziewczyny czy to normalne mój 5 m-c synek nie chce pić mleczka, cały czas jak do tej pory ładnie pił około 800ml na dobę, a od czasu jak zaczęłam go dokarmiać deserkami i obiadkami to tylko wypije kilka łyczków i koniec. też tak macie i czy to normalne? dodam że karmię go Bebiko 2
    • dizewczyny! mam problem - po porodzie przez 8 miesięcy nie miałam miesiączki. w końcu nadeszła - 10 stycznia br. teraz jest 12 lutego, a jak do tej pory nie powtórzyła się. wcześniej miałam regularne miesiączki (28 dni). czy po porodzie to jakoś się jeszcze musi uregulować, czy jak? też tak miałyście??? bo nie wiem co mysleć...
    • Zawsze wydawało mi się że 6 pierwszych cyfr w Peselu to data urodzenia. Tymczasem mojej córeczce urodzonej 25 lutego wstemplowano 062225. Czy to moze być prawidłowy numer czy też pani w urzędzie wpisała za dużo dwójek i powinno być 060225 ?
    • Czy liczycie tygodniami? np. co 4 tygodnie miesiąc? Czy miesiącami np. od 7 grudnia do 7 stycznia? Kiedy się mówi,że dziecko ma miesiąc, dwa, trzy..?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się