-
[b]25 lutego[/b]. To pamiętna data. Bo jest bardzo rzadka. Tylko raz w roku. A ta w bieżącym 2012 roku jest całkiem wyjątkowa. Tylko jedna. Drugiej takiej już nigdy nie będzie. Przynajmniej w naszym kalendarzu ;)
[b]
I w ten szczególny dzień Wszystkim mówię - dzień dobry, cześć, hej, jak tam u Was, i jak się spało, witam z rańca, wstawać śpiochy, no to do ćwiczonek zapraszamy, kto chce kawy, co będziemy robić, nic mi się nie chce, muszę się dobudzić...długo będzie jeszcze ta łazienka zajęta...
-
[i]Idzie luty, podkuj buty[/i] - hasło się sprawdziło. Chociaż z tym podkuwaniem to już historia :) Szczęściem...patrzę właśnie na termometr...minus 21 stopni. Prawdziwy "luty" miesiąc zimy. Meteorolodzy obiecali lekkie zmniejszenie mrozów od nadchodzącej nocy. Zobaczymy, może nie będą to[i] cacanki[/i]...
[b]I w takim optymistycznym nastroju, witam Wszystkich na nowym Codziennym Wątku Podwórkowym, porannie i poniedziałkowo [/b]:)
-
[b]Dzień dobry Wszystkim :)
I tym razem starczy wpisu mojego w powitaniu na nowym CeWuPe [/b]:)
Reszta...w trakcie ;)
-
[b]Dzień dobry, otwieram nową czystą kartę...korzystać[/b], dopóki znowu gąszczu nie będzie i nie poświęcicie więcej czasu na szukanie niż pisanie ;)
Wiadomość z Albionu - Izba Gmin wstępnie przegłosowała prawo za możliwością zawierania małżeństw przez pary jednopłciowe. Projekt złożył premier Cameron, szef Partii, o zgrozo!,...Konserwatywnej.
Do czego to dochodzi...nasi rodzimi "strzegący świętej instytucji małżeństwa" pewnie złożą wniosek o ekskomunikę tego wyrodka z prawicy :P
-
[b]Dzień dobry na nowym CWP[/b] :) Plucha, plucha, plucha...taka zima od kilku dni. Za kołnierz pada, wszystko mokre. Czekam do wiosny, aby wyschło.
Wiadomość dnia - Legnica zarobiła (chyba) na kilkunastu Niemcach. Napili się i zaczęli się awanturować, rozrabiać w pociągu relacji Wrocław-Drezno. Zaczepiani ludzie wezwali policję. Ta awanturników zgarnęła i zawiozła do najbliższego "żłobka", właśnie w Legnicy.
Czyżby niemiecki naród nie był wcale lepszy od nas? Czyżby to był zwykły naród...
-
[b]Dzień dobry Wszystkim...chciałem rzec - mroźny. Nie szkodzi, żyjemy[/b] Jeszcze kilka dni i mróz poluźni :)
Na poranne dogrzanie się uśmiechem :
[i]-Jasiu, twoje wypracowanie jest bardzo dobre. Ale wypracowanie Kazia jest takie samo. Co mam o tym sądzić?
-Że jego wypracowanie jest też bardzo dobre![/i]
;)
-
[b]Dzień dobry na świeżym CW[/b]P :)
Ciężko coś się wstaje. To dobry objaw. Oznacza że wchodzimy w okres [i]pozimia[/i] a następnie [i]przedwiośnia[/i]. Organizmy nasze jadą na resztkach zapasów. Wytrzymamy i do wiosny dotrzymamy...niech już wreszcie nadejdzie!
Co będziemy się martwić, za godzinę wejdziemy na codzienne obroty. Silnik chłodniejszy, to i dłużej się rozgrzewa, aby nabrać pełnej sprawności :)
Miłego dnia na dzień dobry, są "połowinki " miesiąca i coś jeszcze, jak tam, te ...
-
[b]Dzień dobry Wszystkim na nowym CeWuPe :)
[/b]
Śnieg sypie z drobnymi przerwami. Podobno tylko do niedzieli...mam nadzieję że tej nadchodzącej. Potem już wiosna? :)
Coś z info w tivi - [b]matka urodziła dwie pary bliźniaków[/b]...razem czworo. W pierwszej chwili się zdziwiłem, dla mnie to czworaczki. Później poszedłem po rozum do własnej głowy...widocznie urodziły się dwie pary jednojajowe. Tyle że tego już nie wyjaśniono. Może to sposób na wymuszanie myślenia u telewidzów, takie niedo...
