Forum eDziecko Eksperckie Karmienie piersią
ZMIEŃ
      niecierpliwy

niecierpliwy

(7 wyników)
    • Polecicie kogos, w szpitalu po cc nie przystawiali mi dzidzi i teraz nie umie złapac piersi...poradnia laktacyjna nie pomogła, moze znacie jakas cierpliwa polozna ktora poswieci wiecej czasu i nie bedzie nerwowo próbowała zmuszac dzidzi do zlapania cyca
    • ....tak jak w temacie... moja mala ma w tej chwili 10 miesiecy, nigdy nie byla cycoholikiem, to ja proponowalam piers a czasem nawet musialam zmusic zeby cos zjadla... w tej chwili nasze KP ograniczylo sie do minimum, tzn mala fajnie zjada jak ewentualnie piers sie troszke przepelni w pozostalych przypadkach wyglada to tak ze sie domaga piersi ale jak trzeba troszeczke sie pomeczyc to sie odrywa i odpycha, proby podawania kilku piersi na jedno karmienie tez sie nie sprawdzaja... zastanawiam s...
    • Witam. Emilka ma 9 miesięcy, od 3 miesięcy próbuję rozszerzać dietę z miernym skutkiem niestety. Są dni lepsze, kiedy Emilia zjada nawet prawie pół najmniejszego słoiczka zupki, ale zazwyczaj jednak dzień wygląda tak: 10 - pierś + max 50 ml Sinlaca 12 - pierś 15 - 2 łyżeczki zupki i odmowa dalszej współpracy + pierś (TO zawsze i bardzo chętnie) 18 - próbuję wcisnąć Jej kaszkę ale kończy się na piersi 20 - pierś IDZIEMY SPAĆ i tutaj mniej więcej co 2 godziny przebudza się i c...
    • Mala ma teraz 7 tygodni, karmie ją od początku piersią, do 6. tyg. jadła bardzo ładnie, zasypiała już o 21, przesypiała całą noc, dużo spała w dzień, przy piersi wisiała jakies 10, 15 minut. Natomiast teraz jest okropna, pręży się, kiedy przystawiam ja do piersi, ciagnie boleśnie sutka, wydaje się być niecierpliwa, ponieważ juź po 1 minucie nie che jeść dalej. NIe wiem czy sie najada, czy nie. Spi niespokojnie, zasypia około 24, mało śpi w dzień. Zaznaczam, że pryka. NIe wiem, czy...
    • Witam!Zaczne od tego,ze jestem mama 6tyg malenstwa.Zaczne moze od ego ze od samego pocatku mialam problemy z laktacja.Ze szpitala wyszlam,bez pokarmu,z glodnym,placzacym dzieckiem i rada zeby sie usmiechac i myslec pozytywnie a laktacja wroci!Mieszkam za granica,nie mam tu rodziny ani nikogo kto moglby mi pomoc,doradzic wiec prosze Was o pomoc! Na dzien dzisieszy pokarm mam,moze bez rewelacji ale jest,dziecko ladnie przybiera na wadze, okolo 200- 300gr tygoniowo,ale caly dzien wi...
    • Mam pytanko! takie jak w temacie. Np. moja corka pije i gdzie sie zaczyna wyginac, ciagnac brodawke .... mysle sobie, nie ma juz mleka, ale gdy nadusze na piers to jeszcze leci. wiec daje dalej jesc z tej piersi... ale sama juz nie wiem. osttanio tak ciagla ta piers, dosc dlugo, ale potem dalam jej druga to ciagla ja 10minut, czyli w sumie to prwie 50minut byla przy piersi. chyba z tej pierwszej jej nie lecialo, ale skad mam to wiedziec???
    • witam , musze sie streszczac bo mam pewnie tylko kilka minut... moja 20dniowa coreczka, nie daje sie odstawic od piersi... jest najedzona zasypia i spi tak dlugo jak leze kolo niej, a jak tylko wstane po paru minutach rozlega sie placz, ktory ukoic mozna tylko ponownym przytsawienie do piersi... lekarz mowi,ze ona sie piesci i zeby ja przetrzymac ,ale ona placze rozpaczliwie dopoki nie wroce i znowu sie do mnie nie przytuli?? pewnie powiecie,ze w rekordowym tempie ja rozpuscilam, ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się