-
Cześć dziewczyny :) wiem że Rufi jest jeszcze mały i póki co spacery ze smyczą odpadają, ale za jakiś czas będą nas czekały i już chciałabym go do tego przyzwyczajać... Rufi jest uparty, jak mu tylko zapnę smycz to kładzie się "na foczkę" i ani drgnie... nie pomaga wołanie, pokazywanie smakołyków, nic, a później do końca dnia siedzi obrażony z głową w drugą stronę, powiedzcie jak Wy przez to przeszłyście? :) nie chcę go zrazić do smyczy a póki co to jest tragicznie :D a drugie pytanie, czy po...
-
Czy Wasze pieseczki chodzą tylko na smyczy? Czy bez i słuchają właścicieli, ładnie się pilnują? Jeśli tak to jak trwała nauka? Pozdrawiam.
-
Witam. Mam 3 miesięcznego smyka...jest bardzo wesoły i figlarny...no..zresztą jak większość z waszych ulubieńców. Umie już wołać na dwórek..staje przed drzwiami i szczeka...choć czasem mnie wkręca i chce wyjść tylko po to, by poganiać spadające z drzew listki bądz powyrywać sobie trawkę;) Karmę go Royalem ale daję też czasem paróweczkę co jest jego przysmakiem. Rewelacyjnie wychodzi mu też wołanie jedzonka zwłaszcza gdy któreś z nas akurat je;) A dziś właśnie kupiłam mu szelki bo pomyślałam ...
-
Gdy mój piesek był mały zawsze chodziliśmy sobie ładnie na smyczy
lub nawet bez niej, ostatnio wszystko sie zmieniło. Poco (mój piesek
7miesięczny) zaczał szaleć za innymi psami. Leci do nich nie
zwarzając na moje krzyki by wrócił i nawet na nagrody, tak jest
chętny kontaktu i zabawy z innymi. Co mam zrobić żeby go tego
oduczyć, jest na to jakiś sposób? Jest to uciążliwe, bo cały czas go
musze ciągnąć na smyczy, bo on ogląda sie za innymi ...
-
Witam wszystkich miłośników shih tzu.
Już jakiś czas przeglądam to forum i widzę, że naprawdę znacie te
pieski, więc mam pytanko.
Moja Bafi ma prawie cztery miesiące i jest naszym kolejnym pieskiem,
poprzednia, Mucha odeszła mając 16 lat, była znajdką bitą i
wystraszoną, wet powiedział, że miała trzy może cztery miesiące jak
ją przygarnęliśmy, od początku bardzo się nas pilnowała i była
nieufna do dzieci i obcych, miała obrożę i smycz ale prawie nigdy ich
nie używałam, jej posłu...
-
Będziemy jechać na wakacje pociągiem. Zabieramy ze sobą nasze szczęście. Podróż będzie trwała dość długo. Mam w związku z tym pytanie. Czy piesek musi mieć kaganiec? Czytałam na necie, że wystarczy jeśli pies ma smycz i kaganiec. Problem w tym, że po pierwsze owego kagańca nie mam, a w zoologicznym pytałam i nie mają małych rozmiarów. Czy jeśli wezmę psa bez kagańca to jest szansa, że nas wpuszczą do pociągu?