magda

(18 wyników)
  • czesc wam wszystkim dawno tu nie bylem a teraz mowie halo i narazie naraz ,kolejny pobyt w szpitalu na wtorek,akatyzja ktora trwa u mnie juz prawie rok wprowadzila mnie w stan mieszany ,nawet kolejne zmiany lekow nie pomogly .nie wiem, ale z objawow pozaparamidowych te gowno jest najgorsze,tylko ci ktorzy to maja wiedza co to jest ,tylko doprowadzilo to i zmiany lekow do kolejnego bileciku za kraty ,wszytkiego najlepszego magda i udanej wspolpracy w twojej fundacji vinci
  • To może nie ma związku z moim ChAD-em,ale..... Chcę wziąć swoje życie w swoje ręce. Nie potrzebuję ochrony- jestem dorosła. Mam wolny wybór, prawda? Może ja chcę poddać się miłości? Moja sprawa. Zawsze w razie jakiegoś niepowodzenia mam wybór. Albo terapia, albo ostateczność- Soła w moim przypadku....... Romantyczni kochankowie zawsze kończyli tragicznie, prawda? Może ja też tak chcę?.......... Może dramatu poetyckiego nie napiszę, ale jestem pewna, że wydam choćby bajki moje. ...
  • W poniedziałek byłam z mężem na tomografii głowy. Wczoraj odebraliśmy wynik. nie jest tak całkiem dobry: zaniki kory w płacie czołowym, czy jakoś tak. Reszta bez zmian patologicznych. Lekarz wczoraj widział wynik, niby mówi, że jest dobry, a te zmiany musiały być spowodowane jakimś urazem głowy, że nie ma co się martwić. Ale leki na poprawę naczyń w mózgu zapisał. Dawid chodzi jak struty, zapowiedział, że nic dziś nie ugotuje i w ogóle odchodzi w Bieszczady. (który to już raz...) Nie w...
  • Hej! Powoli zakładam Grupę wsparcia dla chorych z zaburzeniami psychicznymi i ich rodzin i mam na początek pewne dylematy. Słuchajcie, jak jest lepiej: chorzy i zdrowi mogą spotkać się razem w tym samym czasie, czy lepiej będzie dwie grupy powołać i rozdzielić osoby zdrowe od chorych. Jak byście to widzieli? Pozdrowienia, Magda
  • mam przyjaciela który zachorował na chad.teraz leży w szpitalu.odwiedzam go codziennie ale kontakt z nim jest jeszcze ograniczony.jeszcze jego głowa nie pracuje tak jak trzeba.jak długo może trwać taki stan?pozatym ma same roszczenia wszystko by chciał nie wiem w jakim stopniu można realizować jego potrzeby i zachcianki?.czasami wydają się bardzo śmieszne ale zdaję sobie sprawę z powagi sytuacji i to o co prosi a jest realne to dostaje.szantażuje że wypisze się ze szpitala oraz po...
  • Od 7 lat jestem żoną chorego na zaburzenia schizoafektywne. Właściwie to leczy się od 3 lat, przed ślubem nie przyznał mi się , że choruje, zbagatelizował to. Dobrze, ale wróćmy do obecnej chwili.Mąż jest na rencie i jest osobą niepełnosprawną, ma 30 lat. W jego zachowaniu przejawia się dużo agresji, szczególnie na mnie z byle drobnych powodów, które dla niego urastają do rangi mega problemów. Zażywa zalastę, zrezygnował samowolnie z anafranilu, mówiąc, że nie ma zamiaru spać do 12 w dzień. N...
  • Mam pytanie, czy ktoś z Was choruje, albo ma kogoś bliskiego właśnie a zaburzeniami schizoafektywnymi? To są dwie choroby w jednym człowieku: schizofrenia i CHAD. Mój mąż ma taką diagnozę postawioną w szpitalu. Od paru dni ma depresję, a do tego dziwne urojenia. Mianowicie chce nakarmić papugę zupę ziemniaczaną, albo ugotować jej kompot z truskawek, bo biedna ma na pewno dosyć swojego standardowego prosa i słonecznika, pewnie ma ochotę na zmianę pokarmu. Właśnie nie wiem, jak rozmawiać z męże...
  • Tak, tak znowu do tego wracam, ale tak w ogóle to wcale od tego nie odeszłam. Jestem już dawno po rozmowie z panią kierownik i panią psycholog Centrum Pomocy Rodzinie w Żywcu w sprawie założenia Grupy Wsparcia dla osób z zaburzeniami psychicznymi i ich rodzin. Napisałam program tej grupy, oddałam pani kierownik, teraz czekam na akceptację tegoż programu. Pani kierownik ponagla mnie z rozpoczęciem pierwszego spotkania tej grupy. Na razie umówiłam się na pierwszy termin w maju, ale musz...
  • no i miałam "małe przeziębienie". a ponieważ mam dziwne poczucie obowiązku, to pracowałam. i teraz mam "całkiem sporą anginę" i fajne kratery na migdałach. lekarz proponuje wyciachanie migdałków. a ponieważ, ja szpitali nie znoszę, więc muszę wyłożyć około 1000PLN na prywatny zabieg. zresztą, na państwowy bym czekała dłuuugo. ale jest pewien plus tego burdelu całego, śpię, około 6 godzin na dobę.
  • Ja już nie wytrzymam tego napięcia...Najpierw Vinci28 nie odzywa się...Teraz nie mogę wysłać maila do Gąsiennicy(pisze adresat nieznany)...Tak się przejęłam, że pot ze mnie spływa i czuję się tak, jakbym miała zaraz zemdleć... Gąsinico, Vinci28, odezwijcie się, bo do tych moich chorób jeszcze zawał dołączy.
  • Witam, Mam siostre Magde, matke 5 miesiecznej dziewczynki, ktorej kilka godzin temu doktor psychiatrii postawil diagnoze- Choroba afektywna dwubiegunowa. Moja mama niemalze sila zaprowadzila siostre do lekarza. Magda twierdzi ze jest zdrowa i to my powinnysmy sie leczyc. ... nasze dziecinstwo bylo jedna wielka klotnia... Jako nastolatki stracilysmy ojca, Magda rzucila szkole i wyjechala z chlopakiem do W-wy. Wrocila pobita i w ciazy. Ciaze usunela, wrocila do szkoly i skonczyla ...
  • Namieszam, ale w tej chwili tak się czuję... Mąż narobił długów w czasie manii, a teraz załamuje ręce, nie wie co robić, denerwuje się. Przed chwilą powiedział, że idzie się wieszać, bo sobie nie radzi. Nie poszłam za nim...Prawdę mówiąc(potępicie mnie teraz?)-zwisa mi to.W ogóle wszystko mi jest obojętne. Jestem kłębkiem nerwów...Leki jeszcze nie działają. Ja płaczę i płaczę, i płaczę...Okulary już mi zaparowały. Lęk potężny szarpie mną...Wiem, wiem, że są relaksacyjne techniki,...
  • Wiecie, ja już nie mam siły prosić męża, aby zmienił swój stosunek do dziecka (3,5 roku dziewczynka). Kompletnie rozkłada mnie...Leżymy razem w łóżku wieczorem z córką, a on mówi jej tak: wiesz Klaudusiu, tata niedługo cię zostawi, pojedzie daleko, daleko w Bieszczady, zbuduje sobie tipi a ty przyjedziesz, jak ci mama pozwoli. Albo: tatuś musi się powiesić, bo już mu się nie chce żyć, wiesz Klaudusiu, będziesz za mną płakać? Tak to wygląda mniej więcej codziennie, ja już nie wiem, co mam mó...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się