magda

(9 wyników)
  • Wojtuś 20 września skończył roczek.Urodził się z ciąży bliźniaczej( ma siostrzyczkę Hanię). Pierwszy ZUM został wykryty ,gdy mały miał 3 miesiące.W marcu br. Wojtek miał wykonaną cystografię.Niestety badanie nie wyszło-mały zbyt szybko wysiusiał kontrast.Od tamtej pory mieliśmy już kilkakrotnie bakterie w moczu, co wiązało się z nieustannym przyjmowaniem antybiotyków.Synek do tej pory nie ma postawionej diagnozy ,co tak naprawdę mu dolega-nasza dotychczasowa pani doktor, nie chc...
  • No to mam nowy wątek :( Do tej pory pisałam o problemach synka w wątku "Wojtuś+2bobasy". Przed chwilą odebrałam wyniki córki. Mamy Pseudomonas aeruginosa 35 tys. w 1 ml - czyli ta sama bakteria co u Wojtka. Jestem załamana. Dopiero co skończyliśmy diagnozować Wojtka i zaczyna się od nowa, tym razem z Hanią. Zastanawiam się , czy pobrać córce mocz przez cewnik- do kontrolnego badania. Pytałam się dziś w laboratorium i usłyszałam, że to nie mam sensu. Podobno jeżeli wyszedł Pseudomo...
  • Witam! Pisalam juz kiedys - mam niejadka (obecnie 11 m-cy) ze slabym przyborem masy ciala i nasza diagnostyka poszla w dwoch kierunkach - drogi moczowe i uklad pokarmowy. Co do ukladu moczowego - cystografia OK, brak odplywow, niestety infekcje wracaja :-( Z moich obserwacji wynika, ze ujscie cewki moczowej u synka nie jest umiejscowione centralnie tylko lekko do gory, a dodatkowo napletek jest dosc dlugi (wg nefrolog), juz sie odsuwa dobrze, po smarowaniu hydrocortizonem. W zeszl...
  • Dziewczyny właśnie dzwoniłam do laboratorium i są wyniki mojego Wojtka.Synek miał robiony posiew moczu i okazało sie,że są bakterie w moczu.Jeszcze nie wiem jakie-mąż pojechał odebrać winik.Dzwoniłam juz do nefrologa ,ale może nas przyjąć dopiero jutro.Umieram z niepokoju-cały czas się łudziłam,że małemu nic nie jest-że grudniowa przygoda z ZUM będzie pierwszą i ostatnią. Jak tylko będę miała wyniki to dam znać i poproszę o interpretacje-macie dużo większe doświadczenie niż ja(ja j...
  • Po kolejnej wizycie u laryngologa, po zabiegu usuniecia 3-go migdala, drenazu uszu, dzis okazalo sie, ze narazie z prawego ucha nici. maly na nie nie slyszy, wyglada na to, ze nei istnieje rowniez tam w tej chwili przewodzenie kostne. Nie wiem narazie co robic. 2 tygodnie temu probowalismy zmniejszyc kolejny stan zapalny.. Dzis mowilam z lekarzem o kolejnym zabiegu, tym razem naciecia blon bebenkowych. Narazie zmieniam forum, pewnie znajdziecie mnie tu forum.gazeta.pl/forum/71,1....
  • Synek ma od kilku dni zaczerwienionego siusiaka.Smarowałam juz Oxycortem A, Neomycyną i nic :( Czeka nas posiew moczu, a przy takim " stanie" siusiaka nie ma sensu go robić( słowa mojej pani doktor).Może Wy macie jakieś sprawdzone maści?Pozdrawiam,Magda
  • kartki.onet.pl/822,kartki.html Wszystkiego co naj dużo zdrówka życzy Grażka z Amelka i Hanią
  • Sms: Pierwszym slowem po wybudzeniu nie bylo mama, nie bylo placzu, ale zapytala sie czy pojdzie do parku. Kolo poludnia mam zrobic z nia kilka krokow. Cewnik pelny, dreniki dzialaja. Caluski dla wszystkich. Kocham Was wszystkie"
  • Mam Wam do zakomunikowania bardzo smutna wiadomosc. W zwiazku z tym, iz moj eks szpieguje moja dzialalnosc internetowa, drukuje wszystkie moje posty, traktujac je jako dowod w sadzie, wchodzi na mojego bloga co najmniej raz na godzine (na co mam dowod w statystyce),a takze potrafi mnie sledzic rano, sprawdzajac czy jade samochodem rodzicow czy nie jestem zmuszona zawiesic na jakis czas swoja "pisanine" na forum. Robie to z wielkim bolem serca. I jest mi strasznie przykro, ze zmusily ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się