-
Moje papugi drą się od rana jak opętane, chyba jednak wiosna:)
Dzień dobry [b]WKN[/b]
-
[b]Spojrzałem w tej chwili na wczorajszy CWP...[/b]ooo, prawie setka wpisów a pewnie jeszcze [i]podskoczy[/i]
...pomyślałem o niechybnych piątkowych nadchodzących narzekaniach niektórych z nas [i]"a bo że się noo niby tak widzę ze się wątek ślimaczy bo jest tego za dużo a ja nie lubię długich wątków i jak tyle jest szukania i nie wiem co gdzie jest a odpowiadałem tu a wskoczyło tam i jeszcze a bo trzeba było nowy juz założyć bo wolę krótsze wątki..."[/i]
[i]...żem [/i]się zdecydował jedna...
-
[b]Dzień dobry Wszystkim, nocnie śpiącym oraz pracującym, :)[/b] Odśnieżającym i per pedes po śniegu zasuwającym ;)
Czas nowe CWP otworzyć, poprzednie już dochodzi do granicy pojemności...
Czy ktoś widział już zapowiedź wiosny?
[i]Szukam naokoło wiosny,
byłbym lżejszy i radosny.
Ale zawiało mnie na biało...
czy tak długo będzie trwało?[/i]
-
No i stało się!
Po dwóch latach z okładem (chyba) zakładam dzienny wątek : )))))))))))))))))
Miłej niedzieli, Moi Drodzy : )
-
Dzień dobry, moi Mili :)
Goethe kiedyś powiedział, że charakter człowieka najlepiej poznaje się
po tym, z czego się człowiek śmieje.
Śmiejmy się więc mądrze, szczerze i serdecznie :)
Miłego dnia Wszystkim :)
-
wiosna idzie!
www.youtube.com/watch?v=yHFDa9efCQU
.....................................................:piwo:...........................................
-
Minęła północ to wypada powitać nowy dzień i niech będzie dobry dla wszystkich :)
Przypomniała mi się stara piosenka Z.Wodeckiego, bardzo ją lubię bo jest w niej
dużo ciepła, optymizmu i jest taka zwyczajna...ludzka :)
To na dobranoc i dzień dobry...
"Z tobą chcę oglądać świat"
www.youtube.com/watch?v=_UULpUGUjEU
-
Wszystko się topi...chyba nie walczycie z powodzią? Pobudka!
[b]Witam Wszystkich[/b]...resztę wątku sami już wypełniajcie rozmową :>
Idę członki poporuszać ;)
-
Taki dzień sie zdarza raz, tylko raz na 4 lata :)
Witam [b]WKN[/b] ciepło i zielono :)
[video]http://youtu.be/gVNVPnJR2P8;;gVNVPnJR2P8;;http://i.ytimg.com/vi/gVNVPnJR2P8/default.jpg;;Nosowska - Zielono mi...[/video]
[IMG]http://i41.tinypic.com/kcf28j.jpg[/IMG]
-
ostatkiem tchu przybiegłam do pracy, usiadłam, włączyłam komputer, pomyślałam sobie, ze kawę zrobię, nie............najpierw moje ulubione Podwórko:)
Witajcie [b]WKN[/b] Zdrowia szczęścia i słodyczy Wszystkim Podwórkowiczom Natka życzy :D:D
-
Szybko czas przemyka,już połowa zimy za nami...teraz będzie z górki. Po zimie zaś - TA LEPSZA PORA ROKU już nastanie. To już prawie prawie...niedługo opny na letnie będzie można zmieniać :)
[b]Nieśnieżnego dnia, Moi Mili [/b]:)
-
[b]Dzień dobry Wszystkim [/b] na nowym codziennym wątku :)
Ledwie był wtorek a już dzisiaj sobota. Czasem wolałbym żeby dni płynęły wolniej...w okresiie wiosny i lata :D Czasem aby szybciej - właśnie w płynącym okresie ;) Echh...czemu nie urodziłem się w bardziej mi podchodzącym miejscu na Ziemi - południe Europy, Południowa Karolina, Floryda, RPA, południowa Australia... mnóstwo ciepłej wody do codziennego pływania, grzejące słońce...)