tklos1 13.10.06, 10:41 czy jest mi ktos wstanie powiedziec o co chodzi mam stehanotisa i ma owoc!co to jest w ksztalcie mango zielony co dalej? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oka5 Re: STEPHANOTIS OWOCUJE 18.10.06, 11:39 Moje też owocują, właściwie co roku, czasami dość obficie. "Śliwa" bardzo długo "dochodzi" - wiele miesięcy. Gdy będzie całkowicie dojrzała, pęknie wzdłuż i pokaże piękne, dość duże, ciemne nasiona opatrzone puchatym spadochronem. Można je wysiać. U mnie wschodzi ok. 90% nasion. Młode rośliny w dobrych warunkach rosną szybko. Odpowiedz Link
usianka Re: STEPHANOTIS OWOCUJE 18.10.06, 13:17 o qrcze!!!! mimo ze nie mam stephanotisa - zazdroszcze!! Odpowiedz Link
zielista Re: STEPHANOTIS OWOCUJE-co dalej z nasionami?? 17.02.07, 22:00 Owoc pękł ukazało sie sporo nasion, niestety nie wiem jak o nie zadbać... a chciałabym mieć nową roślinkę. Nie wiem czy mogę sama "wyskubać" nasiona czy czekać jak same wypadną?? co zrobić zeby nasiona wykiełkowały?? Odpowiedz Link
oka5 Re: STEPHANOTIS OWOCUJE-co dalej z nasionami?? 20.02.07, 22:23 Jasne, że można wyjąć nasiona. Żeby wykiełkowały? Umieścić w ziemi. Nie wierzę, że nigdy niczego nie siałaś. Stefanotis to roślina jak każda inna. Nie ma powodu, żeby podchodzić do niego jak do jeża ;-). Odpowiedz Link
doroq Re: STEPHANOTIS OWOCUJE 19.02.07, 15:28 Moze to ci pomoże www.superogrod.pl/450,komentarze_pokaz.html?sid=8a9e246d827f1f02dbfb302ef9538e9c Odpowiedz Link
lemna Re: STEPHANOTIS OWOCUJE 22.02.07, 08:22 A co zrobić, żeby stephanotis zakwitł???????????????? Mój jest w marnej kondycji i nie kwitnie. Nie wiecz czemu gubił liście jeden za drugim:( Teraz już tak, jakby odżył i liście nie opadają:) Tylko nie wiem jak go doprowadzić do kwitnienia. W zeszłym roku nie zawiązał się żaden pączek :((( Odpowiedz Link