Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      niecierpliwy

niecierpliwy

(7 wyników)
    • W zwiazku - trzeba byc cierpliwym, okazywac milosc, nawet jesli partner jej w poszczegolnych momentach nie okazuje, zamyka sie? Pomimo wszystkiego byc cieplym i serdecznym czy okazac dume i honor i takze odwrocic sie ? Ciekawi mnie co wy na to.
    • Choc jestem zdecydowanie humanista, zdaje sobie sprawe ze, nie ma sensu sprzeczac sie kto jest lepszy; scislowcy czy humanisci, kazdy jest dobry w swojej dziedzinie, i to zalezy od sutuacji....Ale dlaczego nie?!:) Np; gdy sie spieszysz, i obsluguje cie scislowiec w kawiarni, to zostajesz obsluzony szybko, i bez zbednych pytan. Natomiast gdy jestes w towarzystwie, i na pytanie scislowca; "kawa czy herbata?", jako humanista mowie; "hmmm wiesz, wlasciwie nie wiem na co mam och...
    • Zauważyłem, że jest sporo osób, zwykle jednorazowych gości na tym forum, którzy zadają pytanie, po czym nie uczestniczą w dłuższej dyskusji swojego problemu, tylko na drugi dzień już znikają. Chyba chcą temat ogarnąć w 5 minut, coś, jak tabletka na ból głowy i wio do przodu. Rzadkością sa osoby, które wracają np. po miesiącu, dwóch dopisać jak się ułożyły sprawy. Jak myslicie, dlaczego?
    • Zaledwie 3 minut potrzebują niecierpliwi klienci stojący w kolejce do kasy, aby zacząć zdradzać przejawy „zakupowej agresji”. Najszybciej tracą cierpliwość klienci z koszykami o średniej wielkości – aż 60% takich osób błyskawicznie zaczyna narzekać na wolno posuwającą się kolejkę. Badania przeprowadzone na... www.ciekawostki.net/news.php?id=1760
    • Wyrasta dziecko z krytyką, uczy się sądzić Wyrasta dziecko w nienawiści, uczy się walczyć Wyrasta dziecko z pogardą, uczy się czuć się winnym Wyrasta dziecko w tolerancji, uczy się być cierpliwym Wyrasta dziecko z aprobatą, uczy się pewności Wyrasta dziecko z pochwałą, uczy się być wdzięcznym Wyrasta dziecko w prawości, uczy się być sprawiedliwym Wyrasta dziecko w bezpieczeństwie, uczy się być ufnym Wyrasta dziecko w akceptacji, uczy się poszanowania samego siebie ...
    • W czasie mojej rozmowy, kiedyś bardzo dawno temu, moja przemiła rozmówczyni użyła w którymś miejscu stwierdzenia, że nietolerancja, w skrajnym przypadku przeradza się w agresję. W moim natomiast przekonaniu nietolerancja ZAWSZE wyraża się agresją, słowną lub jakąkolwiek inną. W czasie innej rozmowy z kimś innym, na forum użyłem sformułowania: „toleruję, lecz nie akceptuję” i wywołało to pewne zdziwienie. Prawdopodobnie mój rozmówca utożsamiał ze sobą dwa, moim zdaniem, ...
    • Czy powinnam byc zawsze cierpliwa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